Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 19.25.4.2021. Seuraamme koronaviruksen vaikutuksia partioviikon tapahtumiin ja tiedotamme niistä tällä sivulla. 

Vuoden 2021 Partioviikon tapahtumat:

  • 17.4. SuperSupe Maailma (tapahtumaan voi osallistua itselleen parhaana ajankohtana).
  • 18.4. Partioviikon erikoinen – Ne paremmat ulkokahvit
  • 19.4. Maailman 9. nopeimmat PT-kisat – Yllätysten Brugge
  • 21.4. Afterwork – Aikuisten urbaani iltanuotio ulkoillen
  • 23.4. Yrjönpäivä
  • 25.4. Mannerheim-solkien luovutus – PERUTTU
  • 28.4. Tervetuloa Partioon -koulutus (heti Partioviikon jälkeen)
  • Partiokirkko – tallenne, jonka voit katsoa koska vain

SuperSupe Maailma on sudenpennuille ja tänä vuonna myös perhepartioryhmille tarkoitettu omatoimitapahtuma. Lippukunnat voivat tilata SuperSupen materiaalit 14.3. mennessä, ja materiaalien nouto tapahtuu Partioasemalta viikolla 15.

Partioviikon erikoinen – Ne paremmat ulkokahvit!

Kolottaako kahvihammasta tai asuuko sinussa pieni sisäinen barista? Kenties kahvintuoksuinen hetki Partioviikon kunniaksi! Kahvipannullinen lämpöä ja uuttoajatuksia.

Me teemme tarjoiluehdotuksen 18.4., eli saatte muutamat ohjeet kahvin parempiin valmistustapoihin. Sisältö on hyödynnettävissä etänäkin johtajahuollon twistinä, uusien aikuisten erikoisohjelmana tai vaikka tehtävärastina kotipihassa. Paketti ei ole aikaan sidottu, eli voitte kaapata tästä kivan lisämausteen omaan tapahtumaan tai järkätä ihan erillisen kahvinmaistelukokeilun tämän avulla. Nappaa kiinni yksin, kaksin tai lippukunnan hyödyksi!

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Maailman 9. nopeimmat PT-kisat – Yllätysten Brugge!

Yhden illan hulvaton pikakisailu aikuisvartiolle tai johtajiston huoltamiseksi. Maailman 9. nopeimmat PT-kisat on vaeltajien ja aikuisten kisailu ilman fyysistä kontaktia yllättävien tehtävien äärellä. Iltakisa toteutetaan verkon välityksellä ja kisavartion suosituskoko 3-5 hlö, joten ketterä kisajoukkue kasaan ja kisapilke silmäkulmaan.

Tämä tapahtuma kannattaa hyödyntää kutsumalla lippukunnan kisavartioihin partiotoiminnasta kiinnostuneet mukaan ja kukin kisavartion jäsen voi osallistua kotoaan. Aiemmista vuosista tuttuun tapaan joukkue tienaa yhden lisäpisteen, mikäli joukkueessa on ei-vielä-partiolainen mukana!

Ilmoittautuminen 12.4. mennessä.

Moderni aikuisten iltanuotio – Afterwork ulkoillen

Partioviikon moderni iltanuotio kutsuu aikuiset toimijat sekä partiosta kiinnostuneet aikuiset virkistäytymään arki-iltana afterworkin merkeissä. Tarjoamme innostavan alustuksen retkiasiaa ja vinkkejä Teamsin välityksellä Metrolla metsään -retkikirjan kirjoittajan, Elli Keisteri-Sipilän seurassa ja kahvikupin äärellä, minkä jälkeen laitetaan kengät jalkaan, napit korviin ja lähdetään ohjatulle lähiluontoretkelle, kukin omassa ympäristössään. Iltaan voi osallistua yksin tai kaverin kanssa riippuen liikkumisen rajoituksista.

Ilmoittaudu itse, johtajiston, aikuisvartion, vaeltajaryhmän tai kaveriporukan kesken ja kutsu lippukuntanne partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset mukaan osallistumaan.

Ilmoittautuminen 18.4. mennessä.

Tervetuloa Partioon -koulutuksessa 28.4. pääset sukeltamaan partion maailmaan! Tiiviiltä ja informatiiviselta, yhden illan mittaiselta kurssilta saat perustiedot partiotoiminnasta, sen historiasta ja nykyisestä partioarjesta. Koulutus sopii partiotoiminnasta yleisesti kiinnostuneille, riippumatta siitä aloitatko partion aikuisena, palaatko partioon aikuisena, tai olet vain kiinnostunut partiosta esimerkiksi lastesi harrastuksen kautta.

Ilmoittautuminen 25.4. mennessä.

Partiokirkko

 

Parhaat partiotarinat

Mikä on sun tai ryhmäsi partiomuisto joka on jäänyt elävästi mieleen?  Onko joku partiohetki tehnyt sinuun vaikutuksen? Onko käynyt hassusti? Ikumuistoisin partiotarina? 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallitus kerää ikimuistoisimpia partiotarinoita ja sattumuksia yhteen ja haluaa jakaa niitä partioviikolla. Kirjeiden joukosta valitaan muutama, jotka piirihallitus lukee ääneen. Muut kirjeet talletetaan ja niitä julkaistaan jatkossakin, tasaisin väliajoin piirin viestinnässä.  

Jotta saisimme tarinoista entistäkin autenttisia toivoisimme, että lähettäisitte tarinat kirjeitse seuraavilla tiedoilla 

Pääkaupunkiseudun partiolaiset /piirihallitus
Töölönkatu 55
00250 Helsinki 

Jos haluat, että tarinastasi ei paljastu lähettäjän nimeä älä kerro sitä tai voit tarinan kuitata omalla nimimerkillä. 

PS. Jos kirjeiden lähetys ei onnistu voit lähettää tarinasi myös piirinjohtaja Matille osoitteeseen matti.mannonen@partio.fi 

Aikuisrekrykampanja Partioviikolla Lippukunnille

Haluamme innostaa aikuisia tutustumaan partioon ja osallistumaan tapahtumiin. Kampanjaviikkojen tapahtumat voivat olla lyhyitä muutaman tunnin tapahtumia tai yön yli kestäviä ja ne voidaan toteuttaa myös onlinetapahtumina. Kaikki lippukunnat voivat osallistua kampanjaan oman tapahtuman järjestämällä.

Kertoisitteko retkitaidoista verkossa ja miten päästä mukaan toimintaan, antaisitteko vinkit perhepartion käynnistämiseksi omalla alueellanne vai olisiko loistava hetki kutsua kaikki vanhat johtajat online-kahveille tai pieneen salapoliisikisaan? Mausteeksi lippukunnan kuulumiset ja tärpit tulevista tapahtumista, missä apukädet olisivat tarpeen. Millaisen aikuisten iltanotskin tai onlinetempauksen kautta sinä haluaisit kertoa partiosta uusille aikuisille tai vaikka työkavereillesi?

Miten lippukuntamme voi olla mukana partioviikon aikuisrekrytoinnissa?

Osallistuminen on helppoa! Toimikaa seuraavasti, niin olette mukana kampanjassa.

 • Ilmoittautukaa ja tilatkaa saatavilla olevia materiaaleja 7.3. mennessä lomakkeella. HUOM! Jälki-ilmoittautuminen 17.3. asti (tai niin kauan kuin materiaaleja riittää).
 • Järjestäkää oma kampanjatapahtuma sekä markkinoikaa sitä tältä sivulta löytyvien ohjeiden avulla. Jos koronatilanne mietityttää, varma tapa on suunnitella onlinetapahtuma!
 • Ottakaa käyttöön  aikuisrekrykampanjan tarkistuslista lippukunnalle.
 • Tapahtumassa ottakaa tutustumaan tulleet aikuiset vastaan lämpimästi, kertokaa toiminnasta ja miettikää yhdessä mitä partio voisi juuri kyseiselle henkilölle tarjota. Kerätkää myös yhteystiedot kiinnostuneilta.
 • Tapahtuman jälkeen ottakaa yhteyttä kiinnostuneisiin vielä erikseen ja sopikaa tarkemmin, miten hän voi aloittaa harrastuksen.

Aikuisrekry-sivuille on koottu myös laajasti ohjeita aikuisten rekrytointiin partioon. Lue ohjeet ja ota omalle lippukunnalle sopivat keinot käyttöön! Kun uusia aikuisia tulee mukaan toimintaan, on tärkeä huolehtia myös perehdyttämisestä. Perehtymisen tukena toimii esimerkiksi Opas partioseikkailuun -perehdytyspassi.

Lue lisää aikuisrekrytointikampanjasta partioviikolla täältä.

Hyvä mahdollisuus tukea syksyn toiminnan aloitusta onkin järjestää aikuisrekrytapahtuma vaikka arki-iltana elo-syyskuun vaihteessa. Kun mietitte tapahtuman järjestämistä, hyödyntäkää  seuraavat piirin tapahtumat:

 • 27.-29.8. Johtajatulet
 • 4.9. Kohtaaminen kutsuu kaikki pääkaupunkiseudun partiolaiset ja lippukunnat toimintaan
 • 16.9. järjestetään Bonfire-tapahtuma, jossa lippukunnat voivat esitellä toimintaansa ja rekrytoida mukaan opiskelijoita