Joulukampanjapäällikkö

Adventtikalenterikampanjan avulla lippukunta kerää helposti varoja toimintaansa. Joulukampanjapäälliköllä onkin iso rooli lippukunnan kampanjan onnistumisessa. 

Joulukampanjapäällikkö vastaa lippukunnan kampanjan suunnittelusta, käytännöistä, kalenterien tilauksista, tilityksistä ja palautuksista piirisi antamien ohjeiden mukaan. Kampanjan puitteissa pääsee suunnittelemaan ja johtamaan myyntiä ja markkinointia sekä vastaamaan projektin johdosta käytännön tasolla. Pestin vaatimista projektinjohdollisista taidoista on todella paljon hyötyä työelämässä ja opinnoissa. Osaamisesi todisteeksi kannattaakin hakea Varainhankinnan osaamismerkkiä

Tälle sivulle on koottu joulukampanjanpäällikölle hyödyllistä tietoa, muista vierailla myös kalenterimyyjille tarkoitetulla www.adventtikalenteri.fi/myyjille -sivulla.

Minkä unelman teidän lippukuntanne voisi toteuttaa adventtikalenterin tuotoilla?

Adventtikalenterien myyminen on avustusten ja jäsenmaksujen ohella meidän partiolaisten tärkein tulonlähde. Myynnin onnistuminen vaikuttaa toimintaamme käytännön arjen tasolla: esimerkiksi retkille voi päästä sen ansiosta edullisemmin ja jäsenmaksut pysyvät maltillisina. Tarpojaikäisille ja sitä vanhemmille myyntitäkynä voisi hyvin olla esimerkiksi kesän 2022 finnjamboree Kajo ja nuoremmille lippukunnan tai alueen yhteinen sudenpentu-seikkailijaleiri. Kalenterituotoilla voi tukea leiriosallistumisia tai vaikka hankkia ehjät teltat vuotavien tilalle!

Adventtikalenterista varoja lippukunnalle

Adventtikalenterin myyntihinta on 10 euroa ja jokaisesta kalenterista lippukunta saa 4,50 euroa, piiri 2,85 € ja keskusjärjestö 2,65 €.

Myyntitavoite

Asettakaa yhteinen tavoite. Kun olette asettaneet selkeän tavoitteen kalenterimyynnillenne, on siitä viestiminen helppoa. Myös asiakkaat ja vanhemmat, jotka auttavat myynnissä haluavat mielellään tietää, mitä teette keräämillänne rahoilla! Muista kiittää kampanjan päättymisen jälkeen lippukunnan jäseniä ja myynnissä auttaneita huoltajia.

Tilausmäärä

Tilatuista kalentereista saa palauttaa 50 % ilman kustannuksia.

Adventtikalentereiden tilaus

Kuksa-tilausjärjestelmään (kuksa.partio.fi) kirjaudutaan omalla PartioID:llä. Ainoastaan Kuksaan merkityillä joulukampanjapäälliköillä on käyttöoikeudet tilausjärjestelmään. Kalenterit tilataan Kuksan tilausjärjestelmän kautta 1.10. mennessä.  Yhdessä laatikossa on 200 adventtikalenteria ja laatikko painaa n. 10 kg. Kuksan yläpalkissa on kuusen kuva, jota klikkaamalla pääset suoraan kampanjasivuille.

Kalentereiden nouto

Paino kuljettaa kaikki tilatut adventtikalenterit tiistaina 5.10. kello 14.00 Partioasemalle. Lastaamme kalentereita Partioaseman takapihalla suoraan hakijoiden autoihin kello 19.00 asti. Jollet itse pääse paikalle tuolloin hakemaan kalentereita, yritä saada joku muu lippukunnasta/vanhemmat paikalle noutamaan kalenterit! Piiritoimisto sijaitsee osoitteessa Partioasema, Töölönkatu 55. Sisäpihalle pääsee noutamaan autolla adventtikalenterit. Lisätilaukset tehdään myös järjestelmän kautta ja 6.10. jälkeen kaikki tilaukset voi aina noutaa toimiston aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat netistä, https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tietoa-meista/toimisto/. Toivottavasti ehditte noutaa ja jakaa adventtikalenterit myyjille ennen koulujen syyslomia.

Kampanjapäälliköiden koulutus

Koulutus järjestetään 7.10. Teams-palvelun kautta. Liity mukaan tämän linkin kautta. Käymme läpi kampanjaan liittyviä käytännön asioita sekä parhaita myyntivinkkejä.

Adventtikalenterin verkkokauppa eli nettimyynti

Verkkokauppa löytyy osoitteesta  www.adventtikalenteri.fi. Verkkokaupassa jako on sama kuin perinteisessä myynnissä, lippukunnat saavat 4,50€/myyty kalenteri. Verkkokaupasta ostettujen kalentereiden hintaan lisätään toimituskulut/kalenteri ja nettimyynnin postituksen hoitaa Suomen Partiolaiset. Jotta lippukunta näkyy verkkokaupassa, tulee kampanjapäällikön pesti olla merkittynä lippukunnan jäsenelle, ja kampanjan tuotemyynnin tilitiedot merkittynä lippukunnan perustietoihin. Kampanjan tuotemyynnin tietoja ei tarvitse merkitä vuosittain, vaan niiden lisääminen kerran riittää – tarkastattehan kuitenkin, että tilinumeronne on yhä oikein!

Ostaessaan kalenterin verkkokaupasta asiakas voi kohdentaa tukensa haluamalleen lippukunnalle. Kun markkinoitte verkkokauppaa alueellanne, pitäkää lippukuntanne nimi esillä. Materiaalipankista, partio.fi/materiaalipankki voi tulostaa käyntikortteja, joihin kirjoitetaan lippukunnan nimi. Kortteja voi jakaa esimerkiksi niille asiakkaille, joilla ei ole käteistä rahaa mukana. Mikäli asiakas ei valitse lippukuntaa ostaessaan kalenteria verkkokaupasta, ohjautuvat myyntitulot asiakkaan postinumeron mukaan. Adventtikalenterikampanjan aikana verkkokaupasta ostettujen kalenterien myyntituloja tilittää SP lippukunnille kymmenestä eurosta ylöspäin tilityskustannuksellisista syistä. Alle kymmenen euron jääneet myyntitulot ohjataan kyseisen lippukunnan piirille.

Korttimaksuilla vauhtia kalenterimyyntiin

Piiri lahjoittaa lippukunnille korttimaksulaitteen https://www.adventtikalenteri.fi/myyjille/partio-ja-sumup-yhteistyohon/. Maksupäätteet jaetaan kalenterien noutamisen yhteydessä 5.10.

SP järjestää yhdessä SumUpin kanssa kolme koulutusiltaa, joiden aikana SumUpin asiantuntija on neuvomassa lippukuntia palvelun käytössä ja käyttöönottoon liittyvissä asioissa. Valitse itsellesi sopiva ajankohta ja tule mukaan kuulemaan miten helpotamme myyntiä tänä vuonna!

28.9. klo 18.00 (kielenä suomi/englanti) liity mukaan

29.9. klo 18.00 (kielenä suomi/englanti) liity mukaan

5.10. kl 18.00 (på svenska/engelska) kom med

Koko lippukunnan perehdytys

Kaikilla lippukunnan jäsenillä on kampanjan onnistumisessa keskeinen rooli. Kerro siis kampanjan käytännön asioista lippukunnan johtajistolle jo hyvissä ajoin, jotta he voivat innostaa ryhmäläisensä kaikkien aikojen myyntitulokseen. Kun kaikki tietävät missä mennään, myynti sujuu paremmin! Uudet myyjille tarkoitetut nettisivut https://www.adventtikalenteri.fi/myyjille/ on nyt myös julkaistu.

Kotijoukkojen perehdytys

Tiedottakaa myös kotijoukkoja ajoissa, jotta he voivat tukea lapsiaan myyntityössä. Innokkaimmat vanhemmat ovat kullanarvoinen apu myynnissä ja myyntipaikkojen löytämisessä!

Myyntipaikkojen ilmoitustaulu

www.adventtikalenteri.fi sivulle on listattu lippukuntien kalenterimyyntipaikkoja. Kiinnostuneet ostajat käyttävät myyntipaikkahakua paljon. Saatte lisättyä omat myyntipaikkanne Kuksassa, ohjeet. Myyntipaikkojen lisääminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin eli heti, kun myyntiajoista ja -paikoista on sovittu. Muistakaa myös pitää tiedot ajantasaisina koko kampanjan ajan.

Kampanjamateriaali

Älä tee kaikkea itse: hyödynnä ohjeita ja valmiita materiaaleja partio.fi/materiaalipankki. Kampanjamateriaalia on postitettu lippukuntiin syyskuun alussa, muistathan ottaa materiaalin talteen. Kuksassa kampanjamateriaali-välilehdeltä löytyy myös piirin omat materiaalit.

Turvallisuus

Turvallisuuden varmistaminen on adventtikalenterikampanjassa, kuten kaikessa partiotoiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Emme vielä tiedä millainen syksyn tilanne on koronaviruksen osalta. Seuraamme tiiviisti koronatilannetta ja viestimme tarvittaessa sen vaikutuksista adventtikalenterimyyntiin.

PäPan kampanjan aikataulu 2021

15.9. Lippukunnan joulukampanjapäällikkö on viimeistään merkitty Kuksaan. Pestin päättymisajankohdaksi merkitään 22.2.2022.

1.10. Joulukampanjapäällikkö tekee viimeistään lippukunnan kalenteritilauksen Kuksan sähköiseen hallintajärjestelmään

5.10. Kalenterien nouto piiritoimiston takapihalta kello 14.00-19.00 välisenä aikana (Töölönkatu 55, 00250 Helsinki)

7.10. Kampanjapäälliköiden koulutus kello 18.00 Teams-palvelun kautta

15.10. Valtakunnallinen adventtikalenterikampanja alkaa

30.11. Tilatut tonttumerkit 2021 ovat noudettavissa tästä päivästä lähtien piiritoimistolta.

9.12. Myymättömät kalenterit palautetaan valmiiksi laskettuna piiritoimistolle klo 18.00 mennessä ja viimeistään tonttumerkin tilaaminen

10.12. Kalenterilaskut lähtevät rahastonhoitajille 1.lk postissa

17.12. Kalenterilaskujen eräpäivä

 

Mitä tahansa kysymyksiä, pulmia tms. onkaan, ole yhteydessä toimistolle: marika.toivonen(at)partio.fi tai 09 8865 1200. Yhdessä teemme tästä kaikkien aikojen joulukampanjan!