Tärkeimmät

Kuksa -jäsenrekisteri
palvelee koko jäsenistöä. Luo oma PartioID ja pääset muokkaamaan omia tietojasi sekä ilmoittautumaan tapahtumiin. Ohjeita Kuksan käyttöön löydät täältä.

Partiokämpät.fi
-sivustolta löydät kaikki piirin kämpät esittelyineen ja varausohjeineen.

Lippukunta.partio.fi
Suomen Partiolaisten tukimateriaalit. Sivusto on tarkoitettu kaikille lippukuntatoimijoille ja erityisesti lippukunnanjohtajalle, ohjelmajohtajalle ja pestijohtajalle. Sivusto on käsikirja lippukuntatoimintaan, ja sieltä löytyvät kaikki lippukunnan perustoiminnan ohjeet, materiaalit ja vinkit.

Kululasku.partio.fi
nimensä mukaisesti on tarkoitettu partioyhteisöjen kulujen tilittämistä varten. Luo omat tunnukset ja hae rahaa takaisin toimikuntasi kokouskuluista, tapahtumien hankinnoista ja niin edespäin.

Partioaseman varauskalenteri
voit varata partioaseman tilan oman toimikuntasi tai alueryhmän kokoukseen. Varaustunnukset jaetaan vain puheenjohtajapesteissä toimiville. Voit tiedustella yksittäisiä varauksia toimistolta toimisto.papa(ät)partio.fi.

Viestintä

Kuvapankit

Voit hyödyntää partion eri kuvapankkeja oman tapahtumasi ja lippukuntasi viestinnässä. Ehtona kuvankäyttämiselle on kuvaajan nimen maininta kuvan yhteydessä.

Materiaalipankki
tarjoaa jokaiselle partiolaiselle työkalut uuden visuaalisen ilmeen käyttämiseen päivittäisviestinnässä. Löydät sieltä ajankohtaisia muokattavia ja staattisia pohjia, valmiita somejakokuvia ja muokattavia tapahtumien infokirjeitä. Partion tulisi näyttää samalta Helsingistä Utsjoelle ja materiaalipankki auttaa meitä kaikkia siinä!

Heppu
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenlehti Heppu ilmestyy kuusi kertaa vuodessa vuonna 2018 ja vuodesta 2019 alkaen neljä kertaa vuodessa printtinä ja jatkuvasti verkossa. Lehden levikki on 11 000 ja lukijamäärä lähes 40 000. Heppu lähetetään kaikkien jäsenmaksun maksaneiden partiolaisten lisäksi pääkaupunkiseudun kirjastoihin, seurakuntiin ja nuorisotaloille.

Sähkis
Sähkis on uutiskirje, joka lähetetään toimintakauden aikana kerran kuussa sähköpostitse kaikille jäsenrekisteri Kuksassa oleville yli 15-vuotiaille päpalaisille, joilla ei ole markkinointi- tai sähköpostikieltoa. Sähkis kokoaa yhteen ajankohtaisia partioasioita, esittelee aiheen lyhyesti ja tarjoaa linkin tiedon alkulähteelle.  

Lippukuntaposti
Lippukuntaposti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Paperiversio postitetaan lippukunnan jäsenrekisteri Kuksaan merkitsemälle postinsaajalle. Postiin kootaan lippukuntaa ja sen toimintaa koskevia asioita. Sähköinen versio lähetetään lippukunnan postinsaajan lisäksi myös lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle, ohjelmajohtajalle, lippukunnanjohtajan apulaiselle sekä valmentajille ja piirineuvoston jäsenille sekä varajäsenille.

Jäsen- ja pestikirjeet
Keväällä ja syksyllä toimintakauden alkaessa kaikille jäsenille ja alaikäisten huoltajille lähtee jäsenkirje sekä ikäkausijohtajille, luotseille ja johtokolmikoille pestikirje. Kirjeisiin on koottu kutakin pestiä tai ikäkautta koskevat tärkeimmät tapahtumat, koulutukset ja partioasiat.

WhatsApp-ryhmät
WA-ryhmät toimivat muun viestinnän vapaamuotoisena tukikanavana, joissa tiedotetaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista sekä tapahtumista. Ryhmät on tarkoitettu yksisuuntaisiksi viestintäkanaviksi ja niihin voi liittyvä klikkaamalla alla olevia linkkejä. Alle 16-vuotiaat voivat liittyä PäPan WhatsApp-ryhmiin huoltajan luvalla.

PäPan Johtolanka
PäPan Johtolanka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja lähtee sähköpostitse aina aluetapaamisten jälkeen lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle ja ohjelmajohtajalle.

Partiojohtaja.fi
julkaisee muutaman kerran kuussa partiojohtajille suunnattuja ajankohtaisia asioita.

Parempilippukunta.fi -blogi
syventää ajankohtaisia aiheita ja jakaa lippukuntien kokemuksia.

Somekanavat

Facebook – Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Sivun kohderyhmiä ovat yli 13-vuotiaat ei-vielä-partiolaiset ja partion sidosryhmät. Sivulla puffataan tapahtumia ja muita ajankohtaisia juttuja. Sivulla jaetaan välillä myös muiden järjestöjen&median juttuja mm. luonnosta, nuorista ja vapaaehtoistyöstä. Kaikki FB-tapahtumat luodaan tämän sivun alle. Tapahtumista vastaavat luottikset toimivat tapahtumien ylläpitäjinä.

Facebook – Iltapäiväkerho
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten luottiksille ja lippukuntatoimijoille tarkoitettu ryhmä. Hyödynnetään tapahtumamarkkinoinnissa, uutisoinnissa ja erilaisten lippukunnan toimintaa tukevien vinkkien ja muistutusten jakamisessa.

Instagram – @partiokuuluukaikille
on tarkoitettu yli 13-vuotiaille partiolaisille ja partiosta kiinnostuneille. Sisältö lähinnä sisäistä markkinointia, partiotoiminnan avaamista brändin mukaisten kuvien avulla evp:ille, tapahtumien jälkimarkkinointia, päpalaisten partiokuvien regrammausta.

Twitter – @partiokuuluu
Kohderyhmiä ovat partiolaiset samoajista ylöspäin, media, muut järjestöt ja sidosryhmät sekä evp:t. Puffataan tapahtumia ja muita ajankohtaisia juttuja, retweetataan partiota koskevia juttuja. Jaetaan välillä myös muiden järjestöjen ja median juttuja mm. luonnosta, nuorista ja vapaaehtoistyöstä.

YouTube – Partio Kuuluu Kaikille
Piirin YouTube-kanavalla julkaistaan videoita, jotka kertovat partiosta monipuolisesti. Lisäksi kanavan kautta striimataan livenä eri tapahtumia ja julkaistaan vlogeja. Kanava on suunnattu partiolaisille ja ei-vielä-partiolaisille.

Snapchat – @partiolaiffii
on tarkoitettu yli 13-vuotiaille partiolaisille ja partiosta kiinnostuneille. Sisältö on lähinnä sisäistä markkinointia ja partiotoiminnan fiilistelyä retkiltä ja leireiltä.

LinkedIn
LinkedIn on kanava, jossa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on läsnä yhtenä yrityksenä muiden joukossa. Uutisoidaan pestattuja, jaetaan työpaikkailmoituksia, tuodaan näkyville piirin isommat projektit, joihin tekijät voi linkittää.