Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 20.26.4.2020. Viikolle otetaan varaslähtö jo sunnuntaina 19.4. Supersupen merkeissä. Pääkaupunkiseudulla viikon aikana järjestetään useita tapahtumia, joista voit lukea tarkemmin alapuolelta. Partioviikon tapahtumiin ilmoittaudutaan jokaisen tapahtuman oman kuksa-linkin kautta. 

Partioviikolla mukaan kannustetaan ja innostetaan erityisesti uusia aikuisia. Keräämme lippukunnilta ja piirin ryhmiltä ja toimikunnilta tätä varten pieniä vapaaehtoispestejä, joita markkinoimme Partioviikon aikana. Lisätietoja täällä.

Supersupe 2020: Maailma -jälki
sunnuntaina 19.4.

Supersupe kutsuu sudenpennut ympäri PäPa:n maailman ympärysmatkalle hauskaan päivätapahtumaan partioviikon aloittavana viikonloppuna. Päivän aikana suoritetaan sudenpentujen jäljistä maailma-merkki, ja suoritaan eri kulttuureihin ja maailmaan liittyviä kivoja tehtäviä, valmistetaan herkullinen lounas, ja saadaan hieno Supersupe- merkki partiopaitaan.

Maailman 8. nopeimmat PT-kisat
keskiviikkona 22.4. klo 18.00 alkaen

Maailman 8. nopein partiotaitokilpailu on perinteinen jossain pääkaupunkiseudulla tapahtuva, vaeltajille ja aikuisille sekä tietysti ei-vielä-partiolaisille suunnattu nopea parin tunnin ilta täynnä hauskaa tekemistä. Tapahtuma kisataan 34 hengen joukkueissa ja koko joukkueen osallistumismaksu on 15 euroa.

Aikuisten moderni Afterwork-iltanuotio
torstaina 23.4. klo 1820

Toista kertaa järjestettävä moderni afterwork kutsuu piirin aikuiset ja vapaaehtoiset sekä partiosta kiinnostuneet virkistäytymään arki-iltana  Helsingin keskustaan St. George -hotellin Wintergardeniin Ruttopuiston kupeeseen (os. Yrjönkatu 13 C). Tapahtuma on ilmainen. Tule siis viettämään laatuaikaa ja tutustumaan partioon aikuisessa hengessä yksin tai ystäviesi kanssa!

Partiojohtajien juhlaillallinen
perjantaina 24.4. klo 18.00

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa PJ-valtakirjalliset Kilta-saliin Helsingin keskustaan juhlistamaan niin partioviikkoa kuin partiojohtajuutta hienojen puitteiden äärelle.

Partiotaitokilpailu Yhteentörmäys-Törmä
lauantaina 25.4. 

Päiväsarjojen piirimestaruuksista kisataan lauantaina 25.4. Törmässä. Mestaruuksista kisataan turkoosissa, oranssi-vihreässä ja lilassa sarjassa. Oranssissa, vihreässä ja lilassa sarjassa reitin pituus on 59 km ja turkoosissa 47 km. Osallistumismaksu 40 €/vartio laskutetaan lippukunnalta ilmoittautumisajan umpeuduttua. Maksuun sisältyy ruoka. Kilpailusta poisjääneen vartion osallistumismaksua ei palauteta.

Perheiden ja partiolaisten messu Vanhassa kirkossa
sunnuntaina 26.4. klo 10-11.30

Partioviikon sunnuntaina Helsingin Vanhassa kirkossa järjestetään perheiden ja partiolaisten messu klo 10-11.30. Tervetuloa mukaan!

Mannerheim-solkien luovutus
sunnuntaina 26.4. klo 12.00

Mannerheim-soljet myönnetään Yrjönpäivänä kannustuksena nuorelle soljen saajalle pyrkiä niihin jaloihin ja korkeisiin päämääriin, joita soljen perustaja Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim piti tavoittelemisen arvoisina. Solki ei ole ansiomerkki, vaan tunnustus siitä, että saaja on omaksunut partioaatteen osaksi elämäänsä.

Lippukunta on Mannerheim-solkea hakiessaan päättänyt, että jaetaanko solki piirin vai lippukunnan omassa tapahtumassa. Jos solki jaetaan lippukunnan omassa tapahtumassa, postittaa SP soljen hakijalle alkukevään aikana. Jos solki jaetaan piirin tapahtumassa, toimittaa SP soljen suoraan piiritoimistolle.

Piirin järjestämä Mannerheim-solkien jakotilaisuus pidetään partioviikon sunnuntaina 26.4.2020. Tilaisuus järjestetään hotelli St. Georgen Wintergardenissa (os. Yrjönkatu 13 C) klo 12. Tilaisuuden kesto on noin tunti ja solkien jaon jälkeen on kahvitarjoilu.

Lippukunta vastaa siitä, että soljen saaja on paikalla piirin järjestämässä tilaisuudessa oikeaan aikaan ja partioasuun pukeutuneena. Lippukunta voi halutessaan kutsua soljen saajalle muutaman vieraan seuraamaan Mannerheim-solkien jakoa.

Mikäli haluat vielä vaihtaa soljen jakopaikkaa tai ilmenee kysymyksiä Mannerheim-solkien jaosta, otathan yhteyttä pikapikaa PäPan toimistolle: Hanna Hietikko, hanna.hietikko@partio.fi / 040 861 5988.

Perheiden partiopäivä
sunnuntaina 26.4. Kansalaistorilla

Partioviikon päätteeksi kohtaamme kaikki Kansalaistorilla, jossa järjestetään uusi kaikille avoin partioon tutustumistapahtuma. Ohjelma on suunnattu erityisesti perheille, joilla on 4-8-vuotiaita lapsia. Tervetuloa, tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin!

Aikuiset vapaaehtoiset mahdollistavat partion kymmenille tuhansille lapsille

Partio tunnetaan hauskana ja hyödyllisenä harrastuksena lapsille, mutta moni ei tiedä, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapselle.

Aikuisia tarvitaan partiossa aina lippukuntien viikkotoiminnan järjestämisestä ja retkien muonittamisesta tapahtumien järjestämiseen sekä partiopiirien ja keskusjärjestön toimintaan. Aikuisen oma partioharrastus tarjoaa vastapainoa työelämälle ja antaa mahdollisuuden oppia ja kokea uutta.

Lisätietoa partiotoiminnasta aikuisille.