Aikuisryhmän puheenjohtaja

Piirin aikuisryhmä etsii uutta puheenjohtajaa! Aikuisryhmä on vapaaehtoistuen alla toimiva ryhmä, jonka tehtävänä on kehittää ja pitää huolta piirin vapaaehtoisten hyvinvoinnista. Hyvinvointi on jaksamista, palautetta, yhdessä tekemistä, oikea pesti, motivoitumista, osaamista, kehittymistä, tukea, hyvää fiilistä, merkitystä ja riittävä määrä tekijöitä. Aikuisryhmä järjestää vapaaehtoisille tapahtumia aina johtajahuoltotyyppisestä Maailman nopeimmista partiotaitokisoista uusien aikuisten Tervetuloa partioon -kursseihin asti.

Aikuisryhmän puheenjohtajana pääset vaikuttamaan piiritasolla vapaaehtoisten tukemiseen ja kehittämään niin pestaukseen, kiittämiseen kuin mentorointiin liittyviä kysymyksiä.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pesti vaatii erityisesti ryhmän johtamista ja yhteistyötä muiden toiminnanalojen kanssa. Pestiin kuuluu aikuisryhmän toiminnan ja ryhmän kuukausittaisten kokousten johtaminen, toiminnansuunnittelun johtaminen ja toiminnan arviointi yhdessä piirihallituksen jäsenen kanssa, uusien ryhmäläisten rekrytoiminen ja pestaus yhdessä piirihallituksen jäsenen kanssa sekä pitää huolta oman ryhmän jäsenistä ja ylläpitää ryhmän kiittämiskulttuuria.

Pestissä sinun oletetaan osallistuvan kuukausittaisiin aikuisryhmän kokouksiin, tapahtumiin ja seminaareihin sekä suunnittelukokouksiin hallituksen jäsenen ja piirin työntekijän kanssa.

Pesti vaatii kiinnostusta vapaaehtoisten tukemiseen ja kiittämiseen. Pestinhaltijalla tulee olla halukkuutta ja innostusta kehittää hyvinvointiin liittyviä asioita sekä kiinnostusta toimia piirissä yhteistyössä muiden toimijoiden ja luottisten kanssa.
Pestissä hyödyksi on erityisesti johtamisen, ryhmänhallinnan ja ajanhallinnan taidot. Aikaisempi kokemus vapaaehtoisten hyvinvointiin liittyvistä asioista (kiittäminen, pestaus, motivointi, jaksaminen, kehittyminen ja tukeminen) on hyödyksi pestissä.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Aikuisryhmän puheenjohtajana pääset tärkeäksi osaksi piirin toimintaa ja seuraamaan samalla lähietäisyydeltä myös muiden toiminnanalojen tekemistä. Piiriluottiksena saat piirin huivin ja käyttöösi useita työkaluja (tunnukset O365-järjestelmään ja partio.fi-sähköpostiosoitteeseen ym.)

Puheenjohtaja saa tukea erityisesti oman toiminnanalasta vastaavalta hallituksen jäseneltä sekä piirin työntekijältä. Lisäksi puheenjohtajille järjestetään omia koulutuksia ja muita tapahtumia, joissa saat vertaistukea muilta piirissä toimivilta puheenjohtajilta.

Puheenjohtajapesti tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä vaikuttamaan vapaaehtoisten hyvinvointiin ja sen kehittämiseen piiritasolla. Puheenjohtajana saat ympärillesi aikuisryhmän osaavan tiimin ja toiminnanalan vastaavan hallituksen jäsenen ja piirin työntekijän vankan tuen. Saat pestistä rutkasti uutta johtamiskokemusta ja näköalapaikan piirin pyörteisiin vapaaehtoisten hyvinvoinnin kehittämisen ohessa!

Pestin kesto

1-2 vuotta

Yhteystiedot

Mikäli pesti puhuttelee sinua, kiinnostus heräsi tai sinulle nousi kysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä aikuis- ja vapaaehtoistuenryhmän puheenjohtajaan Maria Kannistoon, maria.kannisto@partio.fi.