Jatkuva rekrytointi on elinvoimaisen lippukunnan elinehto. Ilman uusia lapsia ja aikuisia lippukunta ei voi säilyttää nykyistä jäsenmääräänsä. Todistettua on, että isommalla lippukunnalla menee paremmin kuin alle 50 hengen lippukunnalla, kun tekijöitä on enemmän ja hommat voi jakaa useammalle tyypille. Rekrytointi ei ole asia, jota tehdään kerran vuodessa, vaan sen tulisi olla mielessä koko ajan: ryhmiä voi täydentää ja aikuisia apukäsiä hyödyntää pitkin vuotta. Ota käyttöösi apuvoimat kutsumalla vanhemmat mukaan retkille ja tapahtumiin, osallistu kaupunginosatapahtumiin ja verkostoidu muiden aktiivien kanssa, kutsu alueella asuvia lapsia ja aikuisia mukaan tutustumaan toimintaan sekä muista pitää kirjaa siitä mihin tehtäviin tarvitsette vuoden eri aikoina apukäsiä tai uusia ryhmänjohtajia. Hyvin suunniteltu on tässäkin kohtaa puoliksi tehty.

Jäsenrekrytoinnista lisää myös Suomen Partiolaisten sivuilla!

Aikuiset mukaan

Tärkein rekrytoinnin sana on tervetuloa. Taustasta riippumatta pystymme tarjoamaan aikuisille merkityksellistä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa.
Nappaa tästä talteen parhaat palat rekryn ja perehdyttämisen tueksi ja kääri hihat:

Rekrytoinnin materiaali

Perehdytys

  • Aikuisena partioon – uuden aikuisen perehdytysvihko
  • Opas lippukunnan johtajistolle on lippukunnan täydentämä valmis opas uudelle aikuiselle tai johtajaksi siirtyvälle nuorelle. Lataa tästä omalle koneellesi oma versio muokattavaksi teidän lippukunnalle sopivaksi.
  • Joku lippukunnan olemassa olevista aikuisista kannattaa nimetä huolehtimaan uusista, ja toimimana partiokummina. Partiokummi voi soitella etukäteen uusille, ja varmistaa, että he tietävät olennaiset asiat, osaavat pakata oikeat tarvikkeet ja saavat vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Aikuisen partiokummin pestikuvaus on ehdotus siitä, mitä partiokummin pesti voi pitää sisällään. Pestiä voidaan soveltaa tarpeen mukaan.

Lapset ja nuoret mukaan

Elinvoimaisen lippukunnan tulisi joka vuosi aloittaa uusi lauma ja täydentää olemassa olevat.  Alle 10-vuotiaiden harrastusten valintaan vaikuttavat vanhemmat. Sitä vanhemmat päättävät usein itse tai tulevat kaverin mukana.

  • Hyödynnä keväisin Esikoululaisten partioviikko. Tehkää vierailu lähieskariin ja varmistakaa, että lapset saavat hyvän kokemuksen partiosta.
  • Vinkkivihko perhepartiotoiminnan käynnistämiseen ja pyörittämiseen lippukunnassa.
  • Syksyllä kouluissa ja iltapäiväkerhoissa vietetään Koululaisten Partioseikkailu 1.–3. luokkalaisten voimin. Lisävoimaa suse-ikäisten jäsenhankintaan saat tekemällä kouluvierailun lähikoulussa.

Tukimateriaalia rekrytointiin

  • Materiaalipankista löytyy kattavasti erilaisia apuvälineitä käytännön viestimiseen: kirjepohjia, powerpoint-pohjia, kampanjaohjeita, partion logoja, muokattavia kuvapohjia eri somekanaviin ja paljon muuta. Materiaalipankki on vapaasti piirien ja lippukuntien käytettävissä, eikä vaadi erillistä kirjautumista.
  • Piiriltä lainattavat materiaalit säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Voit varata tapahtumaasi ilman kuluja banderolleja, telttoja, pöytiä, tuoleja, pelejä, esitteitä, roll-uppeja ja pisaralippuja. Täytä varauslomake netissä.