Lippukuntaviestinnän supersankarit ovat täällä! 

Alueviestintätoimikunnan, eli tuttavallisemmin Vigujen, tavoitteena on tukea pääkaupunkiseudun lippukuntia kohti ennennäkemättömän sujuvaa viestintää – lippukunta kerrallaan! 

Autamme siis lippukuntia erityisesti viestinnän ja markkinoinnin haasteissa, mutta tulemme mielellämme kehittämään myös toimivaksi todettuja käytänteitä. Vigut voi kutsua vaikkapa johtajahuoltoon tai joderedulle, jotta viestintää päästään ruotimaan yhdessä kuntoon! 

Valmiita koulutussettejä tarjoamme seuraavista aiheista:

  • Brändäys: Miltä lippukuntanne näyttää, maistuu, tuntuu ja tuoksuu? Tässä koulutuksessa hyppäätte lippukunnan syvään päätyyn ja opitte tuomaan parhaat palat osaksi lippukuntanne ilmettä.  
  • Lippukunnan sisäinen viestintä: Riko rikkinäinen puhelin! Tämän koulutuksen jälkeen viesti kulkee johtajalta toiselle ja koteihin asti oikeissa kanavissa. Haluatteko löytää juuri teille sopivan tavan tavoittaa tärkeimmät kohderyhmät? 
  • Nettisivut: Tehkää nettisivuistanne parhaat ikinä! Haluatteko luoda lippukunnallenne persoonalliset, informatiiviset ja visuaaliset sivut?  
  • Rekrytapahtuman järjestäminen: Tarvitsetteko lisää johtajia tai sudenpentuja toimintaanne. Tämän koulutuksen jälkeen osaatte markkinoida ja järjestää mullistavan rekrytapahtuman alueellanne.  
  • Sosiaalinen media: Feedit fleekkiin . Laittakaa lippukunnan Snäppi ja Insta tulille ja jakakaa parhaat palat. Samalla markkinoitte itseänne potentiaaliselle kohderyhmälle.  
  • Kuvaus ja kuvankäsittely: Valokuvat ja videot kertovat partiotoiminnasta ja houkuttelevat uusia jäseniä mukaan. Mutta millaisia kuvia kannattaa ottaa ja miten ne käsitellään ja arkistoidaan? Entä missä kaikkialla kuvia kannattaa julkaista?  
  • Historiikkiprojekti: Miten tekstit, valokuvat ja muut kuvitukset eri vuosikymmeniltä kannattaa kerätä ja arkistoida? Tässä koulutuksessa käydään läpi lippukukunnan historiikkiprojektin aikataulu, budjetti, projektiryhmän vastuut sekä yhteistyö taittajan ja painon kanssa.  

Jokainen koulutus kuitenkin räätälöidään lippukunnan tarpeiden mukaan, joten yhteyttä saa ja pitää ottaa vaikka oman lippukunnan asia ei liittyisikään suoranaisesti mihinkään valmiista koulutuksista. 

Vaikka monesta viestintä voi tuntua vähäpätöiseltä asialta, on se partiossakin kaiken toiminnan perusta. Jo johtajiston keskenään sopimat asiat vaativat toimivaa viestintää, jotta toiminta pysyy laadukkaana. Hyvännäköinen instafeed houkuttelee uusia jäseniä lippukunnan valinnassa ja vanhemmille ajoissa lähteneet sähköpostit luovat luottamusta lasten jäädessä tuntemattoman nuoren käsiin. Viestintä on siis arkisempaa kuin usein tuleekaan ajateltua ja siksi me Vigut tahdomme auttaa tekemään siitä sujuvampaa kuin koskaan!  

Jos siis tuntuu, että johtajiston keskustelut hukkuvat sähköpostitulvaan tai että oma lippukunta saisi boostia brändäyksestä, ota yhteyttä meihin. Vigut ovat täällä – teitä varten! 

TUTUSTU TILAUSKOULUTUKSIIN JA OTA YHTEYTTÄ: PAPA.TOIMISTO@PARTIO.FI.

Lisätiedot: Anna Pekonen (anna.pekonen(at)partio.fi) ja Ilona Tiainen (ilona.tiainen(a)partio.fi)