Vuoden päästä syksyllä 2020 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset isännöi partiotaitojen syys-SM-kilpailuja. Järjestelytoimikunta kokoontui tammikuiseksi viikonlopuksi juonimaan kisan isoja linjoja. 

Mitä tarvitaan, jotta reilun puolentoista vuoden päästä PäPa:ssa kisataan kerrassaan erinomaisissa syys-SM-kisoissa? Ehkä muutama kisakonkari, jokunen noviisi, kisaviikonlopun palvelupolut, tilannejohtamisen työkalut, insinööritehtäviä, ei-insinööritehtäviä, ratamestarin erikoinen, kutkuttavan hyvä teema ja iskevä nimi? Ainakin. Näistä ja monista muista asioista keskusteltiin järjestelytoimikunnan kanssa lumen peittämässä mökissä Pälkäneellä.

Viikonlopun aikana päästiin kiinni moniin keskeisiin asioihin kisan tekemisessä. Suurimpia onnistumisia (“Tehdään hommat niin hyvin, että kisoista muistetaan vain parhaat tehtävät”, kuten tehtäväpäällikkö asian muotoili), pahimpia uhkia, omia suosikki- ja inhokkitehtäviä käytiin läpi antaumuksella. Siinä sivussa ratkaistiin myös jäätyneiden putkien ongelma (imurilla) ja pelattiin ajoittain vähintäänkin kyseenalaisia lauta- ja korttipelejä.

Puurtamisen ja pohtimisen jälkeen meillä oli kuitenkin kasassa jotakin kisoja ajatellen. Reittivaihtoehdoista valittiin A- ja B-suunnitelmat (ja hylättiin “Ratamestarin erikoinen”). Seuraava vaihe on selvittää, mahtuvatko kisavartiot alueen hirvien sekaan. Tehtäväideoita kirjattiin kaksi täyttä sivua ja kisan tilannekuvaskenaarioita excelin täydeltä. Kisakeskuksen huoneista käytiin jo kovaa kamppailua.

Niin, ja valittiin kisalle teema ja nimikin. Valinta oli vaikea, mutta lopulta päädyimme teemaan, jonka mukaisiin kisoihin itse lähtisimme mieluiten kisaamaan.

Meillä onkin nyt ilo toivottaa sinut tervetulleeksi Käännekohtaan, kisaamaan tai kisoja tekemään! Nimi johtaa juurensa ajatukseen siitä, että kriisi (tiedättehän, sellaiset jotka ravistelevat meitä nykyään joka puolelta) ei ole aina pelkkä negatiivinen uhkakuva ja kaiken loppu. Kriisi on ennen kaikkea käännekohta, ja riippuen meidän toiminnastamme se johtaa joko hyvään tai huonoon lopputulokseen. Vähän kuin partiotaitokisoissa yleensäkin.

Tule mukaan tekemään Käännekohtaa. Klikkaa tästä pesti-ilmoitukseen.


Kuva: Letkeä JTMK poseeraa rennossa rivissä. Vasemmalta: Sanni Pohjannoro, Ada Lindroos, Maaria Koskinen, Vili Huhta-Koivisto, Katariina Sinivaara, Tiina Varhee, Matti Nurmi, Lauri Hållfast ja Matsku Salminen. Kuvasta puuttuvat toimikunnan jäsenet Pate Saarikoski ja Katariina Niemelä.

 

Teksti: Sanni Pohjannoro