Kasvatusryhmän puheenjohtaja

Päpan kasvatusryhmän tarkoitus on edistää laadukkaan partiokasvatuksen toteutumista Pääkaupunkiseudun lippukunnissa. Tällä hetkellä ryhmä vastaa piirin luotsitoiminnasta, perhepartiosta, Suomen Partiolaisten ohjelmapainotuksen toteutumisesta piirissä ja lippukuntien ohjelmajohtajien tukemisesta sekä ikäkausitapahtumien kasvatuksellisuudesta yhdessä ohjelman toiminnanalan kanssa. Kasvatusryhmässä on potentiaalia kasvatuksen laajempaankin tukemiseen, yhteistyöhön muiden toiminnanalojen kanssa sekä uusien, kasvatuksellisten haasteiden vastaanottamiseen. Olisitko sinä se tyyppi, joka lähtee kapteeniksi ohjaamaan kasvatusta kohti näitä uusia, entistä upeampia tuulia?

Kasvatusryhmän puhiksena toimit läheisessä yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten hallituksen Kasvatuksesta vastaavan jäsenen ja piirin Kasvatuksesta vastaavan työntekijän kanssa. Pääset seuraamaan myös Suomen Partiolaisten Kasvatuksen osa-alueeseen liittyviä asioita ja päätöksentekoa.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pestissä hyödyt partiokasvatuksen ja eri ikäkausien partio-ohjelman tuntemisesta.

Pesti vaatii sinulta ryhmän johtamista ja yhteistyön tekemistä. Hoidat uusien ryhmäläisten rekrytoinnin ja pestauksen sekä ryhmän jäsenten välipestaukset ja järjestät ryhmän kokoukset ja mahdolliset seminaarit yhdessä hallituksen jäsenen ja työntekijän kanssa. Toteutat ryhmälle tehtyä toimintasuunnitelmaa vuodelle 2023 ja pääset suunnittelemaan toimintasuunnitelmaa vuodelle 2024 yhdessä ryhmän kanssa. Osallistut tietenkin ryhmäsi kokouksiin, tapahtumiin, seminaareihin ja hallituksen jäsenen sekä työntekijän kanssa näiden suunnittelupalavereihin sekä piiriluottisten semmoihin.

Kiinnostus laadukasta partiokasvatusta kohtaan on pestissä hyödyksi!

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Ryhmän puheenjohtajan olet piirin luottamushenkilö ja “puhis” eli puheenjohtaja.

Puhis pääsee automaattisesti piirin puhistiedotuslistalle ja saa informaatiota piirin toiminnasta. Piiriluottiksena saat piirin huivin, tunnukset O365-järjestelmään ja partio.fi-loppuisen sähköpostiosoitteen. Puhis voi kuitata käyttöönsä Partioaseman avaimen sekä hakea oman tunnukset Partioaseman tilavarausjärjestelmään.

Puhis saa tukea nimetyltä toimihenkilöltä. Puhiksille järjestetään ajoittain omia koulutuksia tai muita tapahtumia. Puhis voi osallistua pestiään tukevaan koulutukseen ja siihen liittyviin tapahtumiin.

Pestin kesto

01/2023-01/2025 (2 vuotta)

Yhteystiedot

Vapaamuotoinen hakemus Marsulle sähköpostilla (marianna.rastas@partio.fi)

Lisätietoja

Kasvatusryhmän hallituksen vastaava Marsu (marianna.rastas@partio.fi)