Syöksy seikkailun syövereihin

IHQUn teema on seikkailu. Leiri on osallistujalleen seikkailu omaan itseensä sekä partion eri ulottuvuuksiin. Mielekäs ohjelma tarjoaa mahdollisuuden tutustua ikäkausiohjelman eri teemoihin ja oppia uusia taitoja.

Samoajat ovat lippukunnissa johtajia, mutta IHQUlla he saavat nauttia olostaan leirin kohderyhmänä. Leiri on samoajille paikka rentoutua sekä tutustua oman alueen ja piirin muihin nuoriin.

IHQUlla kokoontuu suuri joukko nuoria yhteisen mielenkiinnonkohteen yhdistämänä. Leiri kasvattaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tukee jaksamista niin partiossa kuin sen ulkopuolellakin.

Järjestämällä IHQUn haluamme osoittaa samoajille, kuinka tärkeitä myös he ovat. <3

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset

Tältä sivulta löydät aivan hurjasti pikkutietoa IHQUsta. Toivomme, että vastaamme kysymyksiisi tässä vaiheessa mahdollisimman hyvin. Kaikkea emme silti halua kertoa, sillä ovathan yllätyksetkin kivoja.

Mitä, missä ja milloin?

IHQU on samoajille suunnattu kesäleiri, joka järjestetään Kavalahdessa 13.17.6.2019. Leirille voivat osallistua kaikki 20012004 vuonna syntyneet nuoret, jotka toteuttavat lippukunnassaan samoajaohjelmaa tai aloittavat samoajaohjelman syksyllä 2019. Kaikki vaeltajat ja aikuiset ovat tervetulleita tekemään ja suunnittelemaan leiriä!

Kuinka paljon leirille osallistuminen maksaa ja koska leirille voi ilmoittautua?

Leirin ilmoittautuminen oli 13.2.7.4.2019. Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä 15.4.28.4.

Leirin hinta on 100€.

Leirille voi myös ilmoittautua vain osaksi aikaa, esimerkiksi perjantaista sunnuntaihin. Yksi leiripäivä kestää aikaisintaan klo 13:sta seuraavan päivän klo 14 saakka.

Leirin päivämaksu on 25 €. Olemalla perjantaista sunnuntaihin leirin hinnaksi muodostuu 50 €.

Mitä osallistumismaksulla saa?

Osallistumismaksulla saat yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulta leirille ja takaisin (ei sisälly päiväleirimaksuun), neljä ateriaa päivässä poislukien lähtö- ja saapumispäivät, laadukasta partio-ohjelmaa sekä sauna- ja peseytymismahdollisuudet. Uudet tuttavuudet ovat myös lähes taattuja, mutta niitä et voi rahalla saada.

Onko leirille mahdollista hakea stipendejä?

Stipendihaku IHQU-leirille on päättynyt varsinaisen ilmoittautumisajan umpeuduttua 7.4. Katso lisätietoja ilmoittautumisosiosta.

Voiko myös ei-vielä-partiolainen tai toisesta piiristä tuleva partiolainen ilmoittautua leirille?

Leirille ovat kaikki tervetulleita partiotaustastaan tai asuinpaikastaan huolimatta. On siis enemmän kuin suositeltavaa, että otat leirille mukaan myös kaikki ei-vielä-partiolaiset kaverisi ja tutut samoajat muista piireistä! Myös EVP:t ilmoittautuvat leirille jäsenrekisteri Kuksassa.

Mitä jos en pääsekään leirille?

Osallistujille on  taattu kesätyöturva, joka on auki aina 30.4. saakka. Löydät lomakkeen kesätyöturvalle ilmoittautumisosiosta.

Jos et jostain muusta syystä pääse leirille, voit myös siirtää osallistumisesi toiselle partiolaiselle. Leiriosallistumisen siirto on mahdollista 30.4. asti. Kaikki osallistujasiirrot tulee tehdä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimiston kautta (papa.toimisto@partio.fi).

Tuleeko leirille samoajapestejä?

Leirillä on pieniä palvelutehtäviä, joita samoajat suorittavat tapahtuman aikana. Tarkoituksena on kuitenkin, että leiriläiset saavat osallistua ohjelmaan ja nauttia viikosta ilman suuria velvollisuuksia 😉

Miten pääsen Kavalahteen?

Yhteiskuljetukset lähtevät Helsingistä leirin alkamispäivänä ja palaavat takaisin päättymispäivänä. Kuljetukset kuuluvat leirin hintaan. Päiväleiriläisten täytyy hankkia kyyditykset paikan päälle itse, mutta jos annat ilmoittautumisen yhteydessä luvan jakaa sähköpostiosoitteesi muille osallistujille, kimppakyytien sopiminen helpottuu.

Miten leirillä nukutaan?

Leirillä voi nukkua teltassa tai riippumattokylässä (Kuvittele – oma kylä riippumatoille!). Teltat ja riippumatot (sekä puunhalaajat) täytyy tuoda itse mukanaan leirille. Nukkumisjärjestelyt telttapaikkojen osalta kerrotaan Kuksassa ilmoittautumisen yhteydessä, joten niistä on hyvä päättää jo etukäteen. Riippumattokylän paikkoja ei voi varata etukäteen, jotta takaamme mahdollisimman monelle mahdollisuuden yöpyä riippumatossa, ja jotta huonon sään sattuessa jokaisella on varalla myös telttapaikka.

Kavalahdessa on leirin puolesta tarvittaessa telttoja, jos majoitetta ei löydy lippukunnalta tai omasta takaa.

Järjestetäänkö IHQUlla bileitä?

“Ei olisi samoajaleriä ilman perinteisiä partiobileitä! Bileiden aiheet tullaan julkaisemaan tämän kevään aikana, jotta jokainen saa kaivettua IHQUIMMAT bilevarusteet kaapin perältä.” – Perttu Alanne, Leirinjohtaja, ohjelma

Onko omia leirituotteita?

Leirin mahdolliset tuotteet tullaan julkaisemaan myöhemmin keväällä. Pysy siis kuulolla!