Tervetuloa partioon -kursseista vastaava

Kun uusi aikuinen aloittaa partiossa tai on kiinnostunut liittymään toimintaan, ohjataan hänet tavallisesti ensimmäisen Tervetuloa partioon -kurssille eli Terkku-kurssille. Kurssilla opitaan partion perusteista, partio-ohjelmasta, liikkeen historiasta sekä partion organisaatiosta. Lisäksi kurssiin kuuluu kiinteänä osana Turvallisesti yhdessä -koulutus, jonka jokaisen pestissä toimivan partiolaisen on suoritettava. Paketti on maanlaajuinen ja syksystä 2019 saatavilla myös kätevänä Moodle-koulutuksena.

Terkku-kursseja järjestetään kuitenkin myös perinteisenä koulutuksena, jotka järjestetään Partioasemalla, metsässä tai muussa hyväksi havaitsemassasi paikassa. Osa kursseista järjestetään yhteistyössä Erätaito 0 -kurssin kanssa siten, että aamupäivä vietetään tavallisesti Terkku-kurssin merkeissä ja iltapäivällä tutustutaan erätaitojen ihmeelliseen maailmaan. Kurssi järjestetään yhteistyössä erätaitotoimikunnan kanssa.

Terkku-kouluttaja on uudelle aikuiselle ovi partion maailmaan ja partion kasvot ja koska haluamme antaa hyvän kuvan, etsimme riveihimme tyyppejä, jotka osaavat kertoa elävästi ja kattavasti partiosta. Terkku-vastaava puolestaan on se henkilö, joka tunnistaa hyvät tyypit, kommunikoi erätaitotoimikunnan kanssa sekä yhdistää koulutukset ja kouluttajat.

Terkku-vastaavana olet tärkeä lenkki uuden aikuisen juurruttamisessa partioon, sillä vastaat koulutusten onnistumisesta. Tehtävänäsi on myös kuulostella, olisiko tarvetta useammalle koulutukselle ja mikäli olisi, saat sellaisen hoitumaan! Loistavia Terkku-kouluttajia on jo kymmenkunta, ja tästä huolimatta haluamme mukaan uusia kouluttajia, sillä toivomme voivamme tulevaisuudessa laajentaa koulutuksia laajemmallekin. Tyhjään pöytään ei siis tarvitse saapua.

Terkku-koulutuksia järjestetään lähtökohtaisesti neljästi vuodessa mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan tilauskoulutuksia. Tänä vuonna koulutus järjestetään seuraavan kerran 3.12. ja ensi vuoden päivämäärätkin ovat valmiina tiedossa:

  • 25.1.2020 (Talvisemman yhteydessä Arcadan tiloissa)
  • 17.5.2020 (yhdessä Erätaito 0 -kurssin kanssa)
  • 6.9.2020 (yhdessä Erätaito 0 -kurssin kanssa)
  • 1.12.2020 (Partioasemalla)

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

- aikataulujen ja liikkuvien osien hallintaa
- ennakointia ja aikataulujen hallintaa: kouluttajat on hyvä olla tiedossa jo hyvissä ajoin ennen koulutusta
- halua kehittää tärkeää koulutusta ja erityisesti sen tarjontatapoja edelleen: missä ja milloin Terkun tulisi olla saatavilla, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan?
- ajallisesti: kurssin käytännön asioiden varmistaminen yhdessä vapaaehtoistuen työntekijän kanssa, kouluttajien etsiminen kurssille, uusien jäsenten pestaaminen. Tehtävä ei vaadi viikottaisia toimenpiteitä, mutta muutaman kerran kuukaudessa muutaman tunnin sekä
kurssien lähestyessä omasta aikaisemmasta panoksestasi riippuen mahdollisesti enemmän työtä.
Jos nämä vaatimukset ovat hieman liikaa mutta Terkku kiinnostaa, katso myös Terkku-kouluttajan pestausilmoitus täältä

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

- kevyehköä pestiä, jossa pääsee kuitenkin vaikuttamaan merkittävästi uusien aikuisten kokemukseen partiosta
- halutessasi jäsenyyttä vapaaehtoistuen ryhmässä, joka tsemppaa ja ideoi kanssasi.
- johtamiskokemusta ja jälleen uusia helmiä partiokavereihisi

Pestin kesto

Noin 2 vuotta (vuoden 2021 loppuun)

Yhteystiedot

Hae pestiä vapaamuotoisella hakemuksella toimittamalla se jompaankumpaan allanäkyvään sähköpostiin. Jos homma kutkuttelee, mutta haluaisit vielä kuulla hieman lisää, ole yhteydessä niin kerromme lisää!
Helena Kykkänen, vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtaja helena.kykkanen@partio.fi,
Saara Leino, vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen saara.leino@partio.fi