Lippukuntatuen ryhmän puheenjohtaja

LPK-tuen ryhmän puheenjohtaja johtaa perustuen ja kasvun tuen toiminnanaloja yhdessä piirihallitusten jäsenten kanssa. Lippukuntatuen ryhmä vastaa valmentajista, kolotoimikunnasta, taimitoimikunnasta ja yhteiskuntasuhteiden ryhmästä. Yhdessä lippukuntatuen ryhmä tukee lippukuntia laajasti eri osa-alueilla sekä pitkällä tähtäimellä.

Lippukuntatuen ryhmä vastaa lippukuntatuen toiminnanalan luottisten pestaamisesta, osaamisesta ja hyvinvoinnista tarjoamalla luottiksille koulutusta ja materiaaleja pestien tueksi, sekä järjestämällä luottiksille koulutusta. Hyvinvoinnin varmistamiseen sisältyy oleellisesti kiittäminen esimerkiksi ansiomerkkien ja tapahtumien muodossa. Lisäksi tärkeä osa pestiä luottisten määrän seuraaminen ja uusien luottisten rekrytoinnissa tukeminen. Myös pitkällä tähtäimellä. Hyvinvoiva lippukuntatuki tarvitsee riittävästi tekijöitä!

Lippukuntatuen ryhmän tärkeimpiä tehtäviä on ohjata tukea pääkaupunkiseudun alueille ja lippukuntiin. Erityisen tärkeää on erilaisten alueiden ja lippukuntien huomiointi sekä tarpeiden ymmärtäminen. Tärkeää on siis seurata aktiivisesti tilastoja, niiden kehitystä sekä kuulumisia lippukunnista ja luottiksilta ja sitä kautta johtaa toimintaa. Pestissä pääsee käytännössä vaikuttamaan siihen miten PäPalaisia lippukuntia tuetaan.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pesti vaatii johtamiskokemusta, kiinnostusta piirin lippukuntien hyvinvointia kohtaan sekä toiminnan johtamista. Ryhmä ja työvaliokunta kokoontuvat noin kerran kuussa, joiden lisäksi järjestetään tarvittaessa muita tapaamisia ryhmän, hallitusten jäsenten tai työntekijöiden kanssa. Pestiin kuuluvia tärkeitä tapahtumia ovat esimerkiksi lippukuntatuen treffit (LPK-tuen yhteinen tapahtuma) sekä Supersemma.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pestissä pääsee vaikuttamaan siihen millaista tukea PäPalaiset lippukunnat saavat piiristä. Pestissä pääsee tutustumaan piirin toimintaan sekä lippukunnille tarjottavasta tuesta. Meillä tehdään asioita yhdessä! Tulevalle ryhmän puheenjohtajalle on tarjolla kattava perehdytys joten kylmiltään ei tarvitse ryhtyä hommiin.

Pestin kesto

1,5 - 2 vuotta

Yhteystiedot

Lisätietoja pestin sisällöstä antaa nykyiset lippukuntatuen hallituksen jäsenet
Janne Sarkkinen
janne.sarkkinen@partio.fi

Lucas Lumberg
lucas.lumberg@partio.fi