Päätoimittaja, piirilehti Heppu

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten viestintä- ja markkinointiryhmään etsitään idearikasta ja luovaa päätoimittajaa, joka pääsee toimittamaan Suomen ainoaa journalistista partiomediaa. Pestissä pääsee oppimaan monipuolisesti lehden teosta sekä journalistisesta prosessista aina juttuaiheiden ideoinnista taiton suunnitteluun.

Heppu on 1940-luvulla perustettu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa printtinä ja jatkuvasti verkossa. Lehti postitetaan suoraan kaikkien jäsenmaksun maksaneiden partiolaisten koteihin ja lisäksi pääkaupunkiseudun kirjastoihin, nuorisotaloille ja seurakuntiin. Painosmäärä on noin 10 000 kappaletta.

Heppu julkaisee journalistista sisältöä pääkaupunkiseudun ajankohtaisista partioasioista, lippukuntien kuulumisista, käynnissä olevista hankkeista sekä muista merkittävistä partioon liittyvistä aiheista. Printtilehden kohderyhmänä ovat erityisesti samoajat ja nuoret aikuiset eli 15–30-vuotiaat.

Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavat sisällöt on kohdistettu erityisesti tarpojille ja nuorille aikuisille eli 12–30-vuotiaille. Hepun verkkomediassa on käytössä Gutenberg-lisäosa, jonka ansiosta Hepun jutut saavat uudenlaisen visuaalisen ilmeen.

Hepulla on kaksi vapaaehtoisena toimivaa päätoimittajaa ja toimituskuntaan kuuluu noin 5–10 nuorta toimittajaa sekä kuvittaja. Lehden toimituspäällikkönä työskentelee piirin viestinnän asiantuntija.

Lehtien sisältö suunnitellaan toimituskokouksessa noin 2,5 kuukautta ennen ilmestymistä. Kaikki lehdet ovat luettavissa näköislehtinä Issuu-palvelussa: issuu.com/heppu.

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu toimituksen ja toimituskokousten johtaminen. Päätoimittaja on mukana lehden kokonaisuuden suunnittelussa ja vastaa siitä, että sisältö toimitetaan aikataulussa.

Päätoimittajat tekevät tiivistä yhteistyötä piirin viestinnän asiantuntijan ja lehden taittajan kanssa. Päätoimittaja rekrytoi toimitukseen parhaat kynäilijät ja kuvittajat.

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

- aiempaa kokemusta ryhmän johtamisesta
- partiotietämystä ja -tuntemusta
- aikatauluissa pysymistä
- hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä ideoida, tuottaa ja muokata tekstejä
- hyvä visuaalinen näkemys on eduksi pestissä

Eduksi katsotaan aiempi kokemus partioviestinnästä esimerkiksi lippukuntalehdessä.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

- näköalapaikan koko piirin toimintaan
- uusia kontakteja ja ystäviä piirin viestintä- ja markkinointiryhmästä
- koulutusta pestin vaatimiin tehtäviin
- mahdollisuuden kehittyä taitavaksi johtajaksi ja organisoijaksi
- tukea muilta luottamushenkilöiltä ja piirin työntekijöiltä
- uuden oppimista ja vanhojen taitojen kehittämistä journalistisen median

Tarjoamme oivan mahdollisuuden kehittyä parhaaksi partiomedian päätoimittajaksi.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Hae pestiin lähettämällä vapaamuotoinen hakemus joko videolla tai kirjallisesti sähköpostitse viestintäryhmän puheenjohtajalle, elina.karvinen@partio.fi 31.5.2022 mennessä.

Lisätietoja

Lisätietoja pestistä antaa

Elina "Ellu" Karvinen
Viestintäryhmän puheenjohtaja
elina.karvinen@partio.fi