Tärkeimmät

Kuksa -jäsenrekisteri
palvelee koko jäsenistöä. Luo oma PartioID ja pääset muokkaamaan omia tietojasi sekä ilmoittautumaan tapahtumiin. Ohjeita Kuksan käyttöön löydät täältä.

Partiokämpät.fi
-sivustolta löydät kaikki piirin kämpät esittelyineen ja varausohjeineen.

Lippukunta.partio.fi
Suomen Partiolaisten tukimateriaalit. Sivusto on tarkoitettu kaikille lippukuntatoimijoille ja erityisesti lippukunnanjohtajalle, ohjelmajohtajalle ja pestijohtajalle. Sivusto on käsikirja lippukuntatoimintaan, ja sieltä löytyvät kaikki lippukunnan perustoiminnan ohjeet, materiaalit ja vinkit.

Kululasku.partio.fi
nimensä mukaisesti on tarkoitettu partioyhteisöjen kulujen tilittämistä varten. Luo omat tunnukset ja hae rahaa takaisin toimikuntasi kokouskuluista, tapahtumien hankinnoista ja niin edespäin.

Partioaseman varauskalenteri
voit varata partioaseman tilan oman toimikuntasi tai alueryhmän kokoukseen. Varaustunnukset jaetaan vain puheenjohtajapesteissä toimiville. Voit tiedustella yksittäisiä varauksia toimistolta toimisto.papa(ät)partio.fi.

Viestintä

Kuvapankit

Voit hyödyntää partion eri kuvapankkeja oman tapahtumasi ja lippukuntasi viestinnässä. Ehtona kuvankäyttämiselle on kuvaajan nimen maininta kuvan yhteydessä.

Materiaalipankki
tarjoaa jokaiselle partiolaiselle työkalut uuden visuaalisen ilmeen käyttämiseen päivittäisviestinnässä. Löydät sieltä ajankohtaisia muokattavia ja staattisia pohjia, valmiita somejakokuvia ja muokattavia tapahtumien infokirjeitä. Partion tulisi näyttää samalta Helsingistä Utsjoelle ja materiaalipankki auttaa meitä kaikkia siinä!

Heppu
Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Heppu lähetetään kaikkien jäsenmaksun maksaneiden päpalaisten lisäksi pk-seudun seurakuntiin, kirjastoihin ja nuorisotaloille. Syksyn ensimmäinen numero lähetetään lisäksi kaikkiin pk-seudun kotitalouksiin, joissa on koulunsa aloittava lapsi. Hepun juttuvinkit voi lähettää suoraan päätoimittajille. Lehtien sisältö suunnitellaan noin 2,5 kuukautta ennen ilmestymistä, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Sähkis
kokoaa yhteen muualla olevaa tietoa, esittelee aiheen lyhyesti ja tarjoaa linkin tiedon alkulähteelle. Sähkis lähetetään kaikille Kuksassa oleville yli 15-vuotiaille päpalaisille, joilla ei ole markkinointi- tai sähköpostikieltoa.

Lippukuntaposti
Lippukuntaposti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Paperiversio lähetetään yhdessä SP:n lpk-postin kanssa postitse lpk:n jäsenrekisteriin merkitsemälle postinsaajalle. Postiin kootaan lippukuntaa ja sen toimintaa koskevia asioita. Sähköinen versio lähetetään lpk:n postinsaajan lisäksi myös lpkj:lle, lpkja:lle, kovalle, ohvalle ja aluetiimeille. Mikäli haluat oman tapahtumasi mainoksen lippukuntapostin väliin, lähetä sen materiaalit viestintäkoordinaattorille sähköpostilla ennen DL-päivää: susanna.oksanen(a)partio.fi

PäPan Johtolanka
PäPan Johtolanka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja lähtee sähköpostitse aina aluetapaamisten jälkeen lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle ja ohjelmajohtajalle. Kurkkaa kaikki kirjeet täältä.

Partiojohtaja.fi
julkaisee muutaman kerran kuussa partiojohtajille suunnattuja ajankohtaisia asioita.

Parempilippukunta.fi -blogi
syventää ajankohtaisia aiheita ja jakaa lippukuntien kokemuksia.

Somekanavat

Facebook – Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Sivun kohderyhmiä ovat yli 13-vuotiaat ei-vielä-partiolaiset ja partion sidosryhmät. Sivulla puffataan tapahtumia ja muita ajankohtaisia juttuja. Sivulla jaetaan välillä myös muiden järjestöjen&median juttuja mm. luonnosta, nuorista ja vapaaehtoistyöstä. Kaikki FB-tapahtumat luodaan tämän sivun alle. Tapahtumista vastaavat luottikset toimivat tapahtumien ylläpitäjinä.

Facebook – Sisäpiiri
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten luottiksille ja lippukuntatoimijoille tarkoitettu ryhmä. Hyödynnetään tapahtumamarkkinoinnissa, uutisoinnissa ja erilaisten lippukunnan toimintaa tukevien vinkkien ja muistutusten jakamisessa.

Instagram – @partiokuuluukaikille
on tarkoitettu yli 13-vuotiaille partiolaisille ja partiosta kiinnostuneille. Sisältö lähinnä sisäistä markkinointia, partiotoiminnan avaamista brändin mukaisten kuvien avulla evp:ille, tapahtumien jälkimarkkinointia, päpalaisten partiokuvien regrammausta.

Twitter – @partiokuuluu
Kohderyhmiä ovat partiolaiset samoajista ylöspäin, media, muut järjestöt ja sidosryhmät sekä evp:t. Puffataan tapahtumia ja muita ajankohtaisia juttuja, retweetataan partiota koskevia juttuja. Jaetaan välillä myös muiden järjestöjen ja median juttuja mm. luonnosta, nuorista ja vapaaehtoistyöstä.

YouTube – Partio Kuuluu Kaikille
Piirin YouTube-kanavalla julkaistaan videoita, jotka kertovat partiosta monipuolisesti. Lisäksi kanavan kautta striimataan livenä eri tapahtumia ja julkaistaan vlogeja. Kanava on suunnattu partiolaisille ja ei-vielä-partiolaisille.

WhatsApp-lista
PäPan WA-listan sisällöt on kohdennettu samoajaikäisille ja sitä vanhemmille. Se tarjoaa ensisijaisesti yksittäistä partiolaista mahdollisesti kiinnostavia tapahtumavinkkejä ja partiouutisia muutaman kerran kuussa. WA-lista on muun viestinnän vapaamuotoinen tukikanava, jossa samasta jutusta ei pääsääntöisesti huudella kuin kerran.

LinkedIn
LinkedIn on kanava, jossa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on läsnä yhtenä yrityksenä muiden joukossa. Uutisoidaan pestattuja, jaetaan työpaikkailmoituksia, tuodaan näkyville piirin isommat projektit, joihin tekijät voi linkittää.

Slideshare
SlideSharessa jaetaan esityksiä, joilla tuodaan lisätietoa / -arvoa lukijalle partiotoiminnasta ja sen vaikuttavuudesta. Tukee koulutusten ja tapahtumien jälkimarkkinointia. Meillä on paljon osaamista ja hyviä juttuja – tuodaan ne näkyviksi myös muille!