Taimen luottis lippukuntaprojekteihin

Onko mielestäsi partio maailman hienoin harrastus, ja haluat auttaa päpalaisia lippukuntia tarjoamaan sitä yhä useammalle lapselle ja nuorelle? Tule mukaan kylvämään kasvun siemeniä ja vaalimaan kasvun taimia!

Lippukuntaprojektit tähtäävät lippukuntien kasvuun alueilla, joissa on tunnistettu olevan erityisen paljon partiopotentiaalia. Projekti alkaa alueen lippukuntien kontaktoinnilla ja kartoituksella, onko lippukunnilla halua ja mahdollisuutta lähteä itse kasvutalkoisiin, laajennetaanko toimintaa alueella uusiin toimipisteisiin, tai lähdetäänkö peräti perustamaan uutta lippukuntaa. Nämä lippukuntaprojektit eivät synny itsestään, vaan ne mahdollistavat Taimen luottikset.

Taimen luottis toimii osana toimikunnan lippukuntaprojektitiimiä, joka yhdessä
– Kartoittaa ja suunnittelee tulevia lippukuntaprojekteja
– Tekee yhteistyötä toimistolla lippukuntakoordinaattorien kanssa
– Koordinoi ja ohjaa käynnissä olevia lippukuntaprojekteja: kontaktoi alueen, järjestää aloitustapaamisen, ohjaa ja tukee lippukuntia tavoitteiden asettamisessa, toimenpiteiden suunnittelussa ja niiden toteuttamisessa
– Sparrailee ja tukee lippukuntia projektien toteuttamisessa: esimerkiksi markkinoinnissa ja jäsenhankinnassa ja toimintansa kehittämisessä

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pestin sisältö ja työmäärä räätälöidään pestattavan henkilön tilanteeseen ja kiinnostuksen kohteisiin sopivaksi.

Taimessa on tarvetta monenlaisille vahvuuksille. Voit olla se, jota etsimme, jos tunnistat itsesi yhdestäkin näistä kuvauksista:
- innostunut ja tavoitteellinen tiimipelaaja, joka nauttii yhdessä tekemisestä, muiden auttamisesta ja kannustamisesta
- visioiva ja idearikas tekijä, joka innostuu asioiden kehittämisestä ja uusien asioiden kokeilemisesta
analyyttinen ja järjestelmällinen pohdiskelija, jolle on mielekästä tarkastella kokonaiskuvaa ja etsiä ratkaisuja erilaisiin ongelmiin
- Verkostoituja ja viestijä, joka innostut mahdollisuudesta tutustua piirin eri toiminnanalojen tekemisiin ja tuomaan näiden osaamista yhteen lippukuntien tukemiseksi

On hyödyksi, jos sinulla on kokemusta lippukunnan arjesta, eli olet toiminut vaikkapa lippukunnan hallituksessa tai muuten tehnyt monenlaista lippukunnassa. PJ-peruskurssi on hyvä olla käytynä.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pestissä saat innostavan porukan, jonka kanssa tehdä, tilaisuuden tutustua uusiin tyyppeihin ja erilaisiin lippukuntiin. Pääset oppimaan paljon piirin toiminnasta ja lippukunnille tarjoamasta tuesta.
Halutessasi pesti tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja luoda uutta.

Saat myös paljon palkitsevia kokemuksia, kun näet lippukuntaprojektien tuottavan tulosta ja lippukuntien kasvavan ja kukoistavan. Saat kokemuksen merkityksellisyydestä, sillä pestisi kautta edistät yhä useamman lapsen, nuoren ja aikuisen pääsyä partioharrastuksen pariin.

Pestin kesto

1-2 vuotta, sopimuksen mukaan

Yhteystiedot

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Kasvun tuesta vastaavaan piirihallituksen jäseneen Tiia Merenheimoon, niin jutellaan lisää! Yhteystiedot: tiia.merenheimo@partio.fi, 040 848 7802.
Voit kertoa viestissäsi vapaasti kuka olet, mitä olet partiossa tehnyt ja miksi pesti kiinnostaa. Kaikki tarkentavat kysymykset ovat myös tervetulleita.