Partio näkyy ja kuuluu, mutta miten? Partiolaisille on selvää, että emme tee vain solmuja, mutta miten muut näkevät asian. Kevään aikana olemme ravistelleet stereotypioita muun muassa Youtube-kampanjalla sekä Partioviikon tempauksilla. Mielikuvia voi muokata kampanjoilla, mutta myös jokainen, joka kertoo harrastuksestaan töissä tai koulussa, luo mielikuvaa muille siitä, mitä partio on. 

Tubessa tunnetuksi 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset haastoi tubettajia tutustumaan partioon. Jalmafi lähti ystäviensä kanssa kämppäretkelle ja Kuudes Kerros haastettiin 24 tunnin hiihtovaellukselle. Jyväskyläläinen tubettaja Tixtuu ja hänen isänsä kutsuttiin Helsinkiin suorittamaan partioaiheisia tehtäviä. Tixtuun videota katsottiin kuukaudessa yli 94 000 kertaa. 

Partio näkyy tubessa myös syksyllä 2019, kun Suomen Partiolaisten oma Youtubesarja Koitos kutsuu tubettajat partiokisaan. 

Kuva: Antti Raikunen

Partiota päiväkodissa 

Esikoulujen partioviikko järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja sitä vietettiin samaan aikaan Partioviikon kanssa. Viikon aikana esikoululaiset saivat tehtäväkortin, johon kerättiin tarroja erilaisten aktiviteettien suorittamisesta. Viikon aikana liikuttiin luonnossa ja opeteltiin erilaisia partiotaitoja sekä esimerkiksi uusia leikkejä. Materiaali on esikouluille ilmainen. Osa lippukunnista osallistui viikkoon tekemällä vierailuja päiväkoteihin.  

Keskustassa kisattiin 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten päiväsarjojen piirimestaruuskilpailu eli Ranta-Törmä 2019 järjestettiin Lauttasaaren ja Helsingin keskustan alueella. Maalirasti sijaitsi Narinkkatorilla, jossa vartiot pääsivät ajamaan hoverboardeilla ja kuka tahansa sai kokeilla sähköpotkulautaa. Ohikulkijoille oli tarjolla myös ilmaista kahvia sekä teetä. Tunnelmaa rastipaikalle toi Robin Packalenin paluukeikka, joka pidettiin torin toisella laidalla.  

Kuva: Suvi Kettunen

Partio mainittu! 

1.1. – 2.5.2019 partio on mainittu mediassa jo lähes 800 kertaa. Koko viime vuoden aikana partio mainittiin mediassa yli 2400 kertaa. Toimistolta lähetetään tiedotteita medialle, mutta myös yksittäiset ryhmät voivat ottaa yhteyttä paikallislehteen. 

Teksti: Katariina Pekkonen
Kuvat: Suvi Kettunen ja Antti Raikunen

Julkaistu Hepussa 2/2019. Näköislehti on luettavissa Issuu-palvelussa täällä.