Muistilista uuden kauden käynnistyessä

Varmista, että kauden käynnistyessä lippukunnan resurssit on kunnossa! Varmistakaa johtajat syksyllä jatkaville ja alkaville ryhmille. Ennakointi ja selkeät syksyn sävelet helpottavat kauden aloitusta. Jos ryhmälle ei vielä syksyn alkuun ole löytynyt johtajaa, pyrkikää starttaamaan ryhmä mahdollisimman pian syksyllä tai kauden alussa tammikuussa! Apuja viime hetken johtajarekrytointiin täältä!

Ovatko tarvittavat tapahtumat, retket, vaellukset, purjehdukset ja muut kaikkien kalentereissa? Tarkistakaa onko tapahtumilla johtajat ja heillä homma hanskassa ja hyvä mieli. Tarkistaa onko syksyllä alueellisia tapahtumia, osallistutteko, oletteko ehkä jopa luvanneet jotain?
Piirin koulutukset ja tapahtumat löydät kaikki yhdestä paikasta, päpa.fi/tapahtumat.

Päivitä nettisivut ajantasalle! Päivitä lippukunnan nettisivuille tieto ryhmistä, joissa on tilaa, tieto avoinna olevista pesteistä ja sen henkilön yhteystiedot, jolta saa lisätietoa. Kerro, milloin ja missä toimintaan pääsee tutustumaan. Jos tuntuu siltä, että lippukunnan verkkosivut olisi hyvä tuoda muutenkin 2020-luvulle, tutustu partion uuteen nettisivupohjaan täällä. On hyvä muistaa, että uusia jäseniä tavoiteltaessa nettisivut ovat tärkein viestintäkanava!

Päivitä myös Kuksa! Kuksa on tärkeää pitää ajantasalla pestien ja ajankohtaisten tietojen osalta mm. sujuvan tiedonkulun vuoksi. Mutta tiesitkö, että Kuksan kautta tulee myös paljon tietoa Liity partioon -sivulle, jos uudet jäsenet etsivät tietoa? Tarkista päivitettävät tiedot ja ohjeet päivitykseen täältä. Myös toimisto auttaa tässä mielellään!

Muista huolehtia johtajistosta <3 Jokainen johtaja ansaitsee kiitosta tekemästään vapaaehtoistyöstä. Jotta into ja jaksaminen säilyvät, kaipaa kovinkin tekijä huolenpitoa. Johtajahuolto on tärkeä osa ryhmän yhteishenkeä ja auttaa jokaista jaksamaan pestissään. Hirveesti valmiita ideoita ja esimerkkejä löydät päpa.fi/johtajahuolto

Uusia aikuisia lippukuntaan! Aikuiset ovat valtavan tärkeä voimavara lippukunnille. Mitä enemmän aikuisia toiminnassa on mukana, sitä enemmän lapsille ja nuorille voidaan tarjota mahtavaa partiotoimintaa! Aikuisrekrytointiin on valtavasti materiaalia ja vinkkejä, joita kannattaa lippukunnassa hyödyntää ja soveltaa vapaasti, lue lisää.

Hyväksi todettuja tapoja aikuisten mukaan saamiseen ovat mm. avoimet syksyn aloitustapahtumat tai päiväretket, perhepartioryhmän perustaminen sekä huoltajien mukaan pyytäminen.

Hyödynnä maksuton aikuisrekrytointimateriaali! Avoimiin tapahtumiin voi tilata lippukunnalle ilmaisen materiaalipaketin.

Onko teillä jonossa uusia jäseniä! Muistattehan huolehtia lippukuntanne jonosta ja seurata alueenne vapautuvia jäsenhakemuksia. Liity partioon –sivuston kautta tehdyt jäsenhakemukset näkyvät teillä Kuksassa. Alueellinen yhteistyö on jonojen purkamisessakin valttia. Jos kaikki jonossa olevat eivät mahdukaan teidän lippukuntaan, vapauttakaa hakemukset ja huikatkaa tästä naapurilippukuntaan tai alueelliseen WA-ryhmään. Näin saadaan mahdollisimman moni harrastuksen pariin alueella!

Ohjeet jonon käsittelyyn löytyy täältä. Myös Uudenmaan Partiopiirillä on valmiita viestipohjia jonoista viestimiseen ja huoltajien kontaktoimiseen.

Apuja ja valmista materiaalia

Hyödynnä markkinoinnissa partion materiaaleja. Partion materiaalipankista löydät some-kuvien lisäksi paljon muutakin markkinointimateriaalia rekrytoinnin tueksi: https://partio.emmi.fi/f/G5gv

Lähde lippukuntasi kanssa vierailulle lähialueen esikouluihin ja päiväkoteihin!  Hyödyntämällä esikoululaisten vierailua lippukuntien on helppo tapa hankkia uusia partiolaisia!  Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö esikoulun tai päiväkodin kanssa. Lisätietoa asiasta löydät täältä. Vierailusta kiinnostuneita päiväkoteja on pääkaupunkiseudulla kymmeniä. Ota siis yhteyttä aluetyöntekijään ja kysy lähitoimijoiden yhteystietoja!

Kontaktoi jonottajien huoltajat. Jos lippukuntaasi on jonoa, lähetä jonottajien huoltajille viesti ja houkuttele heidät mukaan ryhmänjohtajiksi. Muista myös tarkistaa oman alueesi vapautuneet jäsenhakemukset Kuksasta. Mallikirjeen huoltajille löydät täältä.

Muokkaa lippunnan opas partiolaisen kotiin! Lähetä jokaisen uuden partiolaisen huoltajille Opas partiolaisen kotiin. Pohjan löydät linkin takaa, päivitä pohjaan oman lippukuntasi tiedot ja käytännöt.

Huolehdi uusien johtajien perehdytyksestä. Jos lippukunnallasi ei vielä ole omaa perehdytysmateriaalia, hyödynnä Opas lippukunnan johtajistolle -pohjaa täydentämällä siihen oman lippukuntasi tiedot, ohjeistukset ja käytännöt.

Järjestä huoltajailta uusille vanhemmille ja kerro samalla, miten teidän lippukuntaan pääsee mukaan aikuisena. Ohjeet huoltajaillan järjestämiseen ja valmis Powerpoint -pohja muokattavaksi löytyy täältä.

Aloitustapahtuma kerää näkyvyyttä! Mikäli järjestätte aloitustapahtuman, tee siitä myös Facebook-tapahtuma ja jaa tapahtuma asuinalueesi Facebook-ryhmiin.

Lainaa piiriltä markkinointimateriaalia! Lue lisää ja tee varaus täällä.

Lippukunnan kasvu ja jäsenhakinta aiheisen sivun löydät täältä.

Ohjeita ja ideoita lippukunnan markkinointii ja viestintään löydät täältä.

Tervetuloa partioon -kurssit! Terkkukurssit on suunnattu uusille aikuisille perehdytyksenä partion saloista. Kannusta uudet aikuiset mukaan piirin kursseille. Syksyn kurssi järjestetään 31.8.22 ja also in English 15.9.2022.