Koulutukset ovat tärkeä osa partiotoimintaa, sillä niihin osallistumalla pääsee kertaamaan vanhoja taitoja, kehittämään omaa osaamista ja oppimaan uutta. Piiri tarjoaa perinteisten viikonloppukurssien lisäksi myös monia muita koulutusmuotoja, joihin kannattaa tutustua ja valita tarjolla olevista vaihtoehdoista ne itselleen sopivimmat.


Moodle-kurssit

Tervetuloa partioon ja Turvallisesti yhdessä -kurssit voi suorittaa sähköisesti Moodle-alustalla. Tervetuloa partioon -kurssin tekijän ei tarvitse olla partiolainen, vaan kurssin voi suorittaa kuka vaan! Turvallisesti yhdessä -kurssi on pakollinen täysi-ikäisille partiolaisille ja kaikille ryhmänjohtajille. Kurssisuoritus on voimassa viisi vuotta, joten ensimmäiset kurssit menevät vanhaksi tänä keväänä. Oman kurssin tilanne kannattaa tarkistaa Kuksasta. Sähköisiin kursseihin pääsee tutustumaan osoitteessa moodle.partio.fi. 


Akela- ja sampokurssi 24h

Tulevana syksynä akeloille ja sammoille on tarjolla 24h-tehopaketti oman pestin tueksi. Yhden vuorokauden mittainen kurssi pidetään piirin kämpällä ja se kestää perjantaista lauantaihin – sunnuntai jää siis kokonaan vapaaksi! Akela- ja sampokurssin teemoja ovat lapsiryhmän ohjaaminen, ikäkauden ohjelma, turvallinen toiminta ja ryhmän haasteet. Kurssiin sisältyy myös etätehtävä, joka suoritetaan kurssin jälkeen omassa lippukunnassa. 


Tilauskoulutukset lippukunnille

Piiri tarjoaa lippukunnille tilauskoulutuksia, joiden sisältö voidaan suunnitella etukäteen jokaisen lippukunnan tarpeisiin sopivaksi. Tarjolla on koulutuksia aina Kuksa-avusta johtajien jaksamiseen. Piiristä voi myös saada apua lippukunnan omiin koulutuksiin, ja kouluttajan voi tilata johtajiston kokoukseen tai retkelle. Tilauskoulutusta miettivän kannattaa ottaa piiriin yhteyttä ajoissa, mielellään kaksi kuukautta ennen toivottua koulutusajankohtaa. Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteesta papa.toimisto@partio.fi


Ilmoporras

Piirin tapahtumiin ja koulutuksiin ilmoittaudutaan kolmessa portaassa: marraskuun, helmikuun ja elokuun lopussa. 

Ilmoportaiden avulla ehkäistään muun muassa turhaa tapahtumien perumista. Seuraava ilmoporras sulkeutuu 31.8.2020 ja se sisältää kaikki syksyn koulutukset ja kurssit. Ohjelma- ja koulutustarjontaan kannattaa tutustua katsastamalla vuoden 2020 toimintakalenteri osoitteessa https://issuu.com/heppu/docs/toimkale2020.


TEKSTI: Aino Hokkanen
KUVAT: Atte Kesti, Susanna Mikander, Anna Enbuske ja Julius Kuula