Valmentaja aluetiimiin

Valmentajana toimit oman alueesi aluetiimissä ja tuet yhdessä tiiminne kanssa lippukuntien johtokolmikoita. Kiinnostuksesi ja kokemuksesi mukaan painotus on joko lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien tai pestijohtajien tukemisessa. Aluetiimi sopii työnjaosta yhdessä. Aluetiimissä olet lippukuntatuen ytimessä auttamassa alueen lippukuntia siinä, että lippukuntia johdetaan hyvin, lippukuntien vapaaehtoiset ovat motivoituneita ja partio-ohjelma toteutuu. Valmentajana olet tilanteesta riippuen luotettava tuki, asiantuntija, opas käytännön asioissa, viestinviejä tai innostava sparraaja.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Valmentajalla on mielellään kokemusta johtamistehtävistä lippukunnassa ja kiinnostusta ihmisten johtamiseen. Valmentaja on lisäksi kiinnostunut alueellisen yhteistyön kehittämisestä ja häneltä ehkä löytyy jo näkemystäkin tähän. Pesti on mainio esim. lpkj-, ohjelmajohtaja-, tai pestijohtajakautensa juuri päättäneelle, jolla on intoa tukea uusia lippukunnanjohtajia sekä syventää osaamistaan. Yhtälailla pesti sopii partiokonkarille, joka haluaa palata takaisin lähelle lippukunnissa tapahtuvaa työtä ja hyödyntää kokemustaan ja osaamistaan.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Valmentajan pesti on monipuolinen, sillä jokainen lippukunta on erilainen ja tuen tarve ja tyyppi vaihtelevat. Yksin ei tarvitse näitä hommia tehdä, sillä aluetiimit koostuvat noin 3-4 valmentajasta. Tukea saat lippukuntatuen ryhmältä sekä toimiston lippukuntakoordinaattoreilta - tarjoamme perehdytyksen, koulutusta ja hyvät työkalut. Pääset osaksi piirin mahtavaa valmentajaverkostoa, jolle järjestämme tapahtumia (viikonloppuja ja iltoja), joissa saat koulutusta, ideoita ja tapaat valmentajia piirin muilta alueilta.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Mikäli valmentaja voisi olla tuleva partiopestisi, ole yhteydessä Anniin
anni.karsma@partio.fi
050 5923939.