Kouluttajaksi PJ-peruskurssille

PJ-peruskurssi on partiokoulutuksen kulmakivi, jolla rakennetaan pohja partiolaisen tietotaidolle. Piiri järjestää kuudesta kahdeksaan PJ-kurssia vuodessa, joten haku on auki jatkuvasti. Jos yksi tai useampi seuraavista kysymyksistä herättää sinussa kiinnostusta, PJ-PK:lla kouluttaminen on varmasti sinun juttusi.
* Miten partio-ohjelma kasvattaa aktiivisia kansalaisia?
* Tarvitseeko kaikkien tietää turvallisen toiminnan perusteet?
* Mikä erottaa onnistuneen ja epäonnistuneen tapahtuman?
* Miksi lippukunnan pitää toimia yhdistyksenä tietyllä tavalla?
* Onko vain yksi tapa johtaa hyvin?
* Mitä taitoja jokainen meistä tarvitsee elämässään?
* Mikä tekee partiosta niin erityislaatuista?
Asiaosaamisen lisäksi toivomme, että kouluttajamme pyrkivät soveltamaan partiomenetelmää kaikessa koulutuksessaan!

Vuoden kurssit löydät helpoiten päpa.fi/koulutus.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Kouluttajana oleminen vaatii, että olet suorittanut PJ-PK:n ja olet innostunut jakamaan tietotaitoasi eteenpäin. Homma on kolmivaiheinen:
1. Suunnittelu alkaa n. 2kk ennen kurssia, jonka aikana suunnitellaan omia kokonaisuuksia itsenäisesti tai pareittain toisen kouluttajan kanssa, sekä osallistutaan 2-3 suunnittelukokoukseen.
2. Alkutapaaminen järjestetään n. 2 viikkoa ennen kurssiosuutta. Kurssi järjestetään joko kahtena tai pitkänä viikonloppuna, eli yhteensä vajaat viisi vuorokautta.
3. Kurssiviikonlopun jälkeen kurssilaiset toteuttavat johtamistehtävänsä. Kouluttaja tukee 3-6 kurssilaista ja heidän ohjaajiaan tämän puolen vuoden ajan ja hyväksyy lopuksi työstä tehdyt raportit ja palautteen lopputapaamiseen mennessä.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Kouluttajana toimiminen tarjoaa sinulle hyppäyksen mielenkiintoiseen maailmaan ja pääset syventymään aiheisiin, jotka sinua erityisesti kiinnostavat. Pääset jakamaan osaamistasi ja oppimaan itse roppakaupalla enemmän, kokeilemaan ja kehittämään piirin parhaita menetelmiä sekä innostumaan vauhdikkaassa porukassa.

Kurssikouluttajana saat tukea: Kurssinjohtajalta ja muulta staabilta (kurssi toteutetaan projektiryhmässä, jota kurssinjohtaja ohjaa ja tukee). Kenenkään ei tarvitse tehdä tai keksiä yksin.

Tämän ohella tarjolla on niin partiokouluttajakurssi, partiokouluttajailtoja sekä SP:n järjestämiä seminaareja, mistä ammentaa uutta osaamista ja innostusta.

Pestin kesto

alle vuosi, aktiivisena 2kk

Yhteystiedot

Heitä rohkeasti sähköpostia tai soita Kiralle, jos tämä rupesi kutkuttamaan:

kira.jarves@partio.fi
p. 0500300488