Missä ja kenelle näymme? Toteutusvinkit aina alapuolella

  • Kuinka lippukuntaamme tulee uusia ihmisiä? Parhaiten ei-vielä-partiolaisia tavoittaa sieltä, missä ihmiset muutenkin ovat – kauppakeskuksista, leikkipuistoista, nuorisotalolta, koulusta (esimerkiksi vanhempainilloista). Listaamme oman alueemme kaikki mahdolliset paikat, joissa voimme esitellä partiota. 
  1. TUNTEKAA OMA ALUEENNE: Tehkää johtajistossa karttaharjoitus! Printatkaa toiminta-alueenne kartta ja merkitkää kaikki potentiaaliset markkinointipaikat karttaan. Voitte käyttää eri värejä esimerkiksi sen perusteella, tavoitteletteko lapsia ja nuoria (koulut, nuorisotalot) tai perheitä (seurakunnan perhekerho, leikkipuistot).
  2. HYÖDYNTÄKÄÄ VIERASKIELISET PARTIOESITTEET: Pääkaupunkiseutulaisesta partiotoiminnasta kertova esite on käännetty viroksi, venäjäksi, somaliksi, arabiaksi ja farsiksi (persia). Esitteen toisella puolella on sama teksti selkeällä suomella. Tarjolla on myös esite pelkästään selkeällä suomella. Pdf-muotoiset esitteet löydät täältä. Voit myös tilata niitä lippukunnallesi piirin toimistolta.
  • Selvitämme alueellamme toimivat Facebook-ryhmät ja sivut, joissa mainostamme partiota.

 

  • Toiminnallinen esittely helpottaa partiosta kertomista niille, joille se ei ole tuttua. Suunnittelemme toiminnallisen esittelyn, joka kuvaa juuri meidän lippukuntaamme.
  1. KATSO VERKKOKOULUTUS: Kuinka kertoa partiosta ymmärrettävästi -verkkokoulutus tarjoaa tiiviin paketin partiosta kertomisesta selkeästi ja ymmärrettävästi heille, joille partio ei ole tuttu lapsuudesta tai jotka vasta opettelevat suomen kieltä.
  2. VARATTAVAT MATERIAALIT: Piiriltä saa lainata erilaisia markkinointimateriaaleja, ja mukana on myös muutama peli, joita voi esittelytilaisuudessa pelata.
  • Järjestämme avoimen päiväretken, johon kutsumme partiolaisten lisäksi alueemme perheet/lapset/nuoret/aikuiset mukaan tutustumaan partioon. 
  1. OHJEET PÄIVÄRETKEN JÄRJESTÄMISEEN: Järjestäkää jo olemassa olevien lasten vanhemmille tai vaikka koko perheelle mahdollisuus tutustua konkreettisesti partioon, kutsukaa mukaan retkelle, koloiltaan tai järjestäkää toiminnallinen vanhempainilta.
  2. LISÄÄ KOKEMUKSIA AVOIMEN TOIMINNAN JÄRJESTÄMISESTÄ: Piirissä on ollut käynnissä Mellunkylän lapset -toiminta, jossa on järjestetty Itä-Helsingissä avoimia luontoretkiä erityisesti maahanmuuttajataustaisille perheille ja lapsille suunnattuna. Tämän toiminnan kokemuksia voit lukea tästä.