Tukea lippukuntaleirin suunnitteluun!

Onnistunut lippukuntaleiri – oli se sitten viidellekymmenelle tai viidelletuhannelle osallistujalle tehty – vaatii rutkasti etukäteissuunnittelua ja useampia käsipareja suunnitelmien toteuttamiseen.

Kesäleiri on todella tärkeä osa partio-ohjelmaa kaikille ikäkausille. Se on paikka, jossa partiomenetelmää pääsee toteuttamaan monipuolisesti: vuoden aikana viikkokokouksissa opitut taidot pääsevät leirillä käyttöön, leirin aikana voi opetella monia uusia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin, olla luonnossa, opetella yhdessä olemista sekä saada uusia elämyksiä ja ylittää itsensä. Ja mikä voisikaan olla sen parempaa kuin viettää kesäinen viikko yhdessä parhaiden partiokavereiden kanssa! Parhaimmillaan kesäleiri hitsaa lippukunnan tai alueen jäseniä entisestään yhteen ja parantaa yhteishenkeä. 

Turvallinen lippukuntaleiri

Terveysturvallisen lippukuntaleirin järjestämiseksi, seuraa alla olevia ohjeita:

  1. Varmista ajantasaiset partiota koskevat ohjeistukset.
  2. Huomioi Uudenmaan sairaanhoitopiirin rajoituksien lisäksi myös leirialueen sairaanhoitopiirin koronarajoitukset. Leirin toteutus näistä paikkakunnista tiukempien rajoituksien mukaan.
  3. Lue käytännön vinkit, miten järjestää turvallinen leiri.
  4. Muistakaa myös tehdä ilmoitus kesäleiristä piiritoimistolle.

Vinkkejä retki- ja leiripaikoiksi

Tutustu vinkkeihin retki- ja leiripaikoista. Listalta löydät niin lähiretkikohteita, leirikeskuksia ja leirintäalueita kauempaa Suomesta! Lue lista: Retkikohteet Uudeltamaalta ja vähän kauempaa

Lue myös kämppäesittely piirin kämpistä!

Onko teidän lippukunnalla tai partioyhteisöllä kämppä, jota on mahdollista vuokrata muille partiolaisille? Ilmoita kämpästä lomakkeella ja lisäämme ilmoituksen kämpästä piirin sivuille. Lomakkeen löydät täältä

Lippukuntaleirin tekijöiden oppaat

Materiaalia lippukuntaleirien valmisteluun löytyy lippukuntaleirivihkoista. Lataa vihot PDF-tiedostoina alla olevien linkkien takaa.

Ohjelmaa lippukuntaleirille

Oli leirinne sitten etänä tai livenä, kannattaa ohjelmamateriaaleissa hyödyntää erilaisia valmiita materiaalipaketteja ja aktiviteetteja.

Piiri lainaa lippukunnille erilaisia välineitä retkille, leireille ja tapahtumiin. Lue lisää täältä.