Terkku-kouluttaja

Kun uusi aikuinen aloittaa partiossa tai on kiinnostunut liittymään toimintaan, ohjataan hänet tavallisesti ensimmäisen Tervetuloa partioon -kurssille eli Terkku-kurssille. Kurssilla opitaan partion perusteista, partio-ohjelmasta, liikkeen historiasta sekä partion organisaatiosta.

Terkku-kouluttaja on uudelle aikuiselle ovi partion maailmaan ja joskus ensimmäiset tutut kasvot partiossa. Kouluttajan pääasiallinen tehtävä on yksinkertaisesti kouluttaa valmiin koulutuspaketin uusille aikuisille. Koulutukset ovat noin kolmen tunnin mittaisia ja niitä järjestetään noin viisi kertaa vuodessa. Pestissä on tärkeä osata kertoa selkeästi partiosta, elävästä tavasta tehdä se plussaa!

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Pesti vaatii yhden tai useamman iltakoulutuksen vetämistä vuodessa. Koulutusmateriaalit ovat valmiita. Lisäksi pestissä voi halutessaan osallistua kehittämään terkku-materiaalia ja kurssia vielä pidemmälle.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pesti tarjoaa mahdollisuuden kertoa partiosta uusille, kiinnostuneille aikuisille. Terkku-kouluttaja on osaltaan sisäänheittäjän roolissa, joten tässä tehtävässä jos jossain on mahdollista päästä vastaamaan erilaisiin partion knoppitietoa vaativiin kysymyksiin. Lisäksi pestissä pääset tapaamaan aivan uusia aikuisia partiolaisia.

Pestin kesto

1-2 vuotta.

Yhteystiedot

Kiinnostuitko? Laita viestiä vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajalle tai hallituksen jäsenelle tai kysy lisätietoja tai tarkempia pestikuvauksia: saara.leino@partio.fi tai anna.suntio@partio.fi