Mentoriksi

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mentorointitoimikunta etsii mentoreita mentorointiohjelmaansa. 

Mentorointi on menetelmä, jossa kokeneempi tekijä jakaa tietojaan ja taitojaan kokemattomalle tekijälle. Kyseessä on luottamuksellinen vuorovaikutussuhde kahden ihmisen välillä, jonka tavoite on mentoroitavan henkilön tekijänä kehittymisen tukeminen. Kyseessä on kuitenkin tasavertainen suhde, jossa myös mentorilla on mahdollisuus oppia uutta, eikä hän saa tehdä päätöksiä mentoroitavan puolesta. Mentoripari on olemassa vain toisiaan varten, eikä tapaamisten sisältöä tarvitse raportoida kenellekään.

Partiossa mentoroinnin tarkoitus on auttaa mentoroitavaa kasvamaan johtajana ja uskomaan omaan tekemiseen. Mentorointi sopii erinomaisesti vähän vaativamman pestin tueksi.

Mentoroinnista mentoroitava saa kontakteja, neuvoja sekä tukea ja innostusta päätöksentekoon. Mentorille puolestaan tarjoutuu oiva tilaisuus jakaa osaamistaan ja oppia myös itse uutta.

Aikataulu ja ajankäyttö

  • Mentoroitavien haku on avoinna 22.5. saakka ja kuun lopussa on tarkoitus muodostaa mentorointiparit.
  • Toukokuun lopussa mentorointi aloitetaan kaikkien mentoriparien yhteisellä tapaamisella 30.5.
  • Mentoriohjelmassa syntyvät mentoriparit saavat vapaasti päättää kuinka usein ja kuinka pitkään tapaavat, mutta toimikunnan ohjeistus ajankäyttöön olisi käyttää aikaa noin kaksi tuntia kuukaudessa.
  • Mentorin pesti sopii hyvin siis kiireisempäänkin elämäntilanteeseen, jossa ajallisesti vaativammat pestit eivät ole ajankohtaisia.
  • Mentorointiohjelma puolestaan kestää noin vuoden päättyen alkukesästä 2024.

Ilmoita halukkuudestasi mentoriksi

Ilmoita itsestäsi ja halukkuudestasi mentoriksi jäsenrekisteri Kuksassa!

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Pestin kesto

1 vuosi

Lisätietoja

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää aku.haapanen@partio.fi

Jos etsit itsellesi mentoria partiopestiisi, kerro siitä meille täällä 22.5. mennessä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=61754