Mentorointivastaava paripestiin

Aikuisryhmä etsii toista mentorointivastaavaa kehittämään ja toteuttamaan mentorointiohjelmaa. Mentorointivastaavan tehtävää hoidetaan paripestinä, eli yksin tai tyhjästä tehtävää ei tarvitse lähteä tekemään.

Pääkaupunkiseudun partiolaisissa mentorointitoiminta on aloitettu vuoden 2018 alusta, tällä hetkellä on käynnissä toinen kierros ja kolmas starttailee lähiaikoina. Mentorointia tarjotaan myös muissa piireissä ja esimerkiksi Suomen partiolaiset on julkaissut mentoroinnista paljon materiaalia, josta voit lukea lisää täältä.

Toisena mentorointivastaavana tehtäviisi kuuluu ensisijaisesti

  • Olennainen osa pestiä on yhä paremman mentorointiohjelman kehittäminen ja käytäntöön vieminen.
  • mentori-aktoriparien saattaminen yhteen.
  • mentorointijaksojen, -tavan, -materiaalin ja -prosessin järjestäminen, ylläpitäminen ja kehittäminen.

Tukea pestiisi saat johtajapariltasi, vapaaehtoistuen ryhmältä sekä myös piirien ja FiSScin mentorointivastaavien verkostosta. Verkostoa koordinoi keskusjärjestö ja tapaamiset ovat säännöllisen epäsäännöllisesti Skypessä, yleensä kolme-neljä kertaa vuodessa.

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pestissä tarvitaan uteliaisuutta ja kiinnostusta mentorointia ja johtamisen kehittämistä kohtaan. Tässä pestissä yhdistyy suunnittelu ja toteutus, eli hyvät ideat pyritään myös saamaan käytäntöön. Sinulla on ehkä jo kokemusta kehittämistehtävistä ja projektien koordinoinnista, mutta näitä pääsee myös oppimaan pestissä. Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta piirin toiminnasta.

Ajallisesti pesti vaatii panostusta erityisesti mentorointijakson alussa, mutta luonnollisesti myös väli- ja päätöstapaamisiin. Lisäksi voit osallistua vapaaehtoistuen ryhmän kokouksiin, joita järjestetään noin kerran kuukaudessa.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pesti tarjoaa iloisen ja kannustavan ympäristön harrastaa partiota ja tehdä vapaaehtoistyötä, uusia kavereita ja kivaa tekemistä vapaaehtoistuen ryhmän kanssa. Pestissä pääset kehittämään ja toteuttamaan mentorointiohjelmaa piirissä ja lippukunnissa, sekä kehittämään parempaa johtajuutta partiossa. Pääset verkostoitumaan yli piirirajojen ja jakamaan kokemuksia ja ideoita muiden mentorointivastaavien kanssa.

Pestin kesto

1-2 vuotta.

Yhteystiedot

Jos pesti kutkuttelee, älä epäröi olla yhteydessä vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajaan tai vastaavaan hallituksen jäseneen. Yhteystiedot ovat seuraavat:

Helena Kykkänen, vapaaehtoistuen ryhmän pj, helena.kykkanen@partio.fi

Saara Leino, vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen, saara.leino@partio.fi