Ohjelmajohtaja

Olet ottanut isot johtajasaappaat jalkaasi ja käytät aikaasi meidän kaikkien yhteisen hyvän ja lippukuntasi paremman toiminnan eteen. Ohjelmajohtajan vastuulla on, että ikäkausitoiminta toteutuu mahdollisimman hyvin: Kaikilla ikäkausilla on ohjelmaa ja ikäkausivastaavat, kaikkiin ryhmiin otetaan säännöllisesti uusia jäseniä, toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan laadukkaasti.

Laadukas ja monipuolinen partio-ohjelma lippukunnassa takaa sen, että lapset ja nuoret viihtyvät lippukunnassanne ja uusia johtajia kasvaa toimintaan! Pestisi on tärkeä ja jotta hommat sujuisivat hyvin, löydät tältä sivulta sinulle tärkeitä ja olennaisia linkkejä ja vinkkejä. 

Kattavan ohjelmajohtajan muistilistan löydät täältä.

Työkaluja ohjelmajohtajalle

Partio-ohjelman ikäkausien aktiviteetit ja toteutusvinkit sekä ohjelmamateriaalia löytyvät partio-ohjelma.fi -sivuilta. 

Vuosien 2022-2023 ohjelmapainotus Sanoista tekoihin! julkaistaan partio-ohjelma.fi -sivustolla.

Kouluttaudu

Partiojohtaja-peruskurssin myötä on partiotoiminnan ymmärtäminen kokonaisuutena helpompaa. Täsmällisen jatkon pestiisi tarjoaa lippukuntakurssit, erityisesti ohjelmajohtajan koulutus. Kursseja on tarjolla ympäri vuoden, joten tsekkaa piirin kalenteri ja ilmoittaudu.

SuperSemmassa tapaat muut ohjelmajohtajat piirissä, saat viimeisimmät työkalut ja päivitykset. Tämä viikonloppu kannattaa varata kalenteriisi niin johtajahuoltona kuin koulutuksena joka syksy.

Oman lippukunnan laadun arviointiin kuin partiotoimintanne kehittämiseen saat eväitä Kolmiapila-Gilwell-kurssilta (Ko-Gi), jonne kannattaa ilmoittautua heti kun sinulla on mahdollisuus (ikäraja 22v.).

Tämän lisäksi piiri on pullollaan partio-ohjelmaa tukevaa toimintaa ROK-kouluttajan koulutuksesta lähtien vaeltajaohjelmailtaan.