Tukea lippukuntaleirin suunnitteluun!

Onnistunut kesäleiri – oli se sitten viidellekymmenelle tai viidelletuhannelle osallistujalle tehty – vaatii rutkasti etukäteissuunnittelua ja useampia käsipareja suunnitelmien toteuttamiseen.  

Kesäleiri on todella tärkeä osa partio-ohjelmaa kaikille ikäkausille. Se on paikka, jossa partiomenetelmää pääsee toteuttamaan monipuolisesti: vuoden aikana viikkokokouksissa opitut taidot pääsevät leirillä käyttöön, leirin aikana voi opetella monia uusia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin, olla luonnossa, opetella yhdessä olemista sekä saada uusia elämyksiä ja ylittää itsensä. Ja mikä voisikaan olla sen parempaa kuin viettää kesäinen viikko yhdessä parhaiden partiokavereiden kanssa! Parhaimmillaan kesäleiri hitsaa lippukunnan tai alueen jäseniä entisestään yhteen ja parantaa yhteishenkeä. 

Turvallinen lippukuntaleiri

Terveysturvallisen kesäleirin järjestämiseksi, seuraa alla olevia ohjeita:

  1. Varmista ajantasaiset partiota koskevat ohjeistukset.
  2. Huomioi Uudenmaan sairaanhoitopiirin rajoituksien lisäksi myös leirialueen sairaanhoitopiirin koronarajoitukset. Leirin toteutus näistä paikkakunnista tiukempien rajoituksien mukaan.
  3. Lue käytännön vinkit, miten järjestää turvallinen kesäleiri.
  4. Muistakaa myös tehdä ilmoitus kesäleiristä piiritoimistolle.

Vinkkejä retki- ja leiripaikoiksi

Tutustu vinkkeihin retki- ja leiripaikoista. Listalta löydät niin lähiretkikohteita, leirikeskuksia ja leirintäalueita kauempaa Suomesta! Lue lista: Retkikohteet Uudeltamaalta ja vähän kauempaa

Kesäalennus piirin kämpille kesällä 2021

Haluamme kannustaa lippukuntia järjestämään kesällä toimintaa rajoitusten ja suositusten mukaan. Ensi kesälle voitte suunnitella esimerkiksi lippukunnan päiväretkiä, ikäkausien omia muutaman yön retkiä tai yhtä pidempää leiriä. Kannustuksena piiri tarjoaa lippukunnille mahdollisuuden varata piirin pienempiä kohteita alennettuun hintaan kesäkaudelle 2021! Halvempi kämppävuokra mahdollistaa toivottavasti extraohjelman retkelle tai pienemmän leirihinnan osallistujille.  

Lippukunnalla on mahdollisuus 50 % alennukseen varauksista kesäkaudella 1.6.-31.8.2021. Varauksen maksimipituus on yksi (1) yhtenäinen viikko (7vrk). Alennuksen voi käyttää arkena vuorokausivaraukseen, viikonloppuvaraukseen tai viikon varaukseen.   

Lue tarkemmat ohjeet Kesäalennus piirin kämpille 2021! Lue myös kämppäesittely kampanjassa mukana olevista kohteista!

Lippukuntien ja partioyhteisöjen kämpät

Onko teidän lippukunnalla tai partioyhteisöllä kämppä, jota on mahdollista vuokrata erityisesti kesälle 2021. Ilmoita kämpästä lomakkeella ja lisäämme ilmoituksen kämpästä piirin sivuille. Lomakkeen löydät täältä

Lippukuntaleirin tekijöiden oppaat

Materiaalia lippukuntaleirien valmisteluun löytyy lippukuntaleirivihkoista. Lataa vihot PDF-tiedostoina alla olevien linkkien takaa.

Ohjelmaa lippukuntaleirille

Oli leirinne sitten etänä tai livenä, kannattaa ohjelmamateriaaleissa hyödyntää erilaisia valmiita materiaalipaketteja ja aktiviteetteja.

Piiri lainaa lippukunnille erilaisia välineitä retkille, leireille ja tapahtumiin. Lue lisää täältä.