Apukouluttaja piirin koulutuksiin

Tahdotko kouluttamaan piirin koulutuksiin, mutta et ole koskaan ennen ollut mukana ja kouluttaminen kiinnostaa uutena haasteena? Innostaako aikuisporukassa partion ytimen löytäminen ja haluatko oppia itsekin uutta? Piirin kymmenet koulutukset etsivät jatkuvasti uusia tekijöitä mukaan koulutuksen ihmeelliseen maailmaan. Apukouluttajana valmistelet koulutussetit yhdessä kokeneemman kouluttajan kanssa, autat setin kouluttamisessa ja arvioit koulutuksesi. Tämän lisäksi yhdessä muun kouluttajaporukan kanssa varmistat, että fasiliteetit koulutuksessa ovat kunnossa ja tarjoat elämyksiä ja uuden oivaltamista kurssilaisille koulutusjärjestelmän vaatimusten mukaisesti.

Kouluttajia etsitään mm. lippukuntakursseille (lpkj, ohjo, pejo), luotsikursseille, akela-sampokursseille ja PJPK kursseille. Sen lisäksi järjestämme iltakoulutuksia (mm. tervetuloa hallitukseen ja lippukunnan talous).

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pestin kesto on yleensä noin muutaman kuukauden pituinen, sisältäen muutaman suunnittelukokouksen. (Poikkeuksena partiojohtaja-peruskoulutus, jossa pesti kestää 6kk ja samalla kouluttaja toimii oman kurssivartionsa luotsina alkutapaamisesta lopputapaamiseen). Apukouluttajalla on halu jakaa tietojaan ja taitojaan, sekä halua oppia miten muokata koulutustilannetta kurssilaisille sopivaksi. Hän tuntee kyseisen asian sisällön kohtuullisesti ja haluaa kehittyä kouluttajana.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Partiokouluttaminen on mielenkiintoista puuhaa, jossa jokainen oppii varmasti uutta. Apukouluttajana sinulla on tukenasi kokenut kouluttaja sekä koulutuksen suunnittelussa että toteutuksessa. Kokeneen kouluttajan kanssa tehdessä pääset varmasti oppimaan paljon partiokouluttamisesta sekä pohtimaan itseäsi kouluttajana. Kouluttamisen kautta pääset myös mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin kurssilaisten kanssa, opit koulutusmenetelmiä ja fasilitoimaan erilaisia keskusteluita. Halutessasi voit myös sukeltaa Moodlen ihmeelliseen maailmaan kouluttajan näkökulmasta.

Pestin kesto

1-6 kk riippuen koulutuksesta

Yhteystiedot

Mikäli kiinnostuit kouluttamisesta, ota yhteys piirihallituksen koulutuksesta vastaavaan jäseneen Kiraan (kira.jarves@partio.fi)

Lisätietoja

Nykytilanteessa osa koulutuksista järjestetään etänä, joten myös sellaisia mahdollisuuksia kannattaa kysyä!