Kesäleiriä tehdessä oppii projektinhallintaa, sudenpentulaumaa vetäessä johtamista ja lippukunnan Instagramia päivittäessä viestintätaitoja. Nämä taidot voivat olla avuksi niin työpaikan saamisessa kuin itse työskentelyssäkin. Kolme partiolaista kertoi Hepulle, miten he itse ovat hyötyneet partiolaisuudestaan työelämässä.


”Aloitin leiriohjaajan työt Leirikesä ry:n Partiolaisten päiväleireillä 16-vuotiaana, ja viimeiset viisi kesää ovatkin vierähtäneet samoissa merkeissä. Partiotausta oli merkittävä tekijä siinä, että sain työn, sillä minkäänlaista aikaisempaa työkokemusta alalta minulla ei ollut. Partiossa saadun kokemuksen ansiosta koin itseni varmaksi ja päteväksi työssä jo ensimmäisen kesän aikana. Leirillä työskentely tuntuu välillä siltä kuin olisi partiossa töissä!”

Lotta Stambej, Haukkavuoren Haltiat

”Partio on ollut minulle konkreettinen paikka oppia, mutta ensisijaisesti henkinen kasvualusta. Ilman partiota ja jäsenlehti Hepun päätoimittajuutta en olisi ehkä koskaan kiinnostunut journalismista siinä määrin, että olisin keksinyt tehdä sitä jonain päivänä työkseni. Politiikan toimittajana huomasin, että partiolaiselle ominainen kiinnostus ympäröivään maailmaan ja aina valmiina -asenne kantavat yllättävän pitkälle.”

Joona Aaltonen, Leppävaaran Korvenkävijät

”Ehkä merkittävin saamani taito on kyky toimia ryhmässä, kuitenkin oma-aloitteisesti ja itsenäisesti. Lisäksi olen oppinut kantamaan vastuuta ja reagoimaan muuttuviin tilanteisiin hätääntymättä. Taloudenhoitajana opin kirjanpitoa ennen kuin kirjanpitokurssilla sain termit sille, mitä tein. Kaikilla näillä oli suuri merkitys kesätyön ja myöhemmin koulutusta vastaavan työn saamisessa. Niissä töissä tein asiakaspalvelua, pyöritin numeroita, järjestin tapahtumia ja jaoin asiatietoa.”

Antti ”Mallu” Malin, Toimen Pojat


TEKSTI: Liinu Yli-Hongisto

KUVAT: Filip Eller, Matias Monola, Alex Inkiläinen, Hanna Kimmonen