Kestävästi Päpassa ryhmän jäsen ja puheenjohtaja

Suomen Partiolaisten jäsenkokous on päättänyt, että partio pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Kunnianhimoisen tavoitteen eteen täytyy tehdä isosti hommia ja näiden tekemiseen tarvitaan tekijöitä.

Tavoitteesta voit lukea täältä: https://www.partio.fi/ajankohtaista/partio-pyrkii-hiilineutraaliksi-nuoret-haluavat-tehda-ilmastotekoja/

Tavoitteen eteen tulee tehdä niin pieniä sekä suuria tekoja. Näiden tekojen suunnitteluun ja koordinointiin me etsimme tehokasta tiimiä piirimme. Haussa on kahden vuoden ”Kestävästi Päpassa” projektiryhmä 4–5 henkilölle, jonka tarkoituksena on tunnistaa mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen pääkaupunkilaisessa partiotoiminnassa.
Haemme ryhmälle 1 puheenjohtajaa ja 4-5 jäsentä

Mitä käytännössä on luvassa?

Ensimmäisenä vuonna projektiryhmä selvittää mitkä ovat piirin toiminnan hiilidioksidipäästöt ja mistä ne muodostuvat. Tämän lisäksi suunnitellaan lippukunnille tarjottavia tukimuotoja ilmastotekojen tekemiseen. Toisena vuonna toiminta keskittyy lippukuntien kestävän toiminnan tukemiseen. Toisen vuoden aikana projektiryhmä panostaa piirien tapahtumien tuen kehitykseen sekä tuottaa mahdollisen piirileirin 2024 tekijöille muistilistan/materiaalit kestävän leirin suunnitteluun.

Projektin aikana projektiryhmä yhdessä järjestön johdon kanssa kartoittaa teeman ympärille uusia yhteistyökumppaneita, joista olisi hyötyä mm. hiilidioksipäästöjen mittaamisessa sekä piirileiriprojektin sparraamisessa.

Projektin lopputuloksena piirissä on selkeä listaus toimenpiteistä kestävän partion eteen sekä suunnitelma miten toimenpiteet juurtuvat partioarkeemme ja miten piirissä tätä tuetaan jatkossa.

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Ryhmän jäseneltä toivomme sitoutumista kerran kuukaudessa iltakokouksiin sekä itsenäiseen työskentelyyn noin 1 h viikossa. Toivomme hakijoilta kiinnostuneisuutta kestävää kehitystä kohtaan sekä motivaatiota kahden vuoden tulokselliseen projektipestiin. Projektiin voi osallistua myös täysin etänä.

Kiinnostaako ryhmän vetäminen?
Tarjolla on myös yksi puheenjohtajan tehtävä. Tehtävässä valmistelet ja luotsaat ryhmän kokouksia. Valmistelua ja kokousten suunnittelua teet yhdessä järjestön johdon kanssa. Jeesiä tehtävään on saatavilla myös piirin toimistolta. Tehtävään kuuluu myös yhteistyö Suomen Partiolaisten kestävästi partiossa ryhmän kanssa. Jeesiä tehtävään on saatavilla myös piirin toimistolta.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pesti tarjoaa erinomaisen paikan päästä tekemään piirin yhtä tärkeimmistä kehitysprojektia. Kahden vuoden aikana pääset oppimaan projektityöskentelystä sekä ilmastotyön merkityksestä ja siitä mistä se koostuu.

Projektiryhmä toimii järjestön johdon alla ja ryhmän toiminnassa on mukana vahvasti toinen piiirinjohtajista sekä yksi piirihallituksen jäsen.

Oletko menossa Ko-Gille tai pohdit partionjohtajan peruskurssin lopputyötä? Tässä projektissa on monia osa-alueita mitkä sopivat erilaisiksi kehittämistehtäviksi. Puheenjohtajan pesti sopii mainiosti Ko-Gin kehittämistehtäväksi.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Hae pestiin laittamalla vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen matti.mannonen@partio.fi. Älä ota hakemuksesta paineita vaan kerro rennosti, että miksi just sä olisit loistava kestävästi Päpassa ryhmän jäsen. Mikä asia just sua kiinnostaa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Lisätietoja

Lisätietoja voit kysyä suoraan piirinjohtaja Matilta sähköpostitse matti.mannonen@partio.fi tai soittamalla 0408286258.

Matti Mannonen
matti.mannonen@partio.fi
0408286258