Mitä on arvojohtaminen? Miten huolehdin omasta jaksamisestani? Miksi ihmiset viestivät eri tavoilla? Ensimmäistä kertaa järjestetty PJ-jatkis kokosi partiojohtajat Kiljavalle 6.–8.3.2020. Haastattelimme tapahtumaan osallistuneita ja keräsimme parhaat oivallukset.


”On ollut sairaan kivaa! Tapahtumassa on otettu jaksaminen huomioon eikä ohjelmiin ole ollut pakko osallistua, jos on halunnut mieluummin levätä. Koulutukselliset setit eivät ole olleet pelkkää diaesitysten katsomista, vaan on päästy myös ulkoilemaan.”

Pauliina Petrell, Vuorenhaltiat

”Lippukunnan arvoista keskusteltaessa oli hauskaa huomata, että monissa lippukunnissa oli yhtenäisiä näkökulmia. Keskustelun pohjana olleet väitteet olivat niin mielenkiintoisia, että niitä voisi käyttää myös omassa lippukunnassa. Tapahtumassa annettiin hyviä mahdollisuuksia sekä syvällisille partiomielisille keskusteluille että syrjään vetäytymiselle ja oman ajan ottamiselle.”

Jalmari Stenberg, Olarinmäen Samoojat

”Viestinnän setissä osallistuin muun muassa palautteen antamista käsittelevään työpajaan. Mietin, että samanlaisen setin voisi vetää myös omalle lippukunnalle. Näkökulman vaihtamisen taidon työpajassa taas oli kiinnostavaa astua toisen ihmisen saappaisiin. Oli ihanaa tulla tapahtumaan osallistujana, kun ei tarvinnut olla huolissaan mistään. Kerrankin palaa partiotapahtumasta kotiin latautuneena eikä kaikkensa antaneena.”

Rosa Kling, Kelotytöt

”Tulen Hämeen Partiopiiristä ja kiinnostuin tapahtumasta, kun staabissa oleva lippukuntani jäsen mainosti sitä minulle. Olen saanut tapahtumasta paljon ideoita. Erityisesti pidin osiosta, jossa käsiteltiin lippukunnan arvoja.”

Joonas Kivikunnas, Näsijärven Kipinät


”Meillä oli staabin kanssa tapahtumalle korkeat tavoitteet, joihin olemme tähän mennessä päässeet tosi hyvin. Tapahtuman kohokohtia ovat olleet keskustelut, joiden taso on ollut erittäin korkea. Henkilökohtainen kohokohtani oli nuotiolla laulaminen, jota en ole päässyt tekemään pitkään aikaan.”

Annika Stubbe, staabin jäsen


Kolme faktaa jatkiksesta

  • Koulutuksellisessa tapahtumassa jatkettiin syventymistä PJ-kurssin teemoihin. Aiheina oli muun muassa jaksamisesta huolehtiminen, viestintä, tiimin johtaminen ja partion arvot eri konteksteissa.
  • Partiojohtajille haluttiin tarjota mahdollisuus johtajahuoltoon ja omaan ohjelmaan.
  • Paikalla oli noin 35 osallistujaa pääkaupunkiseudulta ja sen ulkopuolelta.

Teksti ja kuvat: Hanna ”Beagle” Hämäläinen ja Liinu Yli-Hongisto