Valmentaja

Alueen valmentajat muodostavat aluetiimin, jonka tehtävä on tukea alueen johtokolmikoita. Valmentajat pestataan lippukunta-, ohjelma-, tai pestausvalmentajaksi:

– Lippukuntavalmentaja tukee lippukunnanjohtajia
– Ohjelmavalmentaja tukee ohjelmajohtajia
– Pestausvalmentaja tukee pestijohtajia

Valmentajat järjestävät alueen lippukunnille aluetapaamisen neljä kertaa vuodessa. Aluetapaamisissa johtokolmikot verkostoituvat sekä saavat tukea ja koulutusta pestiinsä. Lisäksi valmentajat toimivat valmentamalla henkilökohtaisesti johtokolmikoiden jäseniä ja tukevat heitä arjen haasteissa. Valmentajat pitävät myös yhteyttä alueen piirineuvoksiin.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Valmentajan pesit sopii sellaiselle, joka on kiinnostunut johtokolmikoiden tukemisesta, ihmisten johtamisesta, muutosjohtamisesta sekä välillä jopa kinkkisten ongelmien ratkaisusta. Valmentajalla on hyvä olla osaamista jonkin johtokolmikkopestin sisällöstä. Aiempi pesti johtokolmikossa on plussaa, mutta ei välttämätöntä. Pesti vaatii partiojohtajan peruskurssin. Lisäksi pestin alussa käydään SP:n Valmentajakoulutus.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Valmentajana pääset aidosti auttamaan lippukuntien johtoa. Pääset kehittämään omia vuorovaikus -ja johtamistaitojasi, opit fasilitoimaan ja pääset luomaan verkostoja niin alueella kuin piirissä. Lippukuntatuen ryhmä ja valmentajavastaavat tarjoavat valmentajille koulutusta, materiaaleja ja työkaluja. Lisäksi sinulla on oma tiivis aluetiimi, jonka kanssa pääset kehittämään alueen toimintaa.

Pestin kesto

2 vuotta

Yhteystiedot

Jos kiinnostuit, laita viestiä LPK-tuesta vastaavalle hallituksen jäsenelle: johanna.kauppila@partio.fi