Piirin palvelut jäsenhankinnan ja markkinoinnin tukena

Kuva: Eeva Helle

Lainattavat markkinointimateriaalit

Piiriltä saat lainaksi tapahtumiin markkinointitelttoja ja -paketteja. Partion esittelypaketit ovat lippukuntien käyttöön tehtyjä materiaalikokonaisuuksia, joita voi käyttää esimerkiksi uusia jäseniä rekrytoitaessa, lippukunnan tempauksissa tai myyjäisissä partiomainoksena. Saat käyttöösi painomateraaleja yleisesitteitä, yhteystietolomakkeita, Heppu -lehtiä, partiorannekkeita ja laminoituja julisteita. 

Voit lainata:

  • Markkinointitelttoja (pieni 3×3 ja iso 3×6)
  • Taittopöytiä
  • Pihapelejä
  • Partiobanderolleja
  • Roll-upeja

Markkinointimateriaalien nouto ja palautus onnistuu myös toimiston aukioloaikojen ulkopuollella. Tilaathan lainattavat materiaalit lomakkeen kautta.


Markkinointikassi Kuva: Susanna ”Suski” Mikander

Espoon leirivälinevuokraamosta löytyy myös yksi piirin markkinointiteltta (3×3), varauksen voit tehdä täältä.

Partion materiaalipankki on päivitetty

Partion materiaalipankin käyttö on nyt helpompaa kuin koskaan ennen. Materiaalipankki on saanut uuden ulkoasun ja lisäksi materiaalikansioita sekä koko palvelun käyttöliittymää on selkeytetty entisestään. Partion materiaalipankista löydät runsaasti erilaisia, partion ilmeen mukaisia mainospohjia, julisteita, flyereitä ja somejakokuvia lippukuntanne käyttöön. Käy tutustumassa: partio.fi/materiaalipankki

Lippukunnat voivat tehdä helposti materiaalipalvelussa itselleen julisteita, retkipohjia ja lippukunnan yhteystietolappuja. Materiaalipankki tarjoaa jokaiselle partiolaiselle työkalut partion visuaalisen ilmeen käyttämiseen päivittäisviestinnässä.

Jäsenhankintaa tukevat kampanjat

Koulukampanjat Esikoulujen Partioviikko keväällä ja Koululaisten Partioseikkailu syksyllä toimivat erinomaisina väylinä partion markkinointiin. Lähde vierailulle lähialueen kouluihin ja päiväkoteihin! Nappaa talteen vinkit koulu- tai päiväkotivierailun tekemiseksi! Hyödyntämällä esikoululaisten partioviikkoa ja koululaisten partioseikkailua lippukuntien on helppo tapa hankkia uusia partiolaisia! Aktiviteetit onnistuvat esikoulun tai koulun henkilökunnan voimin, mutta osana sitä voi järjestää myös lippukunnan vierailun. Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö koulun tai päiväkodin kanssa.

Vinkit vierailuun löytyy täältä.

Lisätietoa koulukampanjoista partio.fi/esikoulut ja partio.fi/partioseikkailu.

Kuvapankit

Voit hyödyntää partion eri kuvapankkeja oman tapahtumasi ja lippukuntasi viestinnässä. Piirin tapahtumissa ja kursseilla otetaan valokuvia, joita julkaistaan partion medioissa ja lehdissä. Ehtona kuvankäyttämiselle on kuvaajan nimen maininta kuvan yhteydessä.

PäPan kuvapankki: papa.kuvat.fi
SP:n kuvapankki: partio.kuvat.fi

Seuraa PäPan tilejä somessa

#partioscout #päpa #partiokuuluukaikille

PIHAPELIT

Ristinolla

Ristinollassa on tarkoitus muodostaa joko risteistä tai nollista kolmen suora. Peli on paripeli ja molemmilla pelaajilla on omat palat (ristit tai nollat). Nollat aloittaa ja paloja laitetaan pelialustalle vuorotllen, kunnes palat on käytetty tai toinen saa kolmen suoran.

Pirunnyrkki

Pirunnyrkki on klassinen pulmapeli. Tarkoituksena on tehdä kuudesta palasta risti, jossa palat on pareittain ristissä. Viimeisenä laitetaan pala, jossa ei ole lovia lukitsemaan risti kasaan.

Tantrix

Tantrixissa tarkoitus on luoda annetuista paloista kuvio, jossa on ehjä lenkki haluttua väriä. Risteävien vajaaksi jäävien lenkkien tulee myös jatkua yhden värisinä. Palat asetetaan telineeseen numero järjestykseen siten, että 1 on päällimmäisenä. Aluksi otetaan kolme palaa, joista muodostetaan yhtenäinen kuvio. Kuvion värin kertoo isoin luku, eli kolmonen, joka on keltainen. Kun kuvio on valmis otetaan pakasta uusi pala, eli nelonen. Nyt neljästä palasta tehdään uusi kuvio niin että nelosen värinen lenkki on ehjä. Kymmenen palan kuvion voi tehdä millä värillä vaan. Vaikeustaso kasvaa palojen määrän kasvaessa.

Hyödynnä valmiita markkinointivideoita partiotoiminnasta:

”Aikuisen rooli partion vapaaehtoisena on ensisijaisesti olla lasten ja nuorten harrastuksen mahdollistajana. Aikuisena, partion harrastajana, myös sinulle on kuitenkin tarjolla tapahtumia, koulutuksia ja kursseja, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittymiseen, uuden oppimiseen ja hauskanpitoon. Lippukunnissa on jatkuva tarve uusille aikuisille, joten lähde ennakkoluulottomasti mukaan partiotoimintaan ja aloita uusi harrastus!”