Uunituoreen yhteiskuntasuhteiden toiminnanalan ryhmän puheenjohtajana pääset aitiopaikoille piirin vaikuttamisen paikoille. Puheenjohtajan pääasiallinen tehtävä on luotsata yhteiskuntasuhteiden ryhmää, jossa suunnitellaan materiaaleja, koulutuksia ja kaikkia mahdollisia tukimuotoja lippukunnille. Toiminnanalalle kuuluu mm. Kestävästi partiossa- toimikunta, kaupunkikehitystoimikunta, lippukuntien ja piirin sidosryhmätyö sekä kunta- ja seurakuntavaikuttamiseen liittyvät teemat. Toiminnanala tuottaa materiaalia ja koulutuksia lippukuntien käyttöön sekä luo pohjaa piirin vaikuttamistyölle.
Partiokokemus
Pesti ei edellytä aiempaa kokemusta partiosta.
Mitä pesti vaatii?
Tämän ryhmän puheenjohtajalla ei edellytä kokemusta partiotoiminnasta, mutta kiinnostusta sidosryhmistä sekä vaikuttamisesta on hyvä olla. Puheenjohtajan roolista iso osa on vapaaehtoisten johtamista ja toiminnanalan johtamista yhdessä yhteiskuntasuhteista vastaavan hallituksen jäsenen kanssa. Pesti tarjoaa erinomaisen näköalapaikan pääkaupunkiseutulaiselle partiokentälle ja tilaisuuden kehittää itseään. Uuden toiminnanalan ryhmän puheenjohtajan pestissä pääset kehittämään nuorta toiminnanalaa ja kehittämään PäPan yhteiskuntasuhteita. Pestissä olet iso esimerkki nuorille vaikuttamisen paikoista kiinnostuneille nuorille.
Pestin vastuualueet ja tehtävät:
Kutsua koolle, valmistella ja johtaa ryhmän kokoukset
Ryhmän jäsenten rekrytointi ja pestaaminen
Toimintasuunnitelman toteutumisesta vastaaminen
Toiminnan organisointi ja kehittäminen yhdessä ryhmän jäsenten, hallituksen jäsenen ja vaikuttamistyön asiantuntijan kanssa.
Ryhmän toiminnan suunnittelu ja arviointi
Piirin edustaminen SP:n yhteiskuntasuhteiden laajennetussa valiokunnassa yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.
Pestin kesto
2 vuotta
Yhteystiedot
Vapaamuotoisen hakemuksen voit lähettää yhteiskuntasuhteista vastaavalle hallituksen jäsenelle Lucakselle osoitteeseen lucas.lumberg@partio.fi. Lisätietoja voi laittaa sähköpostitse tai soittaa (0445280040).
Lisätietoja
Tärkeää on, että olet kiinnostunut johtamaan ihmisiä ja ideoimaan keinoja, joilla uuden toiminnanalan toiminta saadaan vakiinnutettua. Pääset myös itse vaikuttamaan pestin sisältöön ja ryhmän toimintaan.