Olemme koonneet näille sivuille lippukuntien toiminnan turvallista toteuttamista tukevia asioita. Sivuilta löydät eväät toiminnansuunnitteluun, valmista ohjemateriaalia kotiin lähetettäväksi liittyen turvalliseen toimintaan, erilaisia johtajahuoltomalleja etäilystä viikonloppuretkiin ja valmiita julistepohjia ja somekuvia toiminnan markkinoimiseen.

Materiaalit löydät alasivuilta

Turvallinen partiotoiminta keväällä 2022

Tämä ohjeistus perustuu Suomen Partiolaisten valtakunnalliseen partiotoiminnan järjestämistä koskevaan ohjeistukseen, josta voit lukea lisää partio.fi/korona. Ohjeistuksessa seurataan aktiivisesti valtioneuvoston ja viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia liittyen harrastustoiminnan järjestämiseen ja kokoontumiseen.

Koronatilanne vaihtelee maan eri osissa ja jopa kuntakohtaisesti. Valtakunnallisten ohjeiden lisäksi on tärkeää seurata oman partiopiirin viestintää ja ohjeistuksia. Pääkaupunkiseudun ohjeet löydät Turvallinen partiotoiminta -sivulta.

Olemme koonneet vinkkejä partiotoiminnan toteuttamiseen hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioiden. Toiminnassa ehdottoman ensisijaista on toiminnan turvallisuus. Partiotoiminta taipuu moneen ja edelleenkään ryhmien ja vartioiden ei kannata kasvattaa harmaita hiuksia suoritettavien jälkien tai merkkien määrästä. Tärkeää on nyt mielekäs toiminta, turvallisesti ja kaikki huomioon ottaen!