Heppu 5/2018 – piirin varajohtajan pääkirjoitus
Teksti: Elias Herva 

Partion yksi suurin vahvuus on sen monipuolisuus. Erilaisia pestejä on lippukunnissa, piirissä ja keskusjärjestössä. Jokaiselle löytyy uutta kokeiltavaa ja opittavaa sekä pestejä, joissa pääsee kasvamaan ja kehittymään. Kaikki vapaaehtoiset mahdollistavat osaltaan sen, että tuhannet lapset ja nuoret pääsevät partioon joka viikko. Viimeisen kuuden vuoden ajan partio on kasvanut pääkaupunkiseudulla joka vuosi, ja meitä on enemmän kuin kertakaan ennen tällä vuosikymmenellä.  

Kasvu tarkoittaa, että yhä useampi lapsi ja nuori pääsee partioon. Kasvu on sitä, että lippukunnassa jokainen uskaltaa tarttua uuteen pestiin, koska tietää, että ei jää sen kanssa yksin. Kasvu on sitä, että partiolla ja partiolaisilla on suurempi vaikutus paremman maailman rakentamiseksi. Kasvu on sitä, että partioon halutaan ja sinne päästään. Kasvu kertoo, että teemme asioita oikein. 

Viime vuosina kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut. Se johtuu siitä, että emme ole ottaneet niin paljon uusia mukaan kuin vielä muutama vuosi sitten. Tulijoita olisi kyllä ollut. Viimeiset kuusi vuotta kasvua on tehty yhdessä ja samoin on jatkossakin. Me emme voi ulkoistaa kasvua. Oli pestisi mikä tahansa, meidän kaikkien vastuulla on ottaa uusia tyyppejä mukaan partioon jatkuvasti. Se ratkaisee lopulta sen, kasvaako partio myös jatkossa.