Miten huolehdimme, että ne joilla ei ole varaa voivat osallistua

 • Huolehdimme, että partion jäsenmaksuvapautus näkyy nettisivuillamme. Viestimme siitä kaikille aloittaville.
 1. JÄSENMAKSUVAPAUTUS: Jäsenmaksuvapautus anotaan piiriltä, hakemisen voi tehdä nyt myös sähköisellä lomakkeella. Hyvä tapa on tehdä lippukunnan nettisivuille ja ohjeisiin valmis teksti oman lippukuntasi.
 2. STIPENDIT PARTIOLAISILLE: Piirin stipendirahastoista saa tukea tietyin ehdoin.
 • Lippukunnallamme on lainavarusteita, tai tiedämme mistä niitä saamme tarpeen mukaan.  
 1. HOPE RY: Hope on järjestö, joka välittää vaate- ja tavaralahjoituksia ihmisille. Retkivarusteista on usein täälläkin pulaa, mutta teidän kannattaa silti ohjata perhettä kysymään täältä, jos tarvittavat kumisaappaat, sadevaatteet, makuupussi ja rinkka löytyisi tätä kautta. Hope myös huutelee tarvittaessa Facebook-sivullaan, jos  etsinnässä on esimerkiksi jotain erityisempää kuten vaikka partioon liittyviä varusteita, joita joku perhe kaipailee.
 2. YHTEISVASTUUN VARUSTEPANKIT: Moni lippukunta ja alue perusti varustepankin Yhteisvastuu-keräyksen keräystuottojen avulla. Katso sivustolta, onko lähilippukuntasi tällaista perustanut ja kysykää sieltä lainaan tavaroita.
 3. PERUSTA OMA VARUSTEPANKKI: Miettikää muutama perustavara, kuten makuupussi, makuupussin sisäpussi (kun tämän pesee, niin makuupusseja ei tarvitse huoltaa yhtä usein), rinkka ja makuualusta, mitä voisitte hankkia yhdessä naapurilippukunnan kanssa.
 • Järjestämme kimppakyydin tai yhteiskuljetuksen partiotapahtumiin.  

 

 • Luomme lippukunnallemme oman taustayhteisömme tai muun yhteistyökumppanin kanssa mallin, kuinka tuemme taloudellista tukea tarvitsevia. 

Mahdollisia tukijoita lippukunnille ja yksittäisille partiolaisille on monia. Esimerkiksi oma taustayhteisönne (useimmilla seurakunta), seurakunnan diakoniatyö, kaupunkisi sosiaalitoimen palvelut, Lionsit, Rotaryt ja muut järjestöt. Myös netistä löytyy nykyään monia kanavia, jotka välittävät yksittäisten ihmisten tukea vähävaraisille perheille.

 1. KAUPUNKITYÖNTEKIJÄT: Piirin toimistolla sinua auttaa kaupunkityöntekijäsi. Ole rohkeasti häneen yhteydessä, niin katsotaan millaisia vaihtoehtoja sinun alueellasi voisi olla!
 2. LIONS CLUB YHTEISTYÖ: Tänä vuonna päättyi valtakunnallinen Lions Club:in Punainen sulka -keräys, jossa partio on yksi edunsaaja. Nyt on siis aika olla yhteydessä oman alueesi leijoneihin, ja jutella yhteistyöstä. Voitte vaikka tarjota heille mahdollisuutta tulla sponsoroimaan niitä lapsia ja nuoria, jotka eivät pystyisi retkille, leireille ja toimintaan taloudellisista syistä osallistumaan. Linkin kautta löydät lisätietoa kampanjasta, listaa alueellisista leijonista ja muita vinkkejä.
 3. SEURAKUNNAN DIAKONIATYÖ: Olkaa rohkeasti seurakuntaan yhteydessä. He tukevat esimerkiksi lasten varustehankintoja tai osallistumista lippukuntaretkelle. Perheen tai lapsen ei tarvitse olla evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsen, mutta yleensä vaatimuksena on se, että perhe asuu seurakunnan toiminta-alueella. Usein avustuksen saajan täytyy itse hakea se seurakunnalta, mutta lippukunta voi yrittää neuvotella seurakunnan diakoniatyön kanssa omaa mallia tähän.