Aluevastaava (ent. valmentajavastaava)

Aluevastaavan tehtäviin kuuluu aluetapaamismateriaalien tuottaminen yhdessä muiden toiminnanalojen kanssa, erilaisten koulutusten järjestäminen ja lippukuntien työkalujen kehitys. Aluevastaava pestaa ja perehdyttää aluekummit sekä valmentajat toisten aluevastaavien kanssa. Pestauksen jälkeen hän tukee aluekummeja ja valmentajia näiden pesteissä ja osaltaan vie valmentajauudistusta piirissä eteenpäin. Alueiden tilannetta seurataan ryhmän kokouksissa ja nousevia ongelmia ratkotaan tarvittaessa yhteisvoimin ryhmän ja alueista vastaavien järjestökoordinaattoreiden kanssa.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pestissä on eduksi aiempi tuntemus piirin lippukunnista ja alueista, jota on kerrytetty esimerkiksi valmentajana, piiri- tai alueleirien alaleiripestissä tai muuten. Pestattavalla on suoritettu PJ-kurssi ja voimassaoleva Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus. Pestin menestyksekäs hoitaminen vaatii ajankäyttöä noin illan viikossa sekä muutaman viikonlopun vuodessa.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pestissä opit tuntemaan piirin ja sen lippukunnat ja opit niiden haasteista ja onnistumisista. Pääset vaikuttamaan siihen, millaisia työkaluja, koulutuksia ja tapahtumia piirissä lippukunnilla järjestetään. Pääset osaksi aluevastaavien (valmentajavastaavien) verkostoa Suomessa. Pestissä saa tehdä itsenäisesti työtä ja siinä kehittyy oman työn organisoinnissa, mutta tukea pestiin saa lippukuntatuen ryhmältä, aluevastaavista koostuvalta A-tiimiltä sekä toimistolta.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Kiinnostuksesta pestiin ilmoitetaan lähettämällä sähköpostia lippukuntatuesta vastaavalle hallituksen jäsenelle Eetu Koljoselle atte.koljonen@partio.fi.