Lippukunnanjohtaja

Hei mahtavaa, että olet ottanut isot johtajasaappaat jalkaasi ja käytät aikaasi meidän kaikkien yhteisen hyvän ja lippukuntasi paremman toiminnan eteen. Pestisi on tärkeä ja jotta hommat sujuisivat hyvin, löytyy tältä sivulta sinulle tärkeitä ja olennaisia linkkejä ja vinkkejä. 

Lippukunnanjohtaja johtaa lippukuntaa, sen hallitusta ja sen ihmisiä. Hän on vastuussa lippukunnan toiminnasta. 

Uusi lippukunnanjohtaja 

Uudella lippukunnanjohtajalla on pestin alkaessa monta asiaa muistettavana ja opeteltavana. Tähän on koottu niistä tärkeimmät, lähinnä yhteystietojen ja tiettyjen oikeuksien saamiseksi. Kun nämä alle listatut pakolliset pahat on hoidettu, voit keskittyä johtajistoosi ja lippukunnan toiminnan johtamiseen kunnolla. 

Joka kaupungissa käytännöt ovat hieman erilaisia, mutta pähkinänkuoressa: 

  • Päivitä yhteystietosi ja lippukunnan pestit Kuksaan. 
  • Ilmoita alueesi lippukuntavalmentajalle ja toimistolle lippukuntakoordinaattorille, kun lippukunnanjohtaja on vaihtunut. 
  • Päivitä Lippukunnan yhteystiedot kaupungille, seurakuntaan (jos teillä on yhteistyötä) sekä muille taustayhteisöille ja yhteistyökumppaneille. 
  • Päivitä lippukunnan tiedot Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH), ainakin mm. lippukunnan yhteystiedot ja nimenkirjoitusoikeus 
  • Päivitä vaihtuneet yhteystiedot Yritys- ja Yhteisötietojärjestelmään (YTJ) Y4-lomakkeella. Tämä koskee lippukuntia, joilla on Y-tunnus (YTJ:ssä oltava samat yhteystiedot kuin verohallinnossa). 
  • Päivitä lippukunnan nimenkirjoittajien valtuudet Suomi.fi -palvelussa, ohjeet löydät päpa.fi/suomi-fi-verkkopalvelu
  • Käy pestikeskustelu edellisen lippukunnanjohtajan kanssa. Mukaan pestikeskusteluun kannattaa pyytää lippukuntavalmentaja. 
  • Istukaa ohjelmajohtajan ja pestijohtajan kanssa alas ja käykää yhteinen keskustelu siitä, miten te kolme yhdessä johdatte parhaiten lippukuntaanne. 

Kattavan Lippukunnanjohtajan muistilistan löydät täältä.

Kouluttaudu

Vankan perusjalan johtajuuteen lippukunnassa saat partiojohtaja-peruskurssilta. PJ-kurssi on LPKJ:n pestissä ehdotonta peruskauraa ja kaikki muu rakentuu tämän päälle. Tukevan ja täsmällisemmän jatkon pestiisi tarjoavat lippukuntakurssit, erityisesti lippukunnanjohtajan koulutus. Kursseja on tarjolla ympäri vuoden, joten tsekkaa piirin kalenteri ja ilmoittaudu.

LPK-semmassa kuulet aina uusimmat tuulet, saat päivitystä pestiisi ja johtajahuoltoa LPKJ:n arkeen. LPK-semma kutsuu sinut mukaansa vuosittain syksyllä.

Lippukunnanjohtajan pestiin saat huomattavasti lisää syvyyttä innostumalla partiojohtajille sopiviin jatkokoulutuksiin kuten Kolmiapila-Gilwell-kurssille (Ko-Gi) ja Value based leadership (VBL) -koulutuksiin. Näihin ilmoittaudutaan Suomen Partiolaisten kautta ja kummallekin kurssille on omat ikärajat ja hakunsa, joihin kannattaa tutustua erikseen. Älä odota liian pitkään, sillä sinä ja johtamasi lippukunta hyödytte näistä koulutuksista huimasti!