Kesän jälkeinen aika on monelle lapselle, nuorelle ja aikuiselle luonteva kohta aloittaa uusi harrastus. Huolehdi siis siitä, että partiotoiminnasta kiinnostuneet löytävät lippukuntaasi!

Tee ainakin nämä ennen syyskauden käynnistymistä:

  1. Hyödynnä valmiit some-kuvat omalla saatteella höystettynä. Toivota uudet tervetulleiksi mukaan, kerro milloin ja missä toimintaan pääsee tutustumaan tai millaisia hommia uusille vapaaehtoisille aikuisille lippukunnassa on tarjolla. Partion materiaalipankista löydät some-kuvien lisäksi paljon muutakin markkinointimateriaalia rekrytoinnin tueksi: https://partio.emmi.fi/f/G5gv
  2. Päivitä lippukunnan nettisivuille tieto ryhmistä, joissa on tilaa, tieto avoinna olevista pesteistä ja sen henkilön yhteystiedot, jolta saa lisätietoa. Kerro, milloin ja missä toimintaan pääsee tutustumaan.
  3. Jos lippukuntaasi on jonoa, lähetä jonottajien huoltajille viesti ja houkuttele heidät mukaan ryhmänjohtajiksi. Mallikirjeen löydät täältä.

Extrat:

  1. Mikäli järjestätte aloitustapahtuman, tee siitä myös Facebook-tapahtuma ja jaa tapahtuma asuinalueesi Facebook-ryhmiin.
  2. Järjestä lippukunnan oma Tervetuloa partioon -kurssi.

Tee nämä syyskauden käynnistyessä:

  1. Lähetä jokaisen uuden partiolaisen huoltajille Opas partiolaisen kotiin. Pohjan löydät linkin takaa, päivitä pohjaan oman lippukuntasi tiedot ja käytännöt.
  2. Huolehdi uusien johtajien perehdytyksestä. Jos lippukunnallasi ei vielä ole omaa perehdytysmateriaalia, hyödynnä Opas lippukunnan johtajistolle -pohjaa täydentämällä siihen oman lippukuntasi tiedot, ohjeistukset ja käytännöt.