Piirin palvelut jäsenhankinnan ja markkinoinnin tukena

Kuva: Alex Inkiläinen

Lainattavat markkinointimateriaalit

Piiriltä saat lainaksi tapahtumiin markkinointitelttoja ja -paketteja. Partion esittelypaketit ovat lippukuntien käyttöön tehtyjä materiaalikokonaisuuksia, joita voi käyttää esimerkiksi uusia jäseniä rekrytoitaessa, lippukunnan tempauksissa tai myyjäisissä partiomainoksena. Saat käyttöösi painomateraaleja yleisesitteitä, yhteystietolomakkeita, Heppu -lehtiä, partiorannekkeita ja laminoituja julisteita. 

Voit lainata:

  • Markkinointitelttoja (pieni 3×3 ja iso 3×6)
  • Taittopöytiä
  • Pihapelejä
  • Partiobanderolleja
  • Roll-upeja

Markkinointimateriaalien nouto ja palautus onnistuu myös toimiston aukioloaikojen ulkopuollella. Tilaathan lainattavat materiaalit lomakkeen kautta. 

Kuva: Alex Inkiläinen

Espoon leirivälinevuokraamosta löytyy myös yksi piirin markkinointiteltta (3×3), varauksen voit tehdä täältä.

Materiaalipankki

Partiolaisten materiaalipankkista löytyy erilaista markkinointi- ja viestintämateriaalia lippukuntien käyttöön.

Tee esimerkiksi markkinointijuliste kolon seinälle tai jaa valmiit somekuvat lippukuntasi somekanavissa. Osaan materiaaleista voit myös lisätä omia tekstejä ja tallentaa muokkaamasi versiot omalle koneelle ja tulostaa ne.

Siirry partion materiaalipankkiin linkin kautta. Sinun ei tarvitse tehdä tunnuksia, vaan klikkaa kirjautumisnäkymän alta linkkiä avoimeen materiaalipankkiin.

Esitteet

Esittelymateriaalit kertovat lyhyesti partiotoiminnasta ja helpottavat toiminnan markkinointia tapahtumissa ja tempauksissa.

Partion yleisesite suomeksi ja ruotsiksi

Partion yleisesite englanniksi

Painettuja yleisesitteitä voit kysyä toimistolta.

Jäsenhankintaa tukevat kampanjat

Koulukampanjat Esikoulujen Partioviikko keväällä ja Koululaisten Partioseikkailu syksyllä toimivat erinomaisina väylinä partion markkinointiin. Lähde vierailulle lähialueen kouluihin ja päiväkoteihin! Nappaa talteen vinkit koulu- tai päiväkotivierailun tekemiseksi! Hyödyntämällä esikoululaisten partioviikkoa ja koululaisten partioseikkailua lippukuntien on helppo tapa hankkia uusia partiolaisia! Aktiviteetit onnistuvat esikoulun tai koulun henkilökunnan voimin, mutta osana sitä voi järjestää myös lippukunnan vierailun. Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö koulun tai päiväkodin kanssa.

Lisätietoa koulukampanjoista partio.fi/esikoulut ja partio.fi/partioseikkailu.

AIkuisrekrytointikampanjan materiaalit ja ohjeet

Aikuisrekrytointikampanjalle on koottu oma ohjesivu. Ohjesivustolta löydät monipuolisesti ohjeita ja materiaaleja aikuisrekrytointitempauksen järjestämiseksi.

Kuvapankit

Voit hyödyntää partion eri kuvapankkeja oman tapahtumasi ja lippukuntasi viestinnässä. Piirin tapahtumissa ja kursseilla otetaan valokuvia, joita julkaistaan partion medioissa ja lehdissä. Ehtona kuvankäyttämiselle on kuvaajan nimen maininta kuvan yhteydessä.

PäPan kuvapankki: papa.kuvat.fi
SP:n kuvapankki: partio.kuvat.fi

Graafinen ohjeisto ja kuvausohje

Voitte hyödyntää partion graafista ohjetta ja kuvausohjetta toiminnassanne. Graafinen ohje löytyy Graafinen ohje ja kuvausohje -sivuilta.

Seuraa PäPan tilejä somessa

#partioscout #päpa #partiokuuluukaikille

Lippukunta sosiaalisessa mediassa

Jokaisen lippukunnan kannattaa olla näkyvissä sosiaalisessa mediassa jollain tavalla. Resurssien mukaan kannattaa päättää, missä ja kuinka paljon on mahdollista olla. Katso lippukunnille suunnattu ohje sosiaalisen median käyttämiseen.

 

PIHAPELIT

Ristinolla

Ristinollassa on tarkoitus muodostaa joko risteistä tai nollista kolmen suora. Peli on paripeli ja molemmilla pelaajilla on omat palat (ristit tai nollat). Nollat aloittaa ja paloja laitetaan pelialustalle vuorotllen, kunnes palat on käytetty tai toinen saa kolmen suoran.

Pirunnyrkki

Pirunnyrkki on klassinen pulmapeli. Tarkoituksena on tehdä kuudesta palasta risti, jossa palat on pareittain ristissä. Viimeisenä laitetaan pala, jossa ei ole lovia lukitsemaan risti kasaan.

Tantrix

Tantrixissa tarkoitus on luoda annetuista paloista kuvio, jossa on ehjä lenkki haluttua väriä. Risteävien vajaaksi jäävien lenkkien tulee myös jatkua yhden värisinä. Palat asetetaan telineeseen numero järjestykseen siten, että 1 on päällimmäisenä. Aluksi otetaan kolme palaa, joista muodostetaan yhtenäinen kuvio. Kuvion värin kertoo isoin luku, eli kolmonen, joka on keltainen. Kun kuvio on valmis otetaan pakasta uusi pala, eli nelonen. Nyt neljästä palasta tehdään uusi kuvio niin että nelosen värinen lenkki on ehjä. Kymmenen palan kuvion voi tehdä millä värillä vaan. Vaikeustaso kasvaa palojen määrän kasvaessa.

Hyödynnä valmiita markkinointivideoita partiotoiminnasta:

”Aikuisen rooli partion vapaaehtoisena on ensisijaisesti olla lasten ja nuorten harrastuksen mahdollistajana. Aikuisena, partion harrastajana, myös sinulle on kuitenkin tarjolla tapahtumia, koulutuksia ja kursseja, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittymiseen, uuden oppimiseen ja hauskanpitoon. Lippukunnissa on jatkuva tarve uusille aikuisille, joten lähde ennakkoluulottomasti mukaan partiotoimintaan ja aloita uusi harrastus!”

 

”Partiossa kesän kohokohtia ovat usein partioleirit. Lippukunnat järjestävät joko omia kesäleirejä tai osallistuvat isoille suurleireille. Leiriarki koostuu ohjatusta ohjelmasta, arkea rytmittävistä ruokailuista sekä yhteisistä iltaohjelmista. Vapaa-ajalla leiriläiset saavat piipahtaa kioskille, moikata kavereita tai käydä vaikka saunassa ja uimassa. Partiolaiset majoittuvat leireillä ulkona teltoissa.”

”Partiopolun alussa opitaan monenlaisia taitoja itsestä, muista ja maailmasta. Sudenpennut ovat nuorin ikäkausi partiossa! Partiotoiminta ja uudet ryhmät aloittavat toimintansa jälleen elokuussa, joten nyt on hyvä aika ilmoittautua mukaan! Tiivistetysti sudenpentuikäkauden tavoitteena on, että sudenpentu oppii monipuolisen tekemisen kautta ja aikuisen johtamana toimimaan ryhmässä ja sen eduksi. Sudenpennut saavat siis harjoitella ja oppia itse tekemällä mutta turvallisen aikuisen valvonnassa.”

”Kisoissa pääsee kehittämään partiotaitoja ja keräämään ikimuistoisia kokemuksia yhdessä oman ryhmän tai kaveriporukan kanssa. Mikä on sun paras kisamuisto?”

”Kisaaminen on retkien ja leirien ohella partiota parhaimmillaan! Hyödynnä partiotaitokisat johtajiston yhteishengen kohottajina, johtajahuoltona ja omien taitojen hiomisessa. Kisaaminen tarjoaa sille sun ei-vielä-partiolaiselle kaverille loistavan mahdollisuuden tutustua partioon ja kokea kädet (ja jalat) savessa, mitä partio oikeasti on. Poimi piirin tapahtumakalenterista kutkuttavimmat kisat jo nyt omaan kalenteriisi ja kokoa oma dreamteamisi valmiiksi!”