Vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtaja

Vapaaehtoistuen toiminnanala vastaa aikuisten ja vapaaehtoisten hyvinvoinnista ja määrittelee hyvinvoinnin seuraavasti: hyvinvointi on jaksamista, palautetta, oikeutusta, yhdessä tekemistä, oikea pesti, motivoitumista, osaamista, kehittymistä, tukea, hyvää fiilistä merkitystä ja riittävä määrä tekijöitä. Toiminnanalalla työskentelevä vapaaehtoistuen ryhmä puolestaan on pieni, mutta tehokas joukko, jonka kokouksissa nauru raikaa! Ryhmän kanssa on mukava työskennellä ja keskustella kiinnostavista teemoista kuten johtajuus, pestaaminen sekä hyvinvointi.

Vapaaehtoistuen ryhmän puheenjohtajana toimit vapaaehtoisista vastaavan hallituksen jäsenen kanssa yhdessä puheen johtamisesta kokouksissa, ryhmän pestauksesta ja hyvinvoinnista, Paras vapaaehtoistyöpaikka -kyselyn tulosten purkamisesta ja analysoinnista sekä vapaaehtoistuen ryhmän tapahtumien organisoinnista. Olen tärkeä osa vapaaehtoistuen ryhmää ja viet eteenpäin koko piirin aikuisten hyvinvointia, sillä toiminnanalan kehittäminen ja toteuttaminen kuuluu tehtäviin olennaisena osana.

Pestin tarkemmasta sisällöstä ja jaosta hallituksen jäsenen kanssa sovitaan tarkemmin kun loistotyyppi on langanpäässä. Puheenjohtajan pesti on erinomainen paikka päästä piirin toimintaan täysimääräisesti mukaan ja vaikuttaa aikuisten partioon. Pestiä hoidetaan pitkälti parijohtamisena, eli valitun puheenjohtajan kasvaminen pestiinsä on ryhmälle kunnia-asia.

Partiokokemus

Pesti edellyttää aiempaa kokemusta partiosta.

Mitä pesti vaatii?

- aikataulujen hallintaa
- kiinnostusta vapaaehtoisten tukemiseen liittyviin teemoihin ja osallistumista ryhmän vastuulla olevien tapahtumien järjestämiseen
- ajallisesti pesti vaatii suurempaa panostusta kuin vaikkapa ryhmän jäsenenä toimiminen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, minkä lisäksi puheenjohtaja, hallituksen jäsen sekä työntekijä kokoontuvat ennen jokaista kokousta keskustelemaan seuraavasta kokouksesta työvaliokunnassa. Tämän lisäksi puheenjohtaja ja hallituksen jäsen tekevät paljon työtä (noin yhden illan viikossa) behind the scenes. Työtä on riittävästi, se on merkitysellistä ja hauskaa, joten älä pelkää, kyllä tästä selvitään!

Mitä pesti tarjoaa sinulle?

- loistavan ja innostuneen tehoryhmän, jossa keskustelu ja kunnioitus ovat avainsanoja
- piiripestin vailla vertaa: olet mukana näkemässä ja tekemässä ensimmäisenä
- pääset vaikuttamaan suoraan SP:n laajennetuissa valiokunnissa yhdessä hallituksen jäsenen kanssa
- johtamiskokemusta, piirin tarjoamaa koulutusta ja uusia ihmisiä
- uusia monipuolisia partiokokemuksia; hasuttelua ja asiasisältöä

Pestin kesto

2 vuotta. Pesti alkaa tammikuussa 2020

Yhteystiedot

Voit hakea pestiä vapaamuotoisella hakemuksella laittamalla hakemuksen jompaankumpaan allaolevista sähköpostiosoittesta. Mikäli haluaisit kuulla vielä lisää, voit kysellä lisää pestistä ja sen vaatimuksista nykyiseiltä puheenjohtajalta Helena Kykkäseltä osoitteesta helena.kykkanen@partio.fi tai vapaaehtoistuesta vastaavalta hallituksen jäseneltä Saara Leinolta osoitteessa saara.leino@partio.fi.