Chilli keräsi 200 tarpojaa ja samoajaa kauppakeskus Rediin 7.–8.6. Kesäilta urbaanissa partiotapahtumassa oli iloinen ja aurinkoinen.


Redin katolle pääsee, kun nousee kauppakeskuksen A-hissillä kerrokseen viisi. Sokkeloisuudestaan tunnetussa rakennuksessa harva löytää paikalle pelkän suuntavaiston varassa. Reitti pitää tietää.

Jos joku kuitenkin tänä iltana sattuu paikalle vahingossa, näky saattaa aiheuttaa iloista hämmennystä.

Kauppakeskuksen katto on täynnä riippumattoja ja telttoja. Partiolaiset loikoilevat auringossa, kuuntelevat musiikkia ja kerääntyvät pieniin porukoihin vaihtamaan kuulumisia. Aukion laidalla joku jakaa hattaraa ja popcornia.

Ollaan Chillissä, tarpojien ja samoajien urbaanissa riippumattokylässä. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä Chilli on kerännyt yhteensä 200 osallistujaa nauttimaan kesäloman alusta ja täysin uudenlaisesta tapahtumakonseptista.

Vuorokauden ajan kestävässä tapahtumassa seikkaillaan kauppakeskuksen tiloissa, vietetään aikaa kavereiden kanssa ja nukutaan katolla, josta aukeaa näkymä vilkkaaseen Kalasatamaan.

Parhaillaan ohjelmassa on vapaan kattohengailun lisäksi erilaisia ohjelmapisteitä, joita osallistujat saavat kiertää haluamaansa tahtiin. Pisteet hajauttavat huivikaulat ympäri kauppakeskusta niin, että partio näkyy ja kuuluu myös ohikulkijoille. Ohjelmien lomassa moni käy ostamassa täydennystä herkkuvarastoihin Redin kaupoista.

Noki, Korppu, Huima, Karkki ja Papu Hespartosta lakkaavat hemmottelupisteellä kynsiä ilmeisen iloisissa tunnelmissa. Heillä on ollut niin hauskaa, että he toivoisivat samanlaisia tapahtumia järjestettävän myös tulevina vuosina.

”Täällä on ihanan paljon kaikkea tekemistä”, joku kommentoi.

”Ja ravintolatasoista ruokaa!” toinen lisää.

Päivälliseksi hespartot ovat syöneet indonesialaista ruokaa Bali Brunch -nimisessä ravintolassa. Riippumatot on jo laitettu katolle valmiiksi yötä varten. Ennen sitä olisi kuitenkin tarkoitus vielä ainakin kiipeillä ja bilettää.

Ilkka ja Ilmari Huipunvaltaajista nauttivat ilta-auringosta katolla. He ovat päätyneet tapahtumaan vanhempiensa ja oman ryhmänsä luotsien kannustamina. Kaksikon lisäksi paikalla on myös muita saman ryhmän jäseniä.

Aiemmin illalla Ilkka ja Ilmari ovat käyneet ainakin boulderoimassa ja pelaamassa. Tapahtuman parhaiksi jutuiksi he mainitsevat muiden ihmisten näkemisen, kiipeilyn, hyvän ruoan ja ihan vain oleilun.

Hesparttojen tapaan myös Ilkka ja Ilmari aikovat illalla bileisiin.

”Pidetään omat bileet ensin ja mennään sitten Chillin yhteisiin bileisiin”, he kertovat suunnitelmistaan.

Tapahtumanjohtaja Mirva Samuelsson Kontutytöistä kuvailee tunnelmiaan huojentuneiksi. Chilliä on tehty pitkään eikä haasteilta ole vältytty, kun uusi tapahtumakonsepti on pitänyt kehittää alusta asti itse. Myös poikkeuksellinen tapahtumapaikka on asettanut suunnittelulle rajoitteita.

Nyt kaikki on kuitenkin valmista ja tapahtuma pyörii omalla painollaan. Chilli näyttää erityislaatuisuudestaan huolimatta selvästi partiotapahtumalta, ja se näkyy vahvasti myös kauppakeskuksen sisällä. Mirva iloitsee erityisesti aurinkoisesta säästä ja osallistujien hyvästä fiiliksestä.

”Olen todella ylpeä siitä, mitä olemme saaneet tiiminä aikaan”, hän hehkuttaa.

Tapahtumanjohtaja Mirva Samuelsson

Vähitellen aurinko laskee ja katolla alkaa tarvita farkkutakin lisäksi villapaitaa. Kauppakeskuksen liikkeet sulkevat ovensa. Chillin ilta on kuitenkin vasta alussa.

Iltaohjelma järjestetään parkkihallin alimmassa kerroksessa, ja sen jälkeen bileet alkavat vaatekauppa Monkin entisessä liiketilassa, jonka peilein koristellut seinät sopivat täydellisesti diskon tunnelmaan.

On tiistai-ilta, mutta lomalla ei ole kiire nukkumaan.


TEKSTI: Liinu Yli-Hongisto
KUVAT: Hanna ”Beagle” Hämäläinen, Toivo Laiho, Onni Pusa