Johtokolmikko

Teillä on kolmikkona upea tilaisuus luotsata lippukuntaa yhdessä eteenpäin ja huolehtia siitä, että lippukunnassanne kaikki osa-alueet toimivat ja kukaan ei näänny pestiinsä. Onnistuneessa johtokolmikon työskentelyssä työnjakoa on pohdittu yhdessä ja siitä on myös viestitty eteenpäin lippukunnassa. Pitäkää säännöllisesti yhteyttä tapamaalla toisianne ja valmistelkaa hallituksen kokoukset yhdessä. Valmistelkaa lippukunnan toimintasuunnitelma yhdessä ja seuratkaa sen toteutumista. 

Johtokolmikon yhteinen pestikorttion oiva apu johtokolmikon miettiessä, että mitä pestiin kuuluikaan ja kuka tekee mitäkin. Lippukunnan johtokolmikko koostuu lippukunnanjohtajasta, ohjelmajohtajasta ja pestijohtajasta. Ohjelmajohtaja tai pestijohtaja voivat hoitaa samalla lippukunnanjohtajan apulaisen tehtäviä. 

Konkreettisia työkaluja pestien hoitoon 

Piiri tarjoaa monenlaista apua pestissä aloittavalle uudelle johtajalle – ja miksei myös kokeneemmalle konkarille. Niistä konkreettisimmat ovat pestikuvaus ja johtajapassi. 

Kun edeltäjä pestaa seuraajaansa, hyvä apu on pestikuvaus. Se on näppärä pohja, kun mietitte, mitä oletatte kunkin henkilön lippukunnassa hoitavan. Pestikuvaus on tietenkin vain yksi esimerkki työnjaosta, ja saatte ilman muuta muokata pestikuvausta ja työnjakoa vastaamaan paremmin teidän lippukuntaanne. Ohjeita ja pohjia pestikeskusteluille löydät täältä

Erinomainen apu on myös johtajapassi. Siinä yhdistyy pestikuvaus, kehittymissuunnitelma ja piirin koulutustarjonta. Huomaa kuitenkin, että passia on tarkoitus käyttää yhdessä oman alueen valmentajan kanssa keskustellen. 

Lataa itsellesi Johtokolmikon työnjakoexcel selkeyttämään työnjakoa. Tämä on pohja, jonka voit ladata omalle koneellesi ja muokata teidän lippukunnalle sopivaksi. Käykää läpi johtokolmikon pestikuvaukset ja merkitkää perustehtävät niin tarkasti taulukkoon kuin haluatte. Lisäksi merkitkää taulukkoon kaikki lippukuntanne omat tehtävät, tavat ja erityisyydet. Päivittäkää listaa kerran vuodessa ja lisäksi voitte palata siihen esim. välipestikeskusteluissa.

Haaveiden lippukunta

Haaveiden Lippukunta, tuttavallisemmin HaLi, helpottaa pitkän tähtäimen suunnittelua ja suunnitelmien toteuttamista. Lippukunta pääsee Halin avulla haaveilemaan, ideoimaan, fiilistelemään ja kehittämään uutta! Vai onko lippukunnan suunta hukassa ja lippukunta-arki tuntuu pelkältä peruspuurtamiselta? Tuntuuko vaikealta nähdä, minkälainen lippukuntasi on vaikkapa kolmen vuoden päästä? Prosessi koostuu HaLi-työpajasta, haaveiden kirjaamisesta taulukkoon sekä seuranta- ja johtamisvaiheesta. 

HaLi-työpajassa johtajisto pohtii lippukunnan nykytilaa ja valmentajien avustamana asetetaan yhteiset tavoitteet seuraaville kolmelle vuodelle. Tarkoituksena on saada lippukunnan johtajistoa mukaan haaveilemaan mahdollisimman paljon, tulevia johtajia unohtamatta. Haaveet sekä askeleet niiden toteuttamiseksi kirjataan ylös. Johtokolmikko johtaa yhteisten haaveiden toteutusta askel kerrallaan.  

HaLi on lippukuntasi näköinen työkalu, sillä haaveet voivat olla monenlaisia. Ne kannattaa uskaltaa sanoa ääneen ja kirjata ylös – sitä kautta ne voivat myös toteutua! 

Lisätietoa HaLista

Johtolanka -uutiskirje johtokolmikoille

Johtolanka -uutiskikrje ilmestyy 10 kertaa. Uutiskirjeessä ajankohtaista tietoa koko kolmikolle sekä pesteittäin omat osiot. Täältä löydät Johtolangan viimeisimmät numerot 2021.