Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 17.23.4.2023.

Partiolaiset näkyvät viikon aikana katukuvassa normaalia enemmän, kun Kampin Narinkkatorin pop-up -partiokolo tarjoaa kaikille ikäkausille ohjelmaa tiistaista torstaihin kello 17–20.30. Poimi lippukunnallesi sopivaa ohjelmaa ja hyödynnä erilaiset tapahtumat myös uusien partiolaisten ja vetäjien innostamiseksi! 

Vuoden 2023 Partioviikon tapahtumat:

14.4. Partiojohtajien juhlaillallinen

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa jälleen PJ-valtakirjalliset juhlistamaan partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle. Illallinen järjestetään partioviikon alla, joten tule aloittamaan Partioviikko tyylillä ja ripauksella glamouria – suo samalla itsellesi johtajahuoltoa valmiissa pöydässä. Illalliskortti on myös mainio tapa kiittää lippukunnassa ahkeroineita partiojohtajia! Illan kunniavieraita ovat 2021-2022 vuosina PJ-kurssilta valmistuneet, 28.3. mennessä PJ-valtakirjan saaneet päpalaiset. Kutsutuille kunniavieraille illallinen on maksuton.

18.–20.4. Pop-up -partiokolo eli Poppari Narinkkatorilla

Pop-up -kolo eli Poppari on Helsingin keskustassa Narinkkatorilla järjestettävä kaikille avoin tapahtuma partioviikolla tiistaista torstaihin klo 17-20:30. Tapahtuma on suunnattu kaikille ikäkausille, mikä tekeekin siitä erinomaisen partioviikon kokouskohteen kaikille ryhmille sudenpentulaumasta vaeltajaporukoihin.

18.4. Koko Suomen partioilta
Partioviikolla 2023 partiolaiset eri puolilla Suomea kokoontuvat samanaikaisesti partioiltaan! Monet tapahtumista ovat avoimia kaikille partiosta kiinnostuneille. PäPan alueella koko Suomen partioiltaa vietetään Pop-up -kololla Narinkkatorilla.

20.4. Maailman 11. nopeimmat partiotaitokilpailut vaeltajille ja aikuisille

Maailman 11. nopeimmat PT-kisat on kilpailunnälkäisten vaeltajien ja aikuisten kohokohta Partioviikolla. Tänne otetaan omat kaverit mukaan, sopiva pilke silmäkulmaan ja eikun kisaamaan! Kilpailu on nopsa, muutaman tunnin ohjelma leikkimielistä kisailua, johtajahuoltoa ja älynväläyksiä. Mini-kisa mahdollistaa karkaamisen arjen pyörteistä. Vaikka kisatrikoot olisivat viime vuosina jääneet kaappiin, täällä kelpaa kisata juuri sellaisella sykkeellä ja huumorilla kuin huvittaa.

22.4. Törmä 2023 piirin kevätmestaruuskilpailu

Länsi-Helsingin lippukunnat kutsuvat kaikki seikkailijat ja tarpojat mukaan kisaamaan PäPan päiväsarjojen piirinmestaruuksista Scifi-Törmään Länsi-Helsinkiin. Kisakutsun löydät täältä!

22.4. Tervetuloa partioon -koulutus lähiretkelle ulkoillen

Tervetuloa Partioon-koulutus järjestetään lauantaina 22.4. päivällä. Koulutus kestää noin kolme tuntia. Koulutuksen aikana kuljetaan jalan rennolla meiningillä ulkoiluteitä muutaman tunnin ajan, tutustutaan toisen partiotapahtuman hyörinään, taukoillaan keskustellen ja eväitä syöden sekä tutustutaan partioon eri näkökulmista.

23.4. Mannerheim-solkien luovutustilaisuus 

Kutsut tilaisuuteen toimitetaan lippukunnille, joita luovutustilaisuus koskee. 

KUVA Emma Lahtinen