Partioviikko 2019

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 22.28.4.2019. Pääkaupunkiseudulla viikon aikana järjestetään useita tapahtumia, joita pääsee seuraamaan myös livenä Snäpissä @partiolaiffii ja Instagramissa @partiokuuluukaikille. Partioaiheisen Facebook-profiilikuvan kehyksen saa ladattua täältä.

Viikon aikana partiolaiset jakavat jopa 12 000 kuppia kahvia eri puolella maata! Pääkaupunkiseudulla partiokahvin voi napata Sinivuoren Soihduilta mukaan tiistaina 23.4. kello 16.30–18.30 välisenä aikana Ala-Malmin torilta tai Törmän yleisörastilta Narinkkatorilta lauantaina 27.4. kello 12-16 välillä.

Muualla Suomessa partiolaisten kahveille voi osallistua esimerkiksi Kuopion torilla, Tampereen Santalahden satamassa, Porin kävelykadulla, Turun yliopistolla, Lappeenrannan linnoituksella, Oulunsalon kevätmarkkinoilla ja monilla muilla paikkakunnilla.

Aikuisten moderni afterwork-iltanuotio
ti 23.4. klo 1820

Partioviikon avaustapahtuma kutsuu kaikki piirin aikuiset ja vapaaehtoiset sekä partiosta kiinnostuneet aikuiset virkistäytymään arki-iltana afterworkin merkeissä Helsingin keskustaan uuden St. George -hotellin Wintergardeniin Ruttopuiston kupeeseen (os. Yrjönkatu 13 C). Tapahtuma on ilmainen. Tule siis viettämään laatuaikaa ja tutustumaan partioon aikuisessa hengessä yksin tai ystäviesi kanssa! Lisätietoa paikasta löydät täältä.

Ilmoittautuminen kuksaan.fi/25966 viimeistään 14.4. Tapahtumaan mahtuu mukaan 100 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelmasta saat klikkaamalla itsesi mukaan Facebook-eventtiin: www.facebook.com/events/593194247820001.

Hotelli St. Georgen Wintergarden. Kuva: www.stgeorgehelsinki.com/fi/kokoustilat-ja-juhlatilat-helsingissa/wintergarden

Maailman 7. nopeimmat PT-kisat to 25.4. 

Kilpailu on vaeltajille ja aikuisille suunnattu nopea parin tunnin ohjelma, joka kisataan 34 hengen joukkueissa. Koko joukkueen osallistumismaksu on 15 €. Kisan lähtö on kello 18.00 ja tarkempi lähtöpaikka ilmoitetaan kisavartioille maanantaina 22.4. Ilmoittaudu kuksaan.fi/25047 viimeistään 14.4. Lisätiedot piirin nettisivuilla.

Maailman 5. nopeimman PT-kisan tehtävien kimpussa vuonna 2016. Kuva: www.instagram.com/p/BEeCQygmDN2/

 

PJ-juhlaillallinen pe 26.4. klo 18.00

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa PJ-valtakirjalliset Kilta-saliin Helsingin keskustaan juhlistamaan niin partioviikkoa kuin partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle. Ilmoittaudu viimeistään 7.4. osoitteessa kuksaan.fi/25993. Lisätietoja piirin nettisivuilla.

Partiojohtajat illallisella keväällä 2018. Kuva: Susanna Mikander

 

Ranta-Törmä la 27.4.  

Etelä-Helsingin lippukunnat kutsuvat teidät kisaamaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten päiväsarjojen piirimestaruuksista Ranta-Törmään lauantaina 27.4. Mestaruuksista kisataan turkoosissa, oranssi-vihreässä ja lilassa sarjassa. Oranssissa, vihreässä ja lilassa sarjassa reitin pituus on 59 km ja turkoosissa 47 km.

Osallistumismaksu 40 €/vartio laskutetaan lippukunnalta ilmoittautumisajan umpeuduttua. Maksuun sisältyy ruoka. Kilpailusta poisjääneen vartion osallistumismaksua ei palauteta.

Ilmoittautuminen on auki Kuksassa osoitteessa kuksaan.fi/24593. Ilmoittautua tulee 10.4.2019 mennessä. Ei jälki-ilmoittautumista. Lisätietoja Törmän omalla sivulla täällä.

Törmän rastitehtävien kimpussa vuonna 2017. Kuva: Julius Kuula


Ruttopuiston arvoitus su 28.4. klo 1013.30.

Ruttopuiston arvoitus on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kirkkopyhä. Puolikkaan päivän ajan ratkomme Ruttopuiston arvoitusta vihjeiden avulla. Päivä alkaa kello 10 Ruttopuiston Vanhassa kirkossa ja päättyy klo 13.30. Partiomessu ja rastit Ruttopuistossa johtavat ratkaisun äärelle. Saatteko te arvoituksen selvitettyä?

Osallistujille tarjotaan vegehernekeittolounas. Ota omat ruokailuvälineet, vesipullo valmiiksi täytettynä ja tarvittaessa omia lisäeväitä mukaan.

Sudenpennut ja seikkailijat tarvitsevat saattajan mukaan (1 saattaja / 10 lasta).

Ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 12.4. tai tapahtuman tultua täyteen. Tapahtumaan mahtuu 200 osallistujaa. Tapahtuma täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot: tapahtuman johtaja Liina Tiusanen, liina.tiusanen(ät)partio.fi

ILMOITTAUTUMISLINKKI: kuksaan.fi/25700.
PAIKKA: Helsingin Vanha kirkko (Lönnrotinkatu 6) ja Ruttopuisto

Kuva: Susanna Mikander

 

Mannerheim-solkien jako 28.4. klo 12.00

Mannerheim-soljet myönnetään Yrjönpäivänä kannustuksena nuorelle soljen saajalle pyrkiä niihin jaloihin ja korkeisiin päämääriin, joita soljen perustaja Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim piti tavoittelemisen arvoisina. Solki ei ole ansiomerkki, vaan tunnustus siitä, että saaja on omaksunut partioaatteen osaksi elämäänsä.

Lippukunta on solkea hakiessaan päättänyt, että jaetaanko solki piirin vai lippukunnan omassa tapahtumassa. Tänä vuonna piirin järjestämä Mannerheim-solkien jakotilaisuus pidetään partioviikon sunnuntaina 28.4. Tilaisuus järjestetään hotelli St. Georgen Wintergardenissa (os. Yrjönkatu 13 C) klo 12. Tilaisuuden kesto on noin tunti ja solkien jaon jälkeen on kahvitarjoilu.

Lippukunta vastaa siitä, että soljen saaja on paikalla piirin järjestämässä tilaisuudessa. Soljen saaja voi halutessaan kutsua mukaan pari vierasta.

Mikäli haluat vielä vaihtaa solkien jakopaikkaa tai ilmenee kysymyksiä Mannerheim-solkien jaosta, otathan yhteyttä PäPan toimistolle: Hanna Hietikko, hanna.hietikko@partio.fi / 040 861 5988.

SuperSupe 11.5.

HUOM: SuperSupe järjestetään pääsiäisen takia poikkeuksellisesti Partioviikon ulkopuolella 11.5. Tänä vuonna SuperSupe tutustuu median maailmaan, ja kutsuu kaikki sudenpennut ympäri PäPan mukaan pohtimaan mediaa ja sen ilmiöitä. Lisää tietoa tulossa piirin nettisivuille www.päpa.fi/tapahtumat. Lisätietoja: marja.saastamoinen@partio.fi.

Aikuiset vapaaehtoiset mahdollistavat partion kymmenille tuhansille lapsille

Partio tunnetaan hauskana ja hyödyllisenä harrastuksena lapsille, mutta moni ei tiedä, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapselle.

Aikuisia tarvitaan partiossa aina lippukuntien viikkotoiminnan järjestämisestä ja retkien muonittamisesta tapahtumien järjestämiseen sekä partiopiirien ja keskusjärjestön toimintaan. Aikuisen oma partioharrastus tarjoaa vastapainoa työelämälle ja antaa mahdollisuuden oppia ja kokea uutta.

Lisätietoa partiotoiminnasta aikuisille.