Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset tukee alueen partiolippukuntia 300 vapaaehtoisen luottiksen ja 14 työntekijän voimin. Piirihallitus johtaa PäPan vapaaehtoisorganisaatiota, jotta partio kasvaisi, antaisi taidot muuttaa maailmaa ja olisi paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tehtävänä on johtaa piiriä, jonka tarkoituksena on tukea alueen lippukuntien toimintaa ja varmistaa hyvät toimintaedellytykset partiolle ja sen kasvulle pääkaupunkiseudulla. Piirinjohtajan ja varajohtajan tärkeimpiä tehtäviä on toimia piirihallituksen pestiesihenkilöinä varmistaen heille parhaat mahdollisuudet toimia tehtävissään. Lisäksi heidän tehtävänsä on varmistaa, että piirin työntekijäresurssit palvelevat piiriä parhaalla mahdollisella tavalla. Piirinjohtaja vastaa piirin johtamisesta ja varajohtajan päätehtävä on toimia tämän sijaisena, mutta kaksikko voi myös jakaa tehtäviä keskenään.

Piirinjohtajan sääntömääräiset tehtävät

1. Kutsua hallituksen kokoukset koolle

2. Johtaa puhetta hallituksen kokouksissa

3. Edustaa piiriä hallituksen toimeksiannon mukaisesti

Muut tehtävät
– Partion strategian johtaminen piirissä
– Partion strategian piirimittareiden seuraaminen ja suunnittelu
– Piirin talouden suunnittelun ja toteutumisen valvominen
– Piirin suurimpien projektien tuesta vastaaminen
– Piirihallituksen kokousten valmistelu ja työvaliokunnan järjestäminen
– Piirineuvoston työvaliokuntiin osallistuminen, pohjaesitysten valmistelu ja esittely
– Piirin vaikuttamistyön johtaminen Suomen Partiolaisissa
– Piirin sidosryhmäsuhteiden johtaminen
– Toiminnansuunniteluprosessin johtaminen ja kehittäminen
– Toimintasuunnitelmien toteutumisen seuraaminen
– Kasvun johtaminen piirissä
– Muut tehtävät, jotka eivät ole piirihallituksen jäsenten vastuualueella

Piirinjohtajat pestaavat hallituksen, piirineuvoston puheenjohtajan sekä muut erikseen sovitut luottikset. Piirinjohtajat tukevat hallituksen jäseniä puheenjohtajien rekrytoinnissa ja kaikkien piirin avointen pestien täyttämisessä.

Piirinjohtajat osallistuvat tapaamisiin ja kokouksiin muiden piirinjohtajien kanssa.

Kaksivuotiskausi 2023-2024 alkaa valinnan jälkeen hallituksen rekrytoinnilla loka-marraskuussa ja perehdytyksellä joulukuussa 2022 ja päättyy seuraajan perehdytykseen tammikuussa 2025.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Sitoutumisen pestiin kahdeksi vuodeksi ensisijaisena partiopestinä. Johtamiskokemusta ja halua kehittää piirin toimintaa ja partiota pääkaupunkiseudulla. Kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja ratkaista ongelmia.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallitus kokoustaa noin kerran kuukaudessa. Sen lisäksi puheenjohtajille kuuluu kaksi kertaa vuodessa, tammi- ja toukokuussa tai elokuussa järjestettävien hallitusseminaarien suunnittelu ja vetäminen, toiminnansuunnitteluviikonloppu Ryhmäsemma elokuussa, osallistuminen kaikille piiriluottiksille tarkoitettuun Talvisemmaan sekä Supersemmaan. Lisäksi piirihallitus raportoi toiminnastaan PäPan piirineuvostolle, joka kokoontuu kaksivuotiskauden aikana yhteensä seitsemän kertaa.

Osana hallitustyötä on myös valtakunnallinen ja piirien välinen yhteistyö. Piirinjohtajat osallistuvat tapaamisiin muiden piirien johtajien kanssa laajennettujen valiokuntien yhteydessä sekä joka syyskuu Suomen Partiolaisten hallituksen ja piirien johtajien Järjestön johdon seminaariin.

Keskimäärin puheenjohtajapesti vie 15-20 tuntia viikossa arkisin, sen päälle tulevat viikonlopputapahtumat, seminaarit ja kokoukset (11-12 viikonloppua vuodessa). Tehtävä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkiota.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on Suomen suurin partiopiiri ja pääkaupunkiseudun suurin nuorisojärjestö. Puheenjohtajapesti tarjoaa vertaansa vailla olevaa kokemusta strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta vapaaehtoisorganisaatiossa, jossa motivaatio syntyy työn merkityksellisyydestä ja arvostuksesta palkan tai muun vastikkeen sijaan. Se haastaa, mutta erityisesti antaa valtavasti.

Puheenjohtajapesti tarjoaa mahdollisuuden kehittää partiotoimintaa pääkaupunkiseudulla eteenpäin isoin resurssein ja uutta kokeilevassa ilmapiirissä, jossa nuorille annetaan aidosti valtaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Konkreettista tukea pestiin tarjoaa muu piirihallitus, piiritoimiston työntekijät sekä halutessasi mentori.

Nykyinen puheenjohtaja Matti Mannonen kuvailee pestin antia mm. näin:

“Puheenjohtajan hommissa on päässyt oppimaan vaikka ja mitä! Olen kehittynyt paljon ihmisten johtajana ja erilaisten prosessien rakentamisessa. Pestissä olen päässyt ohjaamaan ja motivoimaan mahtavia vapaaehtoistoimijoita. Tässä hommassa takuuvarma lupaus on monipuolisuus. Monipuolinen tehtävänkuva opettaa myös johtamaan itseä sekä priorisoinnin jaloa taitoa. Olen päässyt tämän pestin kautta tutustumaan ihaniin ihmisiin ja tekemään yhdessä hommia paremman partiotoiminnan eteen. Yksin tätä hommaa ei tarvitse tehdä vaan tukena on se oma ryhmä eli piirihallitus. Helppo tehtävä tämä ei ole, mutta sitäkin antoisampi.

Laita viestiä jos haluat jutella pestistä kahvin tai Teamsin ääressä. Lupaan jutella jokaisen tehtävästä vähänkään kiinnostuneen kanssa!”

Pestin kesto

Joulukuu 2022 - tammikuu 2025

Yhteystiedot

Ehdokasasettelu piirinjohtajaksi ja piirin varajohtajaksi on alkanut 28.6.2022. PäPan lippukunnat valitsevat piirinjohtajan ja varajohtajan piirin kokouksessa sunnuntaina 25.10.2022.

Voit hakea jompaa kumpaa pestiä asettumalla ehdolle lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen, CV:n ja kuvan itsestäsi partiohuivi kaulassa vaalitoimikunnan puheenjohtajalle osoitteeseen elias.herva@partio.fi. Vaalitoimikunta julkaisee ensimmäiset ehdolle asettuneet ehdokkaat elokuussa.

Lisätietoja

Laita viestiä jos haluat

Lisätietoja pestin sisällöstä antavat nykyinen piirinjohtaja Matti Mannonen (0408286258 matti.mannonen@partio.fI ) ja piirin varajohtaja Emma Vartiala (0500607462 emma.vartiala@partio.fi ). Valintaprosessiin liittyen kysymyksiin vastaa vaalitoimikunnan puheenjohtaja Elias Herva (elias.herva@partio.fi).