Aikuishupiryhmän jäsen

Vapaaehtoistuen toiminnanala vastaa aikuisten ja vapaaehtoisten hyvinvoinnista ja määrittelee hyvinvoinnin seuraavasti: hyvinvointi on jaksamista, palautetta, oikeutusta, yhdessä tekemistä, oikea pesti, motivoitumista, osaamista, kehittymistä, tukea, hyvää fiilistä merkitystä ja riittävä määrä tekijöitä. Tässä pestissä keskitytään nyt siihen jaksamiseen, palautumiseen sekä erityisesti hyvään fiilikseen!

Vapaaehtoistuen ryhmä järjestää vuosittain useita tapahtumia, joissa tarjotaan vapaaehtoisroolissa toimiville huoltoa, innostusta ja hauskuutta elämän.

  • Aikuisten iltanuotioita järjestetään tavallisesti vuodessa kaksi, yksi keväällä ja toinen syksyllä. Iltanuotion salainen agenda on yleensä tarjota kokemuksia, joita ei muualla pääse kokemaan kuin partiossa, mutta niiden ei tarvitse liittyä partioon. Viime vuosina esimerkiksi käyty öljyntorjuntakurssi, opittu henkilökohtaisesta taloudesta, harjoiteltu kahvinkeittämistä baristan kanssa ja paljon muuta. Pääasia, että kivaa ja kolmisen tuntia. Mitä sinä haluaisit tehdä?
  • Maailman 8. ja 9. nopeimmat partiotaitokisat tulevat jälleen! Yksi ilta, yksi pääkaupunkilainen kaupunginosa, yksi voittaja: millaisia tehtäviä sinun kisoissasi sairaan nopeille ja taitaville aikuisille on?
  • Puheenjohtajien pikkujoulut eli puhisten pikkujoulut järjestetään ennen joulua ja tarkoituksena on palkita hurjasti töitä tekeviä puhiksia. Pelkkään saunotteluun ja syöpöttelyyn ei olla yleensä tyydytty, vaan tapahtumassa on järjestetty esimerkiksi salamurhapeli. Tämä vaatii jo tekijältään mielikuvitusta: millaisia tekemisiä keksisi aikuispartiolaisille, jotka luulevat nähneensä jo kaiken?
  • Uutena tulokkaana listalle on noussut Afterwork -tilaisuus St George -hotellissa partioviikolla. Tässä tilaisuudessa paikka on hulppea, mutta miten tila täytetään? Osallistujia 100, saa suorittaa.
  • Näitä kysymyksiä ja monia muita käytännönjärjestelyitä varten vapaaehtoistuen ryhmän uusin ylpeys on aikuishupiryhmä! Aikuishupiryhmän tarkoitus on tuottaa ja järjestää (ainakin) ylläolevat tapahtumat. Oletko sinä etsimämme aikuishupiryhmän jäsen?

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

- luovuutta ja toimintaa: ensin haahuilua tapahtumanjärjestelyn pilvilinnoista, sitten kovia faktoja, järjestämistä, aikatauluja ja budjetissa pysymistä
- halua järjestää kadehdittavan mielenkiintoisia tapahtumia
- johtajuutta ja asioiden loppuun saakka viemistä.
- viestintä- ja ryhmätyötaitoja
- ajallisesti: kaikkiin tai ainakin suurimpaan osaan tapahtumia osallistumista ja niiden järjestelyihin osallistumista. Yhdessä on kivempi tehdä jos kaikki tekevät! Aikuisryhmän järjestäytymistä on ajateltu siten, että jokainen ryhmän jäsen ottaa vastuulleen yhden tapahtuman tai vielä parempi, ottaa parina yhden tapahtuman vastuulleen ja osallistuu muihin tapahtumiin järjestänä. Näin kaikilla on joskus oma lehmä ojassa ja toisaalta joskus pääsee osallistumaan kevyemminkin. Ajallisesti tapahtumaa edeltävät ajat ja itse tapahtuma vievät enemmän aikaa, välissä on hiljaisempaa. Osallistuminen vapaaehtoistuen ryhmän kokouksiin on myös suotavaa.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

- lyhyitä pyrähdyksiä tapahtumanjärjestämisen ihmeelliseen maailmaan, mutta ei kuukausittain kasvavaa stressikuormaa: tukenasi on muu aikuishupiryhmä sekä luonnollisesti vapaaehtoistuen ryhmä.
- mahdollisuuden toimia aikuishupitoiminnan pioneerina: toimiiko ryhmäjohtajuus ja kiertävä johtajuus vai onko kyseessä vain utopistinen ajatus paremmasta maailmasta?
- uusia tuttavuuksia ja kokemuksia
- luvan hassutella oikein pestin varjolla

Pestin kesto

Sovittavissa, kiva jos olisit pari vuotta, mutta muukin käy.

Yhteystiedot

Kiinnostuitko? No tietysti kiinnostuit! Laita vapaamuotoinen hakemus tai kysy lisätietoja saat vapaaehtoistuesta vastaavalta hallituksen jäseneltä Saara Leinolta osoitteessa saara.leino@partio.fi tai vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajalta Helena Kykkäseltä osoitteessa helena.kykkanen@partio.fi.

Lisätietoja

Haussa on muutama aikuishupiryhmän jäsen. Vinkkaa ilmoituksesta kaverille ja tulkaa yhdessä tekemään!