Terkku-kouluttaja

Kun uusi aikuinen aloittaa partiossa tai on kiinnostunut liittymään toimintaan, ohjataan hänet tavallisesti ensimmäisenä Tervetuloa partioon -kurssille eli Terkku-kurssille. Kurssilla opitaan partion perusteista, partio-ohjelmasta, liikkeen historiasta sekä partion organisaatiosta. Lisäksi kurssiin kuuluu kiinteänä osana Turvallisesti yhdessä -koulutus. Terkku-paketti on maanlaajuinen ja syksystä 2019 saatavilla myös kätevänä Moodle-koulutuksena.

Koulutuksia järjestetään myös perinteisesti kokoontumalla koulutukseen ja oppimalla porukassa partiomaisin menetelmin. Tällaista tilaisuutta vetää Tervetuloa partioon -kouluttaja, eli niin sanottu Terkku-kouluttaja. Koulutukset järjestetään joko iltakoulutuksena Partioasemalla tai muualla pääkaupunkiseudun alueella yhteisenä koulutuksena Erätaito 0 -kurssin kanssa. Erätaito 0 -kurssista vastaa erätaitotoimikunta, joten jos omat erätaidot eivät vakuuta, ei Terkku-kouluttajan pestistä tarvitse kieltäytyä. Tervetuloa Partioon -koulutus kestää noin kolme tuntia ja koulutusta varten on valmiina erilaisia menetelmiä ja varusteita kouluttajan käyttöön.

Terkku-kouluttaja on uudelle aikuiselle ovi partion maailmaan ja partion kasvot. Haluamme antaa hyvän kuvan, joten etsimme riveihimme tyyppejä, jotka osaavat kertoa elävästi ja kattavasti partiosta. Oma kokemus partiosta riittää, joskin tässä pestissä kokemusvuodet saattavat olla valttia.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Riittävästi kokemusta ja tietoa partiosta, että osaat vetää koulutuksen ja vastata kysymyksiin.

Pestissä toiminen vie aikaa sen verran, että perehtyy koulutuksen sisältöön, käy katsomassa vinkit kouluttajien Facebook-ryhmässä sekä luonnollisesti käy vetämässä itse koulutuksen sekä siihen liittyvät oheisvalmistelut (eväät ja paikkojen saattaminen järjestykseen). Toivomme, että varaudut vetämään vuodessa 1-2 koulutusta. Voit aloittaa oman taipaleesi kouluttajana esimerkiksi osallistumalla Terkulle itse, joko Moodlessa tai ihan perinteisesti Passalla.

Terkku-koulutuksia järjestetään lähtökohtaisesti neljästi vuodessa, minkä lisäksi joitain tilauskoulutuksia saattaa tulla. Tänä vuonna koulutus järjestetään vielä kerran 3.12. ja ensi vuoden päivämäärät ovat seuraavat:

- 25.1. (Talvisemman yhteydessä)
- 17.5. (yhdessä Erätaito 0 -kurssin kanssa)
- 6.9. (yhdessä Erätaito 0 -kurssin kanssa)
- 1.12.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Pestissä tärkeää on oman rakkaan harrastuksen esitteleminen asiantuntevasti ja elävästi. Jos olet haaveillut kouluttamisesta, voit aloitella kouluttajan uraasi kevyellä muutaman tunnin pyrähdyksellä. Pestissä pääset myös tapaamaan ja ohjaamaan partion kynnyksellä olevia aikuisia!

Halutessasi voit osallistua myös vapaaehtoistuen ryhmän kokouksiin, joissa keskustellaan vapaaehtoisten hyvinvoinnista laajemminkin.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Hae pestiä vapaamuotoisella hakemuksella toimittamalla se jompaankumpaan allanäkyvään sähköpostiin. Jos homma kutkuttelee, mutta haluaisit vielä kuulla hieman lisää, ole yhteydessä niin kerromme lisää!
Helena Kykkänen, vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtaja helena.kykkanen@partio.fi
Saara Leino, vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen saara.leino@partio.fi