Luotsiluottis

Kasvatusryhmän tehtävänä on tukea pääkaupunkiseudun lippukuntia partiokasvatuksessa. Kasvatusryhmä toteuttaa tehtäväänsä muun muassa tukemalla luotseja ja ohjelmajohtajia, tuottamalla materiaalia ohjelmapainotuksen toteuttamisen avuksi, tuottamalla materiaalia perhepartiotoiminnan tueksi sekä järjestämällä koulutuksia.

Toimit kasvatusryhmän jäsenenä ja vastaat pääkaupunkiseudun lippukuntien luotsien tukemisesta ja luotsitoiminnan kehittämisestä sekä jalkauttamisesta. Pestissäsi toimit osana kasvatusryhmää ja osallistut ryhmän kokouksiin, seminaareihin ja toiminnansuunnitteluun.

Pestin sisältö:
-PäPan luotsitilanteen tunteminen, seuraaminen ja toimenpiteiden suunnittelu
-Luotsivihjarit, niiden suunnittelu ja toteutus yhdessä muiden toiminnanalojen sekä yhteistyökumppaneiden kanssa (esimerkki: https://www.youtube.com/watch?v=2RzTaCQ9zLM). Konseptia saa kehittää pestissään myös eteenpäin. Mielikuvitus on rajana!
-Alueellinen luotsaus: Etsitään pari kokeilusta kiinnostunutta aluetta ja autetaan toiminnan käynnistämisessä ikäkausiohjelman mukaisesti
-Yhteistyö lippukuntatuen kanssa, jotta lippukunnat tietäisivät mitä luotsit tekevät, luotseilla olisi käsitys omasta pestistään ja lippukunnilla olisi motivaatiota etsiä luotseja. Materiaalin kasaaminen aluetapaamisiin luotsaamisesta.
-Mahdollinen yhteistyö koulutusryhmän kanssa luotseihin liittyvien koulutusten tiimoilta.
-Luotsisatelliitin (SP:n tapahtuma luotseille) PäPan osuuden järjestelyissä auttaminen.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pesti vaatii aloitteellisuutta ja motivaatiota kehittää luotsitoimintaa piirissä. Toimit Kasvatusryhmän jäsenenä, eli osallistut pestissäsi ryhmän yhteisiin ponnistuksiin, kokouksiin ja seminaareihin.

Ymmärrys tarpojien, samoajien ja vaeltajien partio-ohjelmasta sekä piirin organisaatiosta on pestissä avuksi.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pesti tarjoaa näköalapaikan luotsitoiminnan kehittämiseen ja jalkauttamiseen koko pääkaupunkiseudulla. Pestissä pääset luomaan verkostoja luotseihin ympäri pääkaupunkiseutua ja piirin eri toimijoihin. Luotsivihjareita pääset halutessasi kehittämään viestinnällisestä näkökulmasta paremmaksi konseptiksi.

Lisäksi pääset osaksi innostunutta kasvatusryhmää, jolta saat myös pestiisi tukea. Tukena toimivat myös ryhmän puheenjohtajat, hallituksen kasvatuksesta vastaava jäsen sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimisto.

Pestin kesto

Lähtökohtaisesti 2 vuotta

Yhteystiedot

Vapaamuotoinen hakemus kasvatusryhmän puheenjohtajalle Riinalle.

Riina Vepsä-Luotola (riina.vepsa-luotola@partio.fi)

Lisätietoja

Pesti voidaan toteuttaa myös paripestinä.