Mellunkylän lapset on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten syksyllä 2016 alkanut toimintamuoto, jonka puitteissa järjestetään Itä-Helsingin Mellunkylässä avointa retkitoimintaa, sekä järjestetään muuta erilaista toimintaa yhdessä alueen eri-ikäisten asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Mellunkylän alueella toimii kolme aktiivista partiolippukuntaa, Kontutytöt, Kurkisuon Rusakot ja Helsingin Kotkat, joiden kanssa toimintaa tehdään vahvasti yhdessä! Toiminta päättyy keväällä 2018, ja tälle sivulle on tiivistetty lyhyesti se, mitä toiminnassa tehtiin!

Katso instagramista, mitä kaikkea olemme tehneet!

JÄRJESTIMME KAIKILLE AVOIMIA RETKIÄ MELLUNKYLÄSSÄ

Meidän mielestämme partio ja muun muassa sen mahdollistama retkitoiminta kuuluu kaikille. Tämän vuoksi käynnistimme Itä-Helsingin Mellunkylässä avoimen retkitoiminnan, jonka tavoitteena oli tutustuttaa ihmisiä helpommin partioon. Järjestimme erilaista avointa retkitoimintaa eri ikäisille Mellunkylässä vuoden 2017 aikana. Toiminta oli suunnattu kaikille halukkaille lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Retket olivat osallistujille maksuttomia. Kaiken kaikkiaan retkille osallistui 260 henkilöä.

Avoin retkitoiminta päättyy joulukuussa 2017, mutta järjestämme ainakin helmikuun loppuun asti toimintaa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Lisätietoja antaa helmikuun 2018 loppuun asti: projektikoordinaattori Anna-Maija Laakso (anna-maija.laakso(at)partio.fi ja 040-451 9163.)

Tämän jälkeen toiminnasta voi kysellä lisää Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolta.

PARTIOKERHO KONTULAN ALA-ASTEELLA

Partiokerho kokoontuu hiihtolomaan 2018 asti Kontulan ala-asteella tiistaisin. Se on ilmainen ja suunnattu ensisijaisesti 3.-4.-luokkalaisille.

Kerhotoiminnasta lisätietoja antaa projektikoordinaattori Anna-Maija Laakso anna-maija.laakso(at)partio.fi ja 040-451 9163.

LEIRINOHJAUSKOULUTUS NUORILLE

Osana Mellunkylän lapsia kehitettiin päivän mittainen leirinohjauskoulutus, jossa käytiin muutaman teeman kautta läpi sitä, kuinka lasten ja nuorten ryhmiä ohjataan leiriolosuhteissa. Koulutus on suunnattu ei-partiolaisille, mutta sitä voivat hyödyntää myös partiolaiset!

Täältä voit ladata itsellesi koulutuksen ohjevihkon, sekä valmiin PowerPoint -pohjan.

Lue täältä kuulumiset Kanava ry:n kanssa toteutetusta leirinohjauskoulutuksesta.