Heppu 6/2018 – Vaalit & ilmiö

Kulunut syksy on ollut vaalien täyteinen niin Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa kuin Suomen Partiolaisissakin. Partiolaiset ovat aktiivisia myös muualla yhteiskunnassa, joten myös kirkollisvaaleissa on ollut esillä monia partiotaustaisia ehdokkaita.  

Uudet puheenjohtajat PäPalle 

Piirin kokouksessa valittiin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten uudet tekijät johtamaan piiriä. Kaudelle 20192020 piirinjohtajaksi valittiin Pinja Lehtinen Vartiovuoren Tytöistä ja varapuheenjohtajaksi Tiia Merenheimo Haukkavuoren Haltijoista. Piirineuvosto puolestaan valitsi vuoden viimeisessä kokouksessaan uuden piirihallituksen. Piirihallitus koostuu kahdeksasta henkilöstä. Jokaisella on oma osa-alue, josta he vastaavat. Tutustu uuteen piirihallitukseen tarkemmin Hepussa sivuilla 16–17.  

Suomen Partiolaisten vaalit 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäsenkokous valitsi järjestön puheenjohtajaksi jatkokaudelle Maria Ruoholan ja varapuheenjohtajiksi Lasse Roihan ja Malin Lindholmin. Partioneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Pauli Engblom.  Joka toinen vuosi järjestettävä jäsenkokous käyttää Suomen Partiolaisten ylintä päätösvaltaa. Ympäri Suomea on järjestetty vaalitenttejä eri teemojen, kuten arvojen, johtamisen ja kasvun näkökulmista.

Seurakuntavaalit – #partiolainenvaikuttaa 

Seurakuntavaalit järjestettiin marraskuussa. Seurakuntavaaleissa äänestysikäraja on 16, joten myös alaikäisillä on mahdollisuus vaikuttaa. Suomen Partiolaiset on myös asettanut lasten ja nuorten osallisuuden yhdeksi tavoitteekseen seurakuntavaaleissa. Seurakunnat tukevat sekä taloudellisesti, tilallisesti että toiminnallisesti paikallista partiotoimintaa. Partiotaustaiset valtuutetut varmistavat, että yhteistyö sujuu saumattomasti myös jatkossa. 

Teksti: Jenni Fabritius