Valmentaja

Valmentajan tehtävänä on valmentaa yksittäisiä lippukuntia heidän kehittymisprojekteissaan. Valmentaja on osa piirin valmentajayhteisöä, ja ottaa valmennusprojekteja itselleen sopivan määrän. Valmennusprojektit voivat tapahtua vain yhdelle lippukunnalle kerrallaan tai valmennusohjelmassa useammalle lippukunnalle. Jokaiselle valmennukselle määritellään sitä aloittaessa kesto. Lippukunnat voivat pyytää valmennusta monenlaisista aiheista, mutta esimerkiksi lippukunnan toimiva työnjako, viestintä niin sisäisesti kuin ulkoisesti, aikuisrekry ja vanhempien ikäkausien pito puhututtavat monia.

Partiokokemus

Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Valmentaja osaa ja haluaa valmentaa. Lisäksi hänellä voi olla yksi tai useampi erityinen osaamisalue tai kiinnostuksen kohde. Hän voi keskittyä valmentamaan lippukuntia erityisesti niihin liittyvissä haasteissa. Hän voi myös valmentaa muunlaisissa haasteissa. Tavoitteena on se, että pääsisi valmentamaan omalla mukavuusalueellaan. Pestiin suositellaan vahvasti suoritettua valmentajakoulutusta sekä PJ-koulutusta.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Valmentajapestin sisältö on helposti yksilöitävissä ja pestin reunaehtoihin voi vaikuttaa valittavien valmennusprojektien kautta. Valmentajille järjestetään piirin tasolla valmentajayhteisön tapaamisia ja valmentajalla on mahdollisuus tavata muita valmentajia myös SP:n järjestämissä valmentajatapaamisissa. Valmennuksissa pääsee viemään omaa osaamista lippukuntiin. Pesti on aikataulultaan joustava, koska projekteja voi valita oman kalenterin mukaan.

Pestin kesto

2 vuotta, mutta tämä on sovittavissa tapauskohtaisesti

Yhteystiedot

Kiinnostuksesta pestiin ilmoitetaan lähettämällä sähköpostia lippukuntatuesta vastaavalle hallituksen jäsenelle Eetu Koljoselle atte.koljonen@partio.fi.