Vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtaja

Vapaaehtoistuen toiminnanala vastaa aikuisten ja vapaaehtoisten hyvinvoinnista ja määrittelee hyvinvoinnin seuraavasti: hyvinvointi on jaksamista, yhdessä tekemistä, sopiva pesti, innostumista, itsensä kehittämistä, tukea, merkityksellistä toimintaa ja riittävä määrä tekijöitä.

Toiminnanalalla työskentelevä vapaaehtoistuen ryhmä puolestaan on pieni, mutta tehokas joukko, jossa on mukava tehdä ja edistää kiinnostavia teemoja kuten johtajuus, pestaaminen sekä vapaaehtoisten hyvinvointi.

Vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajana toimit vapaaehtoisista vastaavan hallituksen jäsenen kanssa yhdessä työparina. Johdat ryhmää kokouksissa ja vastaat hallituksen jäsenen kanssa yhdessä ryhmän pestauksesta ja hyvinvoinnista, Paras vapaaehtoistyöpaikka -kyselyn tulosten purkamisesta ja analysoinnista sekä vapaaehtoistuen ryhmän tapahtumien organisoinnista. Olet tärkeä osa vapaaehtoistuen ryhmää ja viet eteenpäin koko piirin aikuisten hyvinvointia.

Puheenjohtajan pesti on erinomainen paikka vaikuttaa aikuisten partiokokemukseen ja motivaatioon. Pestiä hoidetaan työparina piirihallituksen jäsenen kanssa. Ole ihmeessä yhteydessä, jos kiinnostuit!

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

Tärkeintä on, että puheenjohtaja on kiinnostunut vapaaehtoistuen teemoista kuten kiittämisestä, pestaamisesta, aikuisten hyvinvoinnista ja ylipäätään siitä, miten partio olisi paikka, jossa aikuisilla olisi mielekäs rooli.
Ryhmän puheenjohtajana johdetaan aikuisryhmää.
Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, minkä lisäksi puheenjohtaja, hallituksen jäsen sekä työntekijä kokoontuvat ennen jokaista kokousta järjestelemään nopeita asioita sekä suunnittelemaan seuraavaa ryhmän kokoontumista. Lisäksi puheenjohtaja ja hallituksen jäsen osallistuvat joihinkin piirin yhteisiin tilaisuuksiin ja osallistuvat ryhmän vastuualueen tehtävien tekemiseen.

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

Puhis on toimialan siistein tyyppi. Pestissä on mahdollisuus vaikuttaa laajasti koko PäPan alueella, mutta samaan aikaan oma ryhmä ja johdettavat ovat maltillinen määrä motivoituneita. Pesti ei vie koko elämää, mutta antaa mahdollisuuksia kokeilla uusia asioita ja johtaa aikuisia.
Pestissä pääsee lisäksi näkemään muiden piirien edustajia ja kuulemaan valtakunnallisesti partiokuulumisia, sillä puhiksena pääset osallistumaan myös vapaaehtoistuen laajennettuun valiokuntaan kahdesti vuodessa.

Pestin kesto

1-2 vuotta.

Yhteystiedot

Kiinnostuitko? Laita viestiä vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajalle tai hallituksen vapaaehtoistuesta vastaavalle hallituksen jäsenelle tai kysy lisätietoja tai tarkempia pestikuvauksia: anna.suntio@partio.fi tai rebecca.toivonen@partio.fi

Lisätietoja

Pesti voidaan toteuttaa osittain etänä.