Yleiset ilmoittautumisohjeet

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestää vuosittain tuhansia tunteja partiotoimintaa tukevaa johtaja- ja taitokoulutusta. Kaikki piirin järjestämät kurssit näkyvät piirin tapahtumakalenterissa puolivuosittain eteenpäin. Kurssisisällöt löydät lisäksi piirilehti Hepun toimintaliitteestä.

Kursseille ilmoittaudutaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja tammikuussa. Ilmoittautumislinkin ja viimeisen ilmoittautumispäivän löydät tapahtumakalenterista kunkin tapahtuman kohdalta. Ilmoittautumisajan jälkeen voit tarkistaa jäljellä olevat paikat tapahtumakalenterista tai tiedustella piiritoimistolta.

Jokainen 16-vuotias voi ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin itse. Alle 16-vuotiaiden osalta huoltaja voi tehdä ilmoittautumisen jäsenrekisteriin huoltaja-tunnuksilla. Mikäli lippukunta ilmoittaa omia jäseniään tilaisuuksiin tulee pestijohtajan (ent. koulutusvastaava) vastata siitä, että jokaiselta alle 16-vuotiaalta ilmoitetulta lippukuntalaiselta on huoltajan suostumus osallistua piirin kursseille ja tapahtumiin.

Yli kolme yötä kestävillä kursseilla tai tapahtumissa huoltajan tekemä ilmoittautuminen tai suostumus tarvitaan kaikilta alle 18-vuotiailta. Tämän lisäksi jokaisella partiolaisella tulee olla maksettuna Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäsenmaksu.

Partiotoimintaan voi tulla tutustumaan kertaluontoisesti myös piirin tapahtumiin, vaikka et olisi jäsen. Tällöin voit ilmoittautua tapahtumaan ilmoittautumislinkistä valiten kohdan: ”Jos et ole partiolainen, ilmoittaudu tapahtumaan tästä.”

Partiossa jäsenmaksu on verrattavissa urheilulisenssiin. Siihen kuuluvat muun muassa jäsenlehdet, tapaturma- ja vastuuvakuutus. Osallistuakseen ja toimiakseen tutustumiskerran jälkeen ”partion pelikentillä” tulee maksaa jäsenmaksu. Jäsenien jäsenmaksun tila tarkistetaan ennen kurssin alkamista.

Peruutuskäytännöt

  1. Peruutukset kursseille ja tapahtumiin tehdään aina Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolle (papa.toimisto@partio.fi / 09 8865 1200).
  2. Kurssimaksua ei laskuteta, jos peruutus tulee piirin toimistolle neljä (4) viikkoa ennen kurssin alkamista.
  3. Alle neljä (4) viikkoa ennen kurssia tehdyt peruutukset laskutetaan, ellei kurssilainen löydä ja ilmoita itselleen sijaista kurssille. Osallistujamuutoksista ilmoitetaan aina toimistolle.
  4. Kurssimaksu laskutetaan kokonaan, jos ilmoittautumista ei peruta lainkaan.
  5. Ilmaisten koulutusten kohdalla laskutetaan 20 € maksu, mikäli kurssia ei peruuteta lainkaan.
  6. Mikäli peruutus johtuu sairaustapauksesta voit hakea lääkärintodistuksella kurssimaksun partiovakuutuksesta.